Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (904)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 25 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Šalčio faktorius

Šalčio faktorius Šalčio faktorius prasideda Lilei Martin ir Dačui Bertonui uždarant savo trobelę ir taip pažymint aštuonerius metus trūkusios audringos jų santuokos pabaigą. Jis palieka ją užbaigti likusius darbus, o pats patraukia atlikti savo, kaip Klierio miestelio Šiaurės Karolinoje policijos vado, pareigų, kur jo laukia penkios dingusių moterų bylos – vis dar neuždarytos, nors visos šios moterys jau laikomos mirusiomis.

Netrukus kalnai paskęsta pūgoje ir Lilė nebėra tikra, jog jai pavyks grįžti į miestą. Jai leidžiantis klastingu keliu, staiga iš miško išnyra žmogus. Ji nebegali išvengti susidūrimo. Vargais negalais jiems pavyksta grįžti į trobelę, kur jie bando įvertinti savo situaciją. Lilė supranta, jog ji pažįsta šį vyrą: tai Benas Tiernis, laisvai samdomas rašytojas, su kuriuo ji susipažino – ir, beje, flirtavo – praėjusią vasarą.

Tuo tarpu vadas Bertonas, sulaukęs iš Lilės paslaptingo skambučio, pašėlsta. Jį užvaldo pavydas bei įtarumas, tad jis planuoja, kaip išgelbėti ją...ir vėl užkariauti.

Lyg būtų negana patekusios į keblią padėtį Lilės, kalno viršūnėje užstrigusios su tariamu serijiniu žudiku, knygoje rutuliojasi dar keli įdomūs siužetai apie kelias iškilias, tačiau „pagedusias“ šeimas Klierio miestelyje.

Štai Hamerių šeima: Vesas, mokyklos treneris, despotiškas ir reiklus mokytojas bei pagarsėjęs mergišius; sūnus Skotas, visad trokštantis įtikti savo tėvams, bet vis dėlto kasnakt išsmunkantis iš savo kambario; bei Dora, išlaikoma žmona ir motina, kuri stengiasi iš paskutiniųjų, norėdama išlaikyti nesugriuvusį namų ūkį ir tuo pačiu susivaldyti ir neprarasti savitvardos.

Dar yra Ritsai, Merili ir jos brolis Viljamas. Jie gyvena dviese nuo to laiko, kai mirė jų griežti tėvai, dėl ko, kaip įprasta nedideliame miestelyje, nuolat plakama liežuviais. Ji yra mokytoja, o jis vadovauja vietinei vaistinei bei miestelio susirinkimų vietai. Ką jie daro tuo metu, kai niekas nemato? Miestelio gyventojai turi nemažai peno paskaloms.

Personažų ratą užbaigia FTB agentai Beglis ir Vaisas, abu savotiškos, spalvingos asmenybės. Ir visgi, kai ateina laikas veiksmui, kiekvienas iš jų įrodo esantys pajėgūs ir verti savo užimamų pareigų.

Nuo pat pirmųjų šios veiksmo knygos puslapių viskas rodo į tai, jog Benas Tiernis yra serijinis žudikas. Nepaisant to, jo manieros ir moralumas nėra būdingi brutaliam žmogžudžiui. Autorė pakankamai dažnai išmuša iš vėžių, tad skaitytojas iki pat paskutinių skyrių ieško vis naujų užuominų.

Kai jau būsite perskaitę pakankamai Brown knygų, žinosite, jog šalia didelės įtampos visada bus ir didelė meilės istorija; ji niekada nenuvilia ir savo nesuskaičiuojamam gerbėjų būriui patiekia abu skanėstus.
Vaida Kavaliukaitė
2011-07-08
 
Kita informacija
Recenzento
vertinimas:
Tema: Detektyvai
Leidykla: Alma littera
Leidimo vieta: Vilnius
Leidimo metai: 2008
Vertėjas (-a): Gražina Nemunienė
Puslapių: 440
Kodas: ISBN 9955-24-394-5
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 1 Kas ir kaip?
 
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą