Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (904)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 15 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Be žodžių

Be žodžių Su visų mylima rašytoja Sandra Braun (Sandra Brown) detektyvų srityje negali varžytis niekas... tik ji pati. Rašytoja ir vėl pranoko save, neseniai sukurdama nuostabų kūrinį, pavadinimu „Be žodžių“. Knygos pradžia rami, o vystantis siužetui atmosfera virs tirštėja, pasidaro bauginanti bei kupina įtampos. Rašytoja sukuria įtikinamus personažus ir aprašo juos taip meistriškai, kad pamiršite, jog tai tik grožinės literatūros kūrinys.

Yra daugybė pagrindinės siužeto linijos personažų, tad atleiskite, jei kurių nors čia nepaminėsiu. Didelis personažų skaičius yra viena iš knygos populiarumo priežasčių. Jų gausa sukuria jausmų įvairovę: čia daug baimės, intrigų, netrūksta ir labiau įprastų, kasdieniškų jausmų. Žinoma, „Be žodžių“ skaitytojas daug dažniau patirs nekasdieniškas būsenas... tad reikėtų knygą skaityti atsargiai ir pabandyti neįsitraukti į siužetą pernelyg stipriai, nesiknaisioti po veikėjų gyvenimus, nors tai padaryti bus sunku. Bet kas yra tie pagrindiniai personažai? 

Ana Korbet, našle tapusi graži moteris, ieškanti savo vietos gyvenime. Po vyro mirties Ana užsisklendžia, gyvenime jai dabar svarbiausia rūpintis savo penkiamečiu sūneliu Deividu. Gimusi kurčia, Ana išsikovojo sau normalų gyvenimą... Tačiau dabar jos gyvenimas vėl sujauktas.

Delrėjus, Anos uošvis, kuris turi paslaptį... Paslaptį, kurios nenori niekam atskleisti, o ypač Anai. Delrėjus yra dviejų nedorėlių nusikaltėlių patėvis. Jis išnaudojo juos, kad išlietų savo šiurkštumą ir prastą nuotaiką, tokiu būdų laikinai numalšindamas savo skausmą. Dabar, Delrėjui sužinojus, kad jo įsūniai pabėgo iš kalėjimo, jis privalo surasti būdą, kaip apsaugoti tuos, kuriuos myli labiausiai. Su silpna širdimi bei pasenusiu kūnu, vienam tą padaryti jam būtų be galo sunku.

Sesilas ir Karlas, du įsūniai, šiurkštūs ir neturintys sąžinės jausmo. Karlas sugeba pabėgti iš kalėjimo su savo kameros draugu, tikra žudymo mašina, kuriam trūksta proto sprendimus priimti pačiam, tad daro viską, ką jam liepia Karlas. Netrukus du broliai susivienys tam, kad užbaigtų savo blogus darbelius, prieš išvykstant gerti tekilos į Margaritos salą Meksikoje. Dėl savo nusikaltimų jie negali likti šalyje, jų galimybės labai apribotos. (Skaitydamas knygą visą laiką sėdėjau ant paties kėdės krašto! Tai buvo viena iš kelių knygų, nuo kurių atsitrauki tik užvertęs paskutinį knygos puslapį.) Vyrukai siekia atkeršyti savo patėviui. Tačiau jie nesitiki, kad tai padaryti nebus taip paprasta...

Ezis yra senyvo amžiaus žmogus, veteranas, neseniai į pensiją išėjęs miesto šerifas, brolius nusikaltėlius medžiojantis jau ilgą laiką. Įtikintas, jog būtent Karlas ir Sesilas kalti dėl brangios mergaitės nužudymo, Ezis juos persekiojo visą gyvenimą, kiekvieną dieną. Dabar, kai aišku, kad Karlas slapstosi, o Ezis vis dar sielvartauja dėl savo santuokos, jis bando išsiaiškinti, kas iš tiesų nutiko tą naktį. Ar Ezis atsakys į klausimus, kurie niekam, rodos, daugiau nerūpi? (Neketinu jums to sakyti... Perskaitykit knygą!).

Džekas Sojeris yra „bastūnas“, bėgantis nuo savo praeities. Delrėjaus gyvenime jis pasirodo kaip tik tuo metu, kai iš kalėjimo pabėga jo įsūniai. Ar jo pasirodymas susijęs su Karlo nusikaltimais? Jo simpatija Anai tik apsunkins ir taip sudėtingą situaciją, ypač po to, kai uošvis nusisamdo šį klajoklį pagalbininku darbui ūkyje.

Ši istorija vienus prikaustys ir privers mąstyti, kokių veiksmų dabar imsis šis ar kitas žmogus. Mažo miestelio, sukurtas ant netvirtų pamatų, siūbuoja – ir siūbavimas sulig kiekvienu nauju įvykiu vis stiprės. Taip kaip apkabinimas sušildo kūną po truputį, taip ir šis romanas iš lėto supainioja skaitytoją ir apgaubia pagrindinius personažus mistika.

Romanu „Be žodžių“ Sandra Braun dar kartą įrodo, kad sugeba puikiai narplioti meilės, išdavystės, neapykantos, pykčio, godumo ir aistros temas. Skirtingai nei kituose rašytojos kūriniuose, šiame pagrindinis dėmesys nėra sutelktas į meilės istoriją. Vietoj to, ieškoma tiesos ir bandoma sugrąžinti personažams įprastą gyvenimą. Labai rekomenduoju gero detektyvo fanams!
Vilius Kuizinas
2011-06-22
 
Kita informacija
Recenzento
vertinimas:
Tema: Detektyvai
Leidykla: Alma littera
Leidimo vieta: Vilnius
Leidimo metai: 2011
Vertėjas (-a): Liudvikas Gadeikis
Puslapių: 448
Kodas: ISBN 978-9955-38-997-2
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 1 Kas ir kaip?
 
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą