Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (904)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 6 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Prarastasis Don Žuano dienoraštis

Prarastasis Don Žuano dienoraštis „Prarastas Don Žuano dienoraštis“ pasakoja apie Sevilijos miesto įsiviešpatavimą šešioliktajame amžiuje (miestas klestėjo Ispanijos „aukso amžiaus“ ir Ispanijos inkvizicijos metu) ir daugybę aistringiausio meilužio pasaulyje nuotykių.

Prostitutės sūnus Žuanas Tenorio dar būdamas kūdikiu buvo paliktas prie vienuolyno vartų. Jis užaugo apsuptas „seserų“ meile ir maldomis. Atrodė, kad Žuanui lemta tapti kunigu, tačiau jis įsimyli vienuolę – seserį Teresą. Taigi prasideda aistringas ir slaptas jų meilės ryšys. Deja, jie buvo užtikti ir Žuanas buvo priverstas palikti bažnyčią. Kunigo „karjera” baigėsi.

Pradėjęs savarankišką gyvenimą, paauglys Žuanas Tenoris norėdamas apsirūpinti ima apiplėšinėti kitus. Jo plėšikavimo ir šnipinėjimo įgūdžiai greitai sudomina Markizo de la Monta Don Pedro dėmesį. Markizas išugdo Žuano ištvirkimą, kurio nepažaboja tradicinės moralės normos, ir netgi parūpina bajoro vardą jaunajam vaikinukui.

Don Žuanui viskas yra natūralu, kai kalbama apie gundymo meną, ir greitai jo žygdarbiai tampa legenda. Nežinant Don Žuanui, Markizas šantažuoja visas moteris, kurias buvo suviliojęs Don Žuanas, o taip pat ir vyrus bei sūnus. Sužinojęs apie tai Žuanas toliau tęsia savo palaidūnišką gyvenimo būdą, tačiau atsisako atskleisti savo partnerių tapatybę.

Kai Don Žuano dėmesį patraukia gražioji Dona Ana, geriausias pasaulyje meilužis nusprendžia mesti sau iššūkį ir sukurti ilgalaikius santykius su savo širdies šeimininke. Bet ar gali kas nors turėjęs tiek daug moterų susitūpėti ir praleisti visą savo likusi gyvenimą su viena moterimi? 

Douglas Carlton Abrams leidžia mums pažvelgti į intriguojančią sielą ir charakterį turintį veikėją, kuris dažniausiai yra vaizduojamas kaip piktadarys ir prievartautojas. Vietoj to, kad vaizduotų Don Žuaną kaip labai kentėjūsį dėl moterų, Adamas parodo jautriąją legendinio meilužio pusę. Aistra yra pagrindinė kūrinio tema, bet ne aistra kitos lyties atstovėms, o aistra gyvenimui.

Viena iš priežasčių, kodėl man labai patiko ši knyga, buvo ta, kad kūrinys sugeba prajuokinti, vyrauja savitas ir subtilus humoro jausmas. Vienu metu Don Žuanui tenka užsilipti į medį, kad pasiektų moters miegamąjį. Kai siaubinga rakštis įstringa jo rankoje, jis sau pasižada, kad vieną dieną jis susiras panelę, kuri gyvena pirmame aukšte.

Kaip ir galima tikėtis, didžiąją knygos dalį sudaro lytinių santykių pasakojimai. „Prarastas Don Žuano dienoraštis“ yra labai jaudinantis kūrinys, kurio kvailu tikrai nepavadinsi. Nors kartais ir siužeto linijos „nupiešiamos” per daug įmantriai, tačiau labai meniška kalba paverčia jį įtikinamu.

Pasakojimas ilgam užgniauš jūsų kvėpavimą. Jame pilna nuostabių kovų su kardais, pašėlusių išsigelbėjimų, fantastiškų bulių kovų, siaubų ir inkvizicijos kankinimų bei įsimintinų meilės scenų. Tai kupina susijaudinimo ir veiksmo knyga, kurios tiesiog neįmanoma paleisti iš rankos. Veikėjai yra žavingi, mieli arba niekšiški ir blogi. Mane nustebino tai, kad Don Žuanas patyręs tiek daug pagaliau sužinojo tiesą apie meilę.
Gabrielė Jadzevič
2011-03-17
 
Kita informacija
Recenzento
vertinimas:
Tema: Romanai
Leidykla: Alma littera
Leidimo vieta: Vilnius
Leidimo metai: 2008
Puslapių: 448
Kodas: ISBN 9955381310
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 0
 
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą