Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (904)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 8 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Ponios Fiton gyvenimas kaime

Ponios Fiton gyvenimas kaime Knygos autorė Meivisė Čyk yra gyvas įrodymas to, jog nereikia būti plačiai žinomai, kad pakiltumėte į didelius aukščius!

Meivisė Čyk gimė Vimbldone, būdama 16 metų metė vidurinę mokyklą ir išėjo į pasaulį pati užsidirbti savo pragyvenimui. Po kelerių metų ji nusprendė grįžti į koledžą ir baigė jį su apdovanojimu už meną. Tai įkvėpė ją rimtai pradėti rašyti ir nuo tada ji parašė keletą romanų, tarp kurių yra ir „Ponios Fiton gyvenimas kaime“.

Šą knygą nusipirkau prekybos centre. Turiu įprotį prieš pirkdama perskaityti keletą pirmųjų puslapių, kad „pajausčiau“ knygą, ir man patiko tai, ką perskaičiau.

Meivisė Čyk įvaldė unikalų ir komišką rašymo stilių, kuris patrauks daugelį moterų. „Ponios Fiton gyvenimas kaime“ yra devintasis jos romanas, ir man labai malonu žinoti, jog yra dar aštuonios knygos, laukiančios, kol galės pradžiuginti skaitytoją.

Meivisė Čyk akivaizdžiai yra nuovoki ir nė vienas žodis jos knygoje nėra nereikalingas, ji įdarbina net menkiausias detales, tačiau padaro taip, kad būtų smagu ir tikrai verta skaityti.

Pradėjus skaityti knygą atrodo, jog ji rašo iš savo asmeninės patirties. Esu įsitikinusi, jog daugelis dalykų, kurių siekia pagrindinė veikėja Andžela Fiton, yra dalis tiesos apie kiekvieną iš mūsų!

Andžela Fiton gyvena lyg pasakoje, ji laimingai ištekėjusi už Ijano, ji protinga, dirba kartu su savo vyru jųdviejų versle, ir jiems sekasi.

Andžela ir Ijanas turi du siaubingai savanaudiškus paauglius vaikus, gražų šeimos namą ir didelę banko sąskaitą. Nors jie jau daugelį metų susituokę, Andželai vis dar atrodo, jog ji turi būti ramstis, ji privalo būti tobula namų šeimininkė, motina ir meilužė. Ji pati priima visus namų ūkio ir kitokius sprendimus, kad Ijano netrukdytų jokios smulkmenos.

Akimirksniu pagrindinė veikėja gali patiekti nuostabią vakarienę, šeimyninis gyvenimas, kaip ir verslas, vyksta sklandžiai, o kai Ijanas ir Andžela palenda po antklode, kiekvienas vyro troškimas būna noriai išpildytas.

Tačiau Ijanas nusprendžia, kad gyvenimas be streso ir įtampos yra kiek nuobodokas, tad galiausiai jis nutaria palikti Andželą dėl Belindos, kuri yra visiška Andželos priešingybė!

Moteris jaučiasi išnaudota ir sužeista, tad patraukia į kaimą, kur susiranda savo svajonių namelį tykiame kaimelyje ir pasitraukia, kad išsilaižytų žaizdas.

Kaime yra daugybė spalvingų asmenybių, kurių dauguma gyveno ten visą savo gyvenimą ir Andžela gan teisingai pastebi, jog kaimas paskendęs tradicijose. Moteris jaučia jiems pagarbą ir nori tapti kaimo dalimi.

Tačiau kaip mažai ji nusimano apie tai, kas dedasi jų gyvenimuose!
Laukite Deivo Duonos ir jo žmonos Vandos istorijos, skaitydama ją leipau juokais.

Tuo tarpu Ijanas pripranta prie gyvenimo su Belinda ir turi nuspręsti, ar tikrai žolė yra žalesnė kitoje tvoros pusėje.

Man labai patiko autorės nuotaikos ir humoro jausmas, dažnai perskaičiusi ištrauką iškart pagalvodavau apie Dilaną Tomasą. Taip tikriausiai buvo dėl žodžių ir frazių išdėstymo tvarkos. Tuomet aš aptikau, kad ji pati vienoje pastraipoje apie jį užsiminė, taigi tikriausiai dalis jos teksto buvo sukurta pagal jo rašymo stilių.

Kai Andžela įsikuria savo namelyje, ji taip gerai jį apibūdina, kad tikrai apima jausmas, lyg būtum ten su ja.

Kaimiečiai yra įspūdingi, kai kurie linksmi, kiti – sentimentalūs, ir sekso tikrai rasite kaimiškame meniu šalia sūrio ir salotų!

Man labai patiko ši knyga, mėgavausi kiekvienu puslapiu net tais atvejais, kai buvo pasakojamos mažai įtikimos istorijos. Kai kurios iš jų labiau nei kitos yra vertos aplodismentų, ir vis dėlto visos jos yra labai malonios.

Šią knygą lengva skaityti, perskaičiau ją vos per kelias dienas. Pagrindinė to priežastis – man buvo be galo sunku nuo jos atsitraukti.

Jau buvau bibliotekoje ir man pasisekė surasti kitus Meivisės Čyk romanus, nekantriai laukiu, kol galėsiu pradėti juos skaityti.
Vaida Kavaliukaitė
2011-01-23
 
Kita informacija
Tema: Romanai
Leidykla: Alma littera
Leidimo vieta: Vilnius
Leidimo metai: 2008
Vertėjas (-a): Danguolė Žalytė
Puslapių: 336
Kodas: ISBN 978-9955-24-826-2
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 0
 
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą