Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (904)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 19 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Priversta tylėti

Priversta tylėti Jauna vokietė Doris Glück 1988 m. išteka už patrauklaus egiptiečio. Prasidėjus pilietiniam karui Bosnijoje, Doris Glück drauge su vyru persikelia gyventi į šią šalį. Jos vyras palengva ima keistis ir tampa visai kitu žmogumi. Jam svarbu tik viena – islamas. Vyras priverčia žmoną laikytis šariato įstatymų: ji privalo dėvėti juodą ilgą musulmonių rūbą ir vaikščioti užsidengusi veidą. Vyras dienų dienas laiko žmoną uždarytą namuose, o bet kokį pasipriešinimą malšina žiauriais smūgiais. Moteris per vėlai supranta, kad gyvena santuokoje su modžahedu, kuriam humanitarinė pagalba tėra priedanga. Jo tikrasis tikslas – „šventasis karas“...

Šiandieną tarptautinės slaptosios tarnybos šį žmogų vertina kaip vieną iš pavojingiausių teroristinės organizacijos al Quaeda narių.

Doris Glück gimė 1956 m. Vokietijoje. Ji įgijo prekiautojos mažmeninėmis prekėmis specialybę ir daugelį metų individualiai dirbo, atstovaudama įvairioms Vokietijos įmonėms. 2001 m. jai pagaliau pavyko nutraukti nepavykusią santuoką ir sugrįžti į Vokietiją. Doris Glück kreipėsi į Užsienio reikalų tarnybą, norėdama pasidalyti turima informacija, tačiau niekas ja nepatikėjo. Tik po pasikėsinimo Balyje 2002 m. spalio mėn. ji įtraukiama į valstybinę liudininkų apsaugos programą.

Doris Glück, pakeitusi asmens tapatybę, šiuo metu gyvena pogrindyje.
2006-09-22
 
Kita informacija
Tema: Smulkioji proza
Leidykla: Vaga
Leidimo vieta: Vilnius
Leidimo metai: 2006
Vertėjas (-a): Elena Eimaitytė
Puslapių: 295
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 1 Kas ir kaip?
 
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą