Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (905)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 14 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Užgavėnių kaukės

Užgavėnių kaukės Kostas Ostrauskas – ryškiausias avangardistinės dramaturgijos atstovas lietuvių literatūroje, absurdo teatrui artimomis priemonėmis nagrinėjantis žmogaus susidūrimo su likimu ir mirtimi patirtį. Vietoj tradicinių personažų jo dramose veikia metaforinės figūros; konfliktą nustelbia būties problematika, sutelkta į iracionalią, neretai paradoksalią situaciją, kurios vidinę įtampą sukuria minties raidos dinamika, o ne draminio įvykio plėtotė.

Naujausioje dramų knygoje „Užgavėnių kaukės“ avangardizmas dera su istorinių asmenybių likimo piešiniais (dokumentiškai tikrais arba paradoksaliai perkurtais) – taip čia veikia, pavyzdžiui, V. Šekspyras, A. Baranauskas, B. Sruoga ir jų personažai.

Asociacijos, parodijos, groteskas, autentiškų tekstų interpretacijos – tokia įvairi yra išraiškingų dramų meninė kalba. Tačiau postmodernios formos ir žaismė nenustelbia rimtų būties klausimų, jaudinančių dramaturgą.

Knygoje šalia naujausių dramų „Shakespeariana“, „Bacho fleita“, „Vyskupas Antanas“, „Užgavėnių kaukės“, „Balys iš Baibokų“ ir 1951 metais sukurta „Pypkė“ (pirmoji K. Ostrausko pjesė), muzikinė kompozicija kupina intertekstualinių improvizacijų žaismės „Kvartetas“ (1969), „Summa philosophica“ (1995).
2006-04-04
 
Kita informacija
Tema: Kitos
Leidykla: Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla
Leidimo vieta: Vilnius
Leidimo metai: 2006
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 1 Kas ir kaip?
 
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą