Rašyk
Eilės (78431)
Fantastika (2314)
Esė (1559)
Proza (10958)
Vaikams (2722)
Slam (81)
English (1196)
Po polsku (373)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 21 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





2023-03-15 14:50
Naminė Ragana

230315

Ar aš dar per jauna bambėti dėl laiko neteisybės? Šiandien labai jį jaučiu, o gal man jausti jį padeda nuostabūs senyvi žmonės, kuriuos sutinku. Vakar viena moteris labai susigraudino vos palietus jaunystės temą. Kodėl ji taip išaukštinama? Norėjau rašyti pervertinama, bet tai būtų netiesa, nes labai dažnu atveju ji kaip tik nėra vertinama, tik išaukštinama, pateikiama kaip kažkas gero, sektino. Lyg tuo būtų galima sekti – mums laikas juk vienakryptė linija. Be galo gaila senyvų žmonių, nes jie jau supranta, kad laiko nebeatsuksi, nebesusigrąžinsi sveiko klusnaus kūno ir skaidrių minčių. Gaila ir jaunų, kuriuos regiu užsiiminėjant nesąmonėmis ir manant, kad pasaulis priklauso jiems, o jaunystė truks amžinai. Pati, matyt, esu kažkur per vidurį. O jaučiuosi senut senutėlė. Gal nevisad, bet šią akimirką tikrai taip. Regis, tomis akimirkomis, suvokiant laikinumą, beprasmybę ir neteisybę kaip tik turėtų norėtis nagais, ragais ir dantimis griebtis gyvenimo, veiklos, svajonių pildymo, bet man tiesiog nusvyra rankos. Ne tik šios, renkančios tekstą, bet tos, kurios laiko mano esybę apskritai. Ar tai baimė skatina norėti paleisti visus mano kūną sudarančius elementus skrieti vieną nuo kito į šalis taip išardant šią skausmingą būtį? Ar vis dėl to naivus tikėjimasis, kad jie galėtų susijungti į ką nors geresnio, gražesnio, lengvesnio...

2010-12-07 22:23
Naminė Ragana

KRIS KROS, prancūzai, kaukės ir moterų kiaušai.

KRIS KROS vietoj prancūzų.. Žmonės, padėkit, pasimokykit su manimi, nes, regis, varlių neužvalgiusi tos kalbos neperprasiu. Laukiu pasiūlymų kartu pasimokyti. Galbūt net pasiūlymų, kaip sėkmingai ignoruojant mokymąsi išlaikyti sesiją. Ir ne, manęs nevaldo amžina lietuviams būdinga depresija. Kam tos smegenys, kam tie pinigai, jei meilė yra! (Šioje vietoje Černiauskaitė gauna spyrį į kiaušus ir tik taip prisimena, kad juos vis dar turi). Galų gale kai anos nėr, organas apversto ir iškastruoto piko ženklu vaizduojamas, širdimi vadinamas, pailsi. O gal marinasi. Ar marinuojasi. Tiesiog geresnių laikų laukia.
    O aš pati tuo tarpu vis dar esu linkusi Jūsų vežimus į savo sielą krauti. Jūsų problemos, tiesa, nepalengvina man gyvenimo, tačiau tikrai ir nepasunkina. Smagu paskaityti Jūsų gyvenimų scenarijus, įsijausti, juk aš aktorė iš prigimties! Tiesa, net nesmagu, kad atsiranda žmonių, gebančių mano veidą po kauke pamatyti. Po kruopščiai padaryta papjė mašė kauke. Žinot, be tos kaukės aš net visai prancūziška. Natūrali tokia. Be konservantų.. Ir ne tik išore moteriška.. Turiu raides  EIORST. M yra lentelėje. Žiū, ir žodis išeina. Grįžtu prie prancūzų kalbos alternatyvos.

Linkėjimai įsimylėjėliams ir linkėjimai Tau.
Iš sutemų ir ledo tiesiai į Jūsų glėbį.
Lijundra.
Ieva Černiauskaitė
-_-'
2010-11-28 00:08
Naminė Ragana

Basomis.

Kaaaip aš myliu sniegą!
2010-07-15 19:54
Naminė Ragana

nėr.

Pila pila pila... Ne į gerklę, o už lango... Pila...
2010-05-19 00:21
Naminė Ragana

00:12

Nors rankytės rašė rašė, pailsėti net paprašė, bet niekas neleido. Taip. Deutsche Sprache und Humanismus. Deutsche Sprache und  Luther.Welche Schreibspracheverbreitete sich fast im ganzen Deutschland in den Neuenzeit? Deutsch deutsch deutsch deutsch deutsch deutsch... Ir jokio „copy/paste“ smegenėlės beveik visos išsicutino, bet dirbti reikia. Kas nedirba mielas vaike, tam ir miego duot nereikia!
2010-03-03 19:09
Naminė Ragana

***

"Raganos niekad nepraranda vilties, nes raganos vilties neturi turėti."
2010-01-14 21:06
Naminė Ragana

išminties meilės vaisius

Mirties nėra, nes „tas didžiausias blogis – mirtis – visiškai mūsų nepaliečia; juk kol esame gyvi, mirties nėra, o kai yra mirtis, mūsų nebėra.“ (Epikūras).
2010-01-13 20:28
Naminė Ragana

Ankstyvoji Antikos Filosofija

1)jei vėžlys pradeda bėgti pirmas, tai Achilas jo nepavys, nes turi nubėgti iki taško V, kad jį pavytų, tačiau vėžlys bus taške V1 ir t.t. Kol Achilas pasieks tašką V1, vėžlys jau bus taške V2 ir taip ad infinitum.

2)iššauta strėlė ir juda, ir nejuda – strėlė negali judėti, nes ji nejuda tam tikro erdvės taško ir laiko momento atžvilgiu. Visą strėlės brėžiamą trajektoriją galima suskirstyti į tokius laiko ir erdvės momentus, ir kiekvieno iš jų atžvilgiu strėlė bus statiška, kai tuo tarpu bendrai erdvės ir laiko atžvilgiu ji bus dinamiška.

3)Jei būčiai yra būdinga įvairovė, vadinasi, būtis yra daloma, o daloma ji gali būti tik tol, kol jos dalys turės dydį. Jei prieisime prie dydžio neturinčių dalių, toliau dalyti nebegalėsime. Būtis susideda iš tų dalių, kurios gali būti dalomos, o tos dalys, kurios negali būti dalomos, neturi ir dydžio. Jei būties dalys neturi dydžio, tai jo neturi ir pati būtis, kaip tų dalių suma Tačiau dalys negali neturėti dydžio, nes tada ir visuma neturėtų dydžio "0 plius 0 lygu 0". Tačiau būtis juk yra. Vadinasi, ji susideda iš begalinio skaičiaus dydį turinčių dalių ir yra begalo didelė. Taip mąstydami, gauname išvadą, kad būtis neturi dydžio ir kartu yra begalinai didelė. Akivaizdu, kad tai yra prieštaringa, vadinasi įvairovė yra prieštaringa ir dėlto jos būti negali.


x)Zenonas Elėjietis.
2009-10-06 21:27
Naminė Ragana

duoda - imk, muša - bėk.

davė - daugiau prašiau, mušė - atgal daviau. Ir vijausi! Beveik kilometrą.
Vėl likau nesuprasta.
2009-07-16 16:16
Naminė Ragana

Aukštis.

Aukščiau "pasikelti" nebeįmanoma tik tada, kai pakaušis dangų bado;)
Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą