Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (905)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 7 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Išskirtinis interviu

Išskirtinis interviu Berė Treivis yra puiki reporterė, dirbanti vienam Vašingtono televizijos kanalui. Netikėtai jai paskambina Vanesa Merit, JAV prezidento Deivido Merito žmona. Nuo savo sūnaus Roberto Ruštono Merito mirties Vanesa buvo atsiskyrusi nuo visuomenės. Berė nustebinta tokio netikėto Vanesos skambučio. Išmušė jos valanda.

Susitikusios viename restorane, Vanesa buvo visa drebanti, tarytum po šoko, beveik žlugusi. Berė pasitelkia visus savo gebėjimus, kad nuramintų liūdinčią moterį, tačiau Vanesa vis siunčia reporterei keistus signalus. Jos žodžiai dar labiau komplikuoja situaciją: „Tu nesupranti. Niekas nesupranta. To, ką žinau, negaliu sakyti niekam, netgi savo tėvui. O Dieve, aš nežinau ką daryti!“

Vos tik atėjusi Vanesa taip pat greitai ir išeina, palikdama Berę su daugybe klausimų jos galvoje. Kai kurie kelia abejonių dėl prezidento sūnaus mirties aplinkybių. Sprendžiant pagal Vanesos veiksmus ir žodžius, Berė svarsto, ar JAV prezidentas yra tikrai toks, koks dedasi paprastiems Amerikos piliečiams, ar jis nieko neslepia.

Berė grįžta į savo biurą, manydama, kad sekantis jos straipsnis bus pats geriausias ir nustebins visuomenę. Ji sulaukia pagalbos iš savo niekam tikusio, moteris diskriminuojančio boso, tačiau ši pagalbos atsisako. Ji pati nusprendžia vykti pas Grėjaus Bonduranto, buvusio artimo prezidento draugo, kuris, kaip manoma ir yra tikrasis nužudyto vaiko tėvas. Kalbama, kad Grėjus turi rančą Vajominge, taigi pasiryžta surasti šią vietą.

Kol kas žurnalistė dar nesuvokia, jog jos rašomas straipsnis slepia kur kas daugiau paslapčių, negu atrodo iš pirmo karto. Deja, ilgainiui daugelis jos įtarimų pasitvirtina. Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas toli gražu nėra toks, kokiu dedasi. Jis turi daugybę paslapčių ir siekia bet kokia kaina sukliudyti jas atskleisti kitiems.

Tikrasis diversijų organizatorius yra Spenseris Martinas, dešiniojo prezidento Deivido Merito ranka. Jo darbai ypač slapti, retai etiški. Bet kuris, per arti priartėjęs prie tiesos, pajunta Spenserio rūstybę. Štai kur kapstosi Berė, pati to nesuprasdama. Kaip tikra reporterė, ji nenuleidžia rankų, bet gal čia ir yra jos klaida? Ar ji nebus nužudyta iki straipsnių publikavimo? Kokias paslaptis slepia Deividas Meritas? Visi atsakymai naujoje Sandros Braun knygoje „Išskirtinis interviu“.

Jeigu jums patinka, tai ką perskaitėte aukščiau, rekomenduoju jums šią knygą. Likusioje recenzijos dalyje aprašysiu elementus, kurie man nepatiko. Turėkite omenyje, kad tai tik mano nuomonė. Vien todėl, kad pačiam nepatiko tam tikri dalykai, nereiškia, kad jie nepatiks ir jums.

Didžiausios knygos minusas yra tas, kad man visai nerūpėjo pagrindinės personažės Bėrė Treivis likimas. Tiesą pasakius, man nerūpėjo nei vieno personažo likimas - jie mirs ar gyvens. Nors ir perskaičiau nemažai knygų, tai pats pirmasis kartas, kai man nebuvo svarbus esminis kūrinio dalykas.

Pati Berė neretai pati viską supainiodavo ir niekaip nepasiekdavo tyrimo persilaužymo. Nors autorė ir bandė nupiešti protingos bei drąsios moters įvaizdį, Berė labiau priminė jauną naivuolę. Taipogi šiame kūrinyje aptikau keletą sekso scenų, kurios nepasirodė reikalingos. Tiesą pasakius, kai kurios knygos vietos pasirodė nerimtos arba netinkamos, nesavalaikės.

Viską apibendrinus, vertinčiau šią knygą trimis ir penkių balų. Ji puikiai tinka lėktuvo skrydžio metu, kai nesinori galvos varginti sudėtingomis istorijomis. Nors kai kurios knygos vietos ir prikaustė dėmesį, bet neaptikau vietų, kai nenorėčiau knygos paleisti iš rankų. Tai minusas. Nepaisant to, rekomenduoju šią knygą įdomių istorijų fanatikams. Ji jums patiks.
2010-12-03
 
Kita informacija
Recenzento
vertinimas:
Tema: Detektyvai
Leidykla: Alma littera
Leidimo vieta: Vilnius
Leidimo metai: 2010
Vertėjas (-a): Donatas Masilionis
Puslapių: 472
Kodas: ISBN 978-9955-38-677-3
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 1 Kas ir kaip?
 
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą