Rašyk
Eilės (78156)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 5 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





2019-04-24 16:50
Durnelektualumas

Wasara jeu

Pasakikit ar jeu galima mauditis nes žeurei karšta reike kashka darit
2019-03-28 19:53
Durnelektualumas

Durbapape man sudauzhe jeusmus nezhinau ka dariti ji bernas

Blemba ash je taip milejeu eiles rašeu apie ja o šenden isijungiu jos irasha konkursia pasirodo inai ira bernas tai ka man dabar dariti aš prieš sawo wale tapau gejum taip isheina man sudauzhe širdi ir jeusmus kaio dabar elktis
2019-03-08 05:40
Durnelektualumas

Durnelektualiųjų manifestas (pradžia)

Mes esame žmonės, apie kuriuos liaudyje sakoma „psichinių sutrikimų nėra, šiaip durnas“. Ir šiuo manifestu mes norime iškelti savo reikalavimus!

1. Nustokite mus vadinti diskriminuojančiu ir įžeidžiančiu „durnių“ pavadinimu. Mes esame (galimi įvardinimo variantai):

  • Alternatyviai protingi
  • Durnelektualūs
2. Visuomenė alternatyvų protingumą-durnelektualumą turi priimti kaip natūralią ir lygiavertę protingumo atmainą.
 
3. Diskriminuojančiai pavadintas IQ (intelekto koeficiento) rodiklis turi būti pervadintas į DQ (durnelektualumo koeficientą).
 
4. Priimant į darbus ar valstybės tanybas turi būti atsižvelgiama į kandidato DQ, taip pat į kitas alternatyvaus protingumo apraiškas, ir tokį nestandartišką, alternatyvų elgesį vertinti ne kaip trūkumą, o kaip privalumą.
 
5. Alternatyvų protingumą kasdienybėje naudojantiems asmenims turi būti suteikta pirmenybė moksluose, darbuose, valdžios institucijose ir t. t., nes kaip minėta 4-tame punkte – tai yra privalumas.
 
6. Neišsilavinimas negali būti smerkiamas – juk tai pagrindinė alternatyvaus protingumo priežastis! Gerbkite žmogaus pasirinkimą nesilavinti.
 
7. Objektyvi tiesa, mokslas, faktai yra diskriminacija prieš alternatyviai protingus žmones. Kiekvienas asmuo gali turėti savo durnelektualius įsitikinimus, ir prieš juos negali būti kovojama faktų ir mokslo kalba – tai diskriminacinis įprastai protingųjų ginklas, skirtas išnaudoti alternatyviai protingus.
 
8. Durnelektualūs asmenys yra nesmerktini už vadinamuosius „suklydimus“, nes tai nėra suklydimai (nevartotinas ir diskriminuojantis terminas), bet alternatyvūs sprendimai, priimti alternatyvaus proto galia.

9. Alternatyviai protingi asmenys gali reikalauti, kad įprastai protingi asmenys daugelį dalykų darytų už juos, kaip kompensaciją už daug amžių trukusią durnelektualių asmenų diskriminaciją.
 
 
Šis manifestas yra toli gražu nebaigtas. Kviečiame durnelektualiuosius pratęsti jį savo idėjomis komentaruose!!!
Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą