Rašyk
Eilės (78095)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 13 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





2013-11-28 12:37
Šmadrija

* * *

Durni tie rašytojai - patys pribaigia savo personažus, patys dėl jų verkia...
2013-11-05 11:34
Šmadrija

Išpažintis

Kartais mane ima kaltinti tuo, jog turiu daugybę klonų, arba atvirkščiai - esu kažkieno klonas (gal reiktų sakyti klonė?). Ką gi, prisipažįstu - daug tiesos tame. Man labai patinka klonuotis. Neapsakomai patinka.
Eina kaku, kaip mėgstu!

Todėl šiandien nusprendžiau nudžiuginti visus ir paskelbti savo visų klonų sąrašą. Pasprinkit:

1. Anna_Brydė
Kai pakyla mėnulis ir vanduo plūsteli į smegenis, nejučia užsinoriu pabūti kur kas vyresne, nei esu iš tiesų. Tuomet tampu strykt-pastrykt-Anuška, aštriai reaguojančia į kiekvieną pirstelėjimą. Nustebsite - net ir su tokiu charakteriu galima susirasti draugų. Aišku, jie iki šiol nieko nežinojo, kas aš tokia. Atėjo laikas jiems susiprasti ir graudžiai apsiverkti. Man irgi jūsų gaila, mieli mano/Anuškos draugai. Smarkiai nepykit. Aš jus vis tiek myliu. Tuoj, parašysiu jums porą eilėraščių paguodai.

2. Valkas
Būna akimirkų, kai norisi visus sumalti į miltus. Na taip... kaip reikiant sumalti... kad mažai nepasirodytų.
Kad negadinčiau tokiomis progomis savo dailiosios "aš", nusprendžiau darsyk susidvejinti ir iš viso to išėjo Valkas. Sako, vyriška nuomonė turi didesnį svorį. Dar sako, kad jeigu itin retai rodysies, tas svoris DAR padvigubės.
He he, tiesa. Kai parašau ką nors Valko vardu, malonu būna žiūrėt į jūsų reakcijas. Ir niekas pernelyg neprieštarauja.

3. Emvilkė
(vardas su nuolatinėmis atmainomis pagal mėnulio fazę, bet bazė ta pati). Šiek tiek primena Anušką, bet šis variantas skirtas liūdnesnėms progoms - kai kas nors nupeša plaukus ar suvilioja bei pameta. Kad savo niauria nuotaika negadinčiau laiptinės kaimynų gyvenimo, gadinu nuotaiką čia. Visiems. Galų gale - taip jums ir reikia! (Mieli draugai, nepykit!)

4. Meškiukas
Pamenu, kai susikūriau šį kloną, antrą dieną ilsėjausi, o trečią pagalvojau - WTF? Kam man jo reikia? Kur aš jį dėsiu?
Nuotaika buvo maždaug normali, į pasaulį žvelgiau daugmaž su sarkazmu ir jau siekiau "delete" mygtuko, ketindama užbaigti naujojo klono epopėją kuo greičiau.
Bet tada suskambo telefonas ir drebantis balsas kitame ryšio gale paprašė netrinti. Pasakė, jeigu paliksiu gyvą, tai jis man kalną puikių kūrinių parašys.
Ką gi, palikau gyvą ir iš tiesų - parašė. Dabar į "delete" mygtuką žvairuoju tik tada, kai jis ima siautėti.

5. Laukinė Obelis (dabar LO_)
C'mon, reikia gi retsykiais pabūti rimta. O tam, žinoma, reikia naujo klono! Tiesa, kai tampu pernelyg rimta, kūryba emigruoja iš humoro zonos į dramos zoną. Na bet nieko nepadarysi - rimta rašytoja privalo sugebėti kurti viską ir po daug. Juk pagaliau po viso šito dar reikia rašyti eiles kitiems klonams - manote, tai lengva??? Dėkui Dievui, su drama man sekasi taip pat puikiai - retsykiais net pavydžiu pati sau.

6. Kadagys
Ech, pamenu savo mokyklos suolą - nuolat sėdėjau viena ir dar tolimiausiame kampe, nes visi manęs ŽIAURIAI nekentė - už energetinį vampyrizmą. Na bet užaugau, tapau gražia bei protinga ir visi man dėmesio pradėjo duoti neprašomi. Deja, kuomet naršau internete, niekas to mano grožio nemato :( Kūkt...
Ta proga susikūriau dar vieną kloną, į kurį suverčiau visas savo blogiausias savybes. Kai noriu nusišnekėti, ar sulaukti daugiau pigaus dėmesio, šis klonas - pats gazas. (Vėlgi - sorry už visus, kuriuos nuvyliau :(  )

7. Marquise
Vieną dieną, kai mėnulis ritinėjosi juodu dangumi, man šovė mintis - o ar įmanoma sukurti kloną su savybėmis, kurios garantuotų administratoriaus ženklelį? Pasirodo, galima! Vualia! Tereikia būti kate, vaidinti gerą mergaitę, glostyti visus, kurie to verti, nesivelti į kačių pjautynes (patikėkit, kailio gaila) ir budri admino akis tai būtinai pastebės.
Ak, tiesa... Pareigų teko atsisakyti, nes kai turi dirbti už du adminus, tai vartotojai pilte užpila prašymais pataisyti jų kūrinius ir tada aš jau rimtai nebespėju. Visgi letenos TIK keturios. (Miela Simuona, sorry, kad išdūriau. Buvo linksma (man))

8. Aurimaz
Po Marquise klono sėkmės aš kurį laiką buvau persisotinusi linksmybėmis, bet atėjo tokia diena, kai užsinorėjau DAR. Tada ir pagalvojau - o ar įmanoma vienam vartotojui turėti du klonus, kurie abu taptų adminais???
Va jums ir Aurimaz. Pritaikiau jam daugelį anksčiau pasiteisinusių savybių - irgi katinaz, (nors ir ryžas), nuolat vaidina gerutį, tik va šiek tiek persistengiau su kūriniais. Kartais pavydžiu savo klonui, kad jis rašo geriau nei aš. Reiks jį ištrinti, kad sąžinė ramesnė būtų. Kaip matote, adminu jis patapo. Bet po to teko vieną iš dviejų adminų paaukoti - kaip jau sakiau, nespėju. (Mieli Aurimo bičiuliai, smarkiai manęs nemuškite, aš jus vis tiek beveik myliu)

9. Creative Soul
Kartais labai užsinoriu kurti švelnias, pūkuotas romantines istorijas. Ypač po to, kai prirašau šmadriškų pornografijų. O kad skaitytojams neatrodytų, jog išsikrausčiau iš proto... taip, prireikė naujo klono... Tai va, kai prisižiūriu per daug meksikietiškų serialų, pati nejučia imu skraibinti serialus į savo laptopą. Kai kas sako, kad man neblogai sekasi. Kiti siūlo viską mesti, bet aš nesiginčyju - patikėkit, kai sėdi apsižliumbusi po gero serialo, ginčytis internete mažiausiai norisi. Peace.


Tai štai, devyni pagrindiniai mano klonai. Kiek jų yra iš viso, tiksliai nežinau, nes kai kuriais naudojausi vos porą kartų. O turint galvoje palaidą Meškiuką, turiu pagrindo manyti, kad jis pats turi savo klonų (tsakant, obuolys nuo Obels toli nerieda).
Jeigu jūs iki šiol manėte, kad Rašykuose yra daugybė vartotojų - pagalvokite dar kartą. Gal čia tėra vos pora vartotojų su daugybe klonų?
2013-10-27 09:41
Šmadrija

* * *

Geras durnius yra būtinas kiekvienoje šeimoje. Kad visi kiti aiškiai žinotų, kodėl reikia mokytis.
2013-09-18 05:11
Šmadrija

Psichopatija

Psichopatija – pagal šiuolaikinės psichiatrijos ir psichologijos supratimą, asmenybės sutrikimas, kurį turinčiam žmogui nebūdinga empatija, būdinga silpna impulsyvaus elgesio kontrolė ar manipuliuojanti elgsena, toks žmogus apibūdinamas kaip „neturintis sąžinės“. Psichopatui nerūpi kitų jausmai, jis taip pat neatsižvelgia į jokias socialines normas. Paprastai tokie žmonės atrodo egocentriški, „beširdžiai“ bei nejaučia jokios atsakomybės, nesirūpina pasekmėmis. Manoma, kad jų emocijos, jeigu egzistuoja išvis, yra paviršutinės. Laikomi manipuliatoriais, negalinčiais išlaikyti ilgalaikių santykių su kitais žmonėmis, bei nepajėgūs jausti ir reikšti meilės. Paprastai atlieka tik tuos veiksmus, kurie yra naudingi jiems, naudodamiesi savo žavumu, grasinimais, smurtu. Tačiau tik mažuma iš diagnozuotų psichopatų pasižymi žiauriais išpuoliais. Yra manančių, kad psichopatija yra privalumas ypatingai konkurencingoje aplinkoje, nes yra drąsaus vadovavimo, lyderystės prielaida.

Žmonės su psichopatija dažnai sukelia žalą kitiems žmonėms, todėl manoma, kad jie nebūna prie pastarųjų emociškai prisirišę; kita vertus jiems būdingas neįžvalgumas ir elgiantis su pačiais savimi. Jiems nepavyksta pakeisti savo einamojo elgesio taip, kad ateityje išvengtų nepatogumų. Jie nejaučia užuojautos, gailėjimosi, nerimo ar kaltės dėl savo elgesio, tačiau gali imituoti kai kurias emocijas jiems naudingoje situacijoje.

Psichiatrų tikinimu, tai – ne liga. Psichopatija vadinamas asmenybės sutrikimas, charakterio anomalija. Šiuo požiūriu, lietuviai niekuo neišsiskiria pasaulyje. Mūsų šalyje – 3 procentai gyventojų yra psichopatai. Tai – pasaulio vidurkis. Lietuvos įkalinimo vietose – 8 – 10 procentų nuteistųjų – psichopatai. Tai, anot ekspertų, taip pat atitinka pasaulio vidurkį.

Dauguma su psichopatija susijusių tyrimų buvo vykdoma kalėjimuose, todėl galėjimo taikyti plačiajai visuomenei laipsnis nėra aiškus, nors psichopato prototipas dažnai naudojamas knygose bei filmuose.

Vikipedija
2013-09-07 11:57
Šmadrija

***

Marš visi mano tekstų skaityti ir komentuoti.
Geriausius komentatorius apdovanosiu - antausiais, spyriais į užupakalį ir bereikalingu dėmesiu.
2013-09-01 12:09
Šmadrija

Praregėjimai

Šioje svetainėje pastebėjau dviejų tipų vartotojus - vieni tiesiog ateina, įkelia kūrinį, paskaito, pakomentuoja, parašo kam nors meilią žinutę ir išeina.
Kita kategorija individų nuolat bando atrasti skirtumus tarp:
a) rašančių bei komentuojančių
b)komentuojančių bei komentuojančių
c) rašančių bei rašančių
d) tarp moderatorių (maždaug kuris "tikresnis", o kuris ne...)

Trečia grupė...

Na gerai, yra daugiau nei dviejų tipų vartotojai. Šiaip tai tų tipų yra tiek, kiek yra pačių vartotojų - tai gal baikim vieną kartą ieškoti naftos subinėj?
Jos ten nėra. Mirkt.
2013-06-25 00:53
Šmadrija

Sprendimai

Užvakar nusprendžiau, kad man jau gana rašyti bet ką. Pats metas imtis labai rimtos prozos, kurioje tykšta kraujai smegenys ir visi kiti kūno skysčiai. O jeigu ir netykšta, tai būtinai vyksta kažkas kita, ne vien kvaila meilė.
Prašom mane nuoširdžiai palaikyti ir negailėti liaupsių.
Iš anksto ačiū.
2013-05-23 10:36
Šmadrija

Silpnumo teorija

Kad moterys yra silpnos, tai visai joks mitas. Tai - menas. Patys pagalvokite - jeigu graži bei kantri moteris netektų kantrybės ir išdaužytų savo vyrui dantis, kepenis ir dešrelių fabriką, pastarajam psichologinė trauma garantuota. Galbūt net visam likusiam gyvenimui.
Gražios ir kantrios moterys to turi vengti kaip ugnies ir paslėpti visus mirtinus ginklus giliai viduje. Vyras turi būti švelniai apvyniotas apie pirštą, panašiai kaip kūdikėlis į vystyklus. O kad visa tai moteriai nebūtų pernelyg nuobodu, tenka tokį meną versti į žaidimą. Taip ir gimsta visokie flirtai, kompromisai, santarvės iliuzijos ir panašiai.
Jeigu to nebūtų, vyrų pasaulis greičiausiai taptų visišku pragaru.
2013-01-01 18:10
Šmadrija

Vienas iš būdų

Jei nori nebanaliai pasveikinti savo draugą artimą, važiuok iki durų, pasibelsk, be žodžių apkabink ir išeik.
Po pusvalandžio iš šokiruoto draugo gausi kalną SMS apie tai, koks pasaulis gražus ir kad žudytis visai neverta...
2012-07-25 08:52
Šmadrija

Taupumas

Mes labai taupiai gyvename:

Valgome "Senelio" košę;
Užgeriame "Močiutės" pienu;
Užkandame "Brolio" kiaušiniais.


1 2 3
[iš viso: 26]
Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą