Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (905)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 4 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Juokingos moters agapė

Juokingos moters agapė Leidykla „Homo liber“ 2011 metų pabaigoje išleido antrąjį rašytojos ir žurnalistės Loretos Jastramskienės romaną „Juokingos moters agapė“ (pirmasis „Vanduo nemoka kalbėti“, 2008).

Romano apie moteris, vyrus, vaikus ir šefus, gyvenančius Lietuvoje nuo krizės iki krizės, įvykiai klostosi antrą­jį atkurtos Lietuvos nepriklausomybės dešimtmetį. Pagrindinė veikėja Paulė dėl ypatingo gebėjimo mylėti ir atjausti yra tarsi iškritusi iš praktiškos visuomenės traukinio, kuriuo smagiai rieda aplinkinis pasaulis. Viskas pasikeičia, kai vyras Edgaras staiga netenka darbo. Paulė drąsiai imasi žurnalistinės veiklos, šiurkščią tikrovę bando užglostyti kantrybe, tikėjimu gerais žmonėmis, ištikimais draugais ir tikra meile. Ar tai dar egzistuoja dvidešimto ir dvidešimt pirmo amžių sandūroje, ar pavirto seniena? Kuo pasibaigs šiuolaikinės moters Paulės Glenienės agapė?

Romane vaizduojami svarbūs Lietuvai šio amžiaus pradžios įvykiai.

Karalienės Elžbietos II vizitas, popiežiaus Jono Pauliaus II išėjimas, rašytojo Remarko kūryba sieja herojų likimus. Pasakojimo įtaigą stiprina švelni ironija ir taiklios metaforos, prajuokinančios skaitytoją ir kartu raginančios versti knygos puslapį po puslapio, stebėti ir neakivaizdžiai dalyvauti rimtai juokingame Paulės ir Edgaro Glenų gyvenime, atsiveriančiame jausmų pieva su žydinčiomis mimozomis, pradingusiu mėnuliu ir lietuviška tikrove.
Leidykla „Homo liber“
2012-01-15
 
Kita informacija
Tema: Romanai
Leidykla: Homo liber
Leidimo vieta: Vilnius
Leidimo metai: 2011
Puslapių: 376
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 0
 
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą