Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 11 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





2008-01-09 20:58
Jietis

***

PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
.
pa sau lis
.
Gerai būtų, kad gėrybėmis lytų
O! Kad turėčiau vazoną,
Kur centą pasėjęs
Priskinčiau daug litų!!!.
...
Makedonietis-Diogenui
„Prašyk-ir viską turėsi“
Suprantate-kalba ne apie pavėsį.
„Pasitrauk, neužstok saulės“
Koks skirtingas pasaulis.
.
PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
2008-01-09 12:26
Jietis

***

Šiandien nepraleisiu progos patylėti. Žinau, bus viduriuojančių.
2008-01-08 18:05
Jietis

***

Aleis<>neskaičiavau, bet tada jau šiandien yra 50. Vieną eil . kažkas su "geltonais antpečiai" ištrynė. Girdi, kursto kažkokį laužą.  Bet tą eilėraštį "Pabudote, tai kelkitės", aš išsaugojau savo dienoraštyje, 3 archyve.
  Gerai, ryt bus jubiliejinis. :)
2008-01-08 08:36
Jietis

***

"Mesje, zhenemash spa six zhur" :)
2008-01-07 09:18
Jietis

***

Vakar buvau sutikęs tris karalienes nes nes.
Įdomu, ką tai galėtų reikšti???
2008-01-06 13:04
Jietis

***

Kur visi kritikai išsilakstė? Gal dar kalėdoja ja ja.
2008-01-04 15:23
Jietis

***

Rašei Webmaster;

Proza i kas
Prašyčiau, kad A.Lukoševičiaus komentaras po mano kūriniu "Žvyro pagalvėlės" būtų panaikintas. Ačiū.
2008-01-03 15:31
2008-01-04 09:51
Jietis

***

TESINYS

///

Paprasciausia problema-negali komentaruose spausdinti apie 2000/dvieju tukstanciu/ puslapiu rasomos knygos, tai tik labai labai suspaustas variantas. Turetu buti 50 tomu po 2000 puslapiu, tada butu isaiskinta iki smulkmenu. Kas tiek skaitys, pirmiausia kur tiek zmoniu paimti, sugebanciu suprasti bent 30 kalbu. Siuo metu esu atlikes palyginamaja studija is daugiau kaip 200/dvieju simtu/ kalbu,sukuriau kalbos lentele,kuri panasi i Mendelejevo cheminiu elementu lentele, visos pasaulio kalbos sutelpa i viena lapa. Padariau desimtis, gal jau ir visa simta, atradimu istorijos moksle, pasitikslinu, ka kiti zmones atrade. Vien dogonu - lietuviu lyginamajai studijai reikia bent 500 puslapiu, tai ir teologija, ir gamtos mokslai, ir zmogaus kuno sandara, ypac genitalijos, ir technologijos,ir geologija, ir dar desimtys mokslu ir ju savokos. Kur dar genetikos mokslo irodymai. Paprasciausiai noriu pasidalinti rasomo darbo nuotrupomis, nes baigsiu po 3 ar 5 metu, nespesiu iki ubagisko 1000-mecio Lietuvos vardo metiniu, noriu duoti tautai zinoti, kad netiketu mulkintoju ar dvasios ubagu pasakoms apie Lietuva nuo Lietavos upelio vardo, kaip kalke nuo Lowmianski-Ochmanski nuleistu instrukciju Lietuvos istoriku protinei erdvei.
.......................................................


Aristotelio logika sustato i vietas visus kalbamuosius ir mastomus dalykus. Taisykle paprasta - jei A priklauso B, B priklauso C, C priklauso D, tai A priklauso D. Ir visos priklauso tarpusavyje. Esu skaites daugybes lyginamosios kalbotyros specialistu darbus, ir jei nesiremiama lietuviu kalba, studija atsiduria nesvarumo bukleje. Bopp, Marr, Swadesh,... Galiu pasiremti kad ir "Geschichte der Literatur', in 6 Baende, Propylaen Verlag Berlin, 1981, kur I tome aiskiai nurodyta lietuviu kalbos senumas kaip seniausios kalbos. Meillet, Chatterji, Majumdar, Toporov, Ivanov, Trubeckoj, Gamkrelidze, Trautmann, Bodmer, Stroebing, buvusi vilniete Tamara Buch, filosofas I.Kant...Ar pakaks autoritetu ? Gal sarasa pratesti iki 500 pavardziu ?
......................................................

Esu skaites nemazai autoriu is nacionalsocializmo laiku. Apgailetini falsifikatoriai. Lyg tai 18-20 amziaus literaturoje panaudoti vardai buvo 1 ar 6 amziuje, kai kronikose skaitome Manavaredus > Manvaredus > Manfredus > Manfred jau 18 ar 20 amziuose ir tai yra pagrindu pagrindas tokie ekvilibristiniai triukai ju teorijoms.
.....................................................


Mano biblioteka ir archyva sudaro keliu tukstanciu knygu, kopiju, CD sarasas, nebegsiu del Jusu igeidzio Jums ivardinti tikslu saltini, kuris rastas pries keleta metu. Cia tera tik internetiniai anoniminiai komentarai, bet ne mano publikuojamas rasinys.
.....................................................
Esu dekingas tukstanciams mokslininku visame pasaulyje uz ju nudirbtus darbus, Lietuvei Motinai, islaikiusiai dar lietuviu tauta, esu dekingas Ceslovui Gedgaudui uz jo pirmeivyste, kuria atradau jau toli nuejes savo atradimuose, dekingas visiems savo geranoriskiems ir negeranoriskiems kritikams, esu dekingas visiems, kurie paliko, palieka ir paliks pedsakus sioje zemeje kaip medziaginius, taip ir mintinius-kalbinius.
.......................................................
Galetu delfi ideti ir koki straipsni is Meillet ar Chatterji darbu, kuriuose irodyta dar beveik pries simta metu, kad tie zmones is pietu Afrikos kalbejo lietuviskai, ka rodo daugybe vietovardziu PAR, Namibijoje, Botsvanoje, Zimbabveje, Zambijoje, Tanzanijoje, Kenijoje, Somalyje- Knysna, Aukoerabies, Tzitzikama, Mamusa, Namib, Swakop, Serowe, Kilima-Njaro, Kilinda, Pemba, ... Galiu rasyti bent po kokius 500 vietovardziu is kiekvienos salies, vertimo nereikia, nes vardu reiksme vietiniu kalbomis yra ta pati, kaip ir lietuviu kalba. Tas pats ir pietineje Indijoje, kur dar Maldivai, Sri Lanka, Nikobarai, Sumatra, kitos Indonezijos salos, Papua-Naujoji Gvineja ir Australija. Pasiieskokite Australijos vietovardzius, yra atrinkti ir grynai aborigeniski ir skaitykite daugumos vardus be jokiu paaiskinimu. Visu mano isvardintu krastu dievu dievybiu ir tautos didvyriu vardu versti i lietuviu kalba nereikia. Kaip ir Amerikos indenu dievu, didvyriu, nuo Aliaskos iki Ugnies Zemes - Talkeetna, Skeena, Shasta, Attawapiskat, Winnipeg, Manitoba, Okaloosa, Chichen Itza, Titicaca, Ollantaytambo, Bogota, Atacama, Ushuaia, ta pati Vilcabamba, Machu Picchu, dievai Kapoonis, Enclaw, Apu Qun Tiqsi Viraqutra, Mama Oclla, sventosios knygos Popol Vuh, Teo Amoxtli,...Ka jau kalbeti apie Afrikos siaurine dali, o jau Saharoje tai isvis grazu, Azijoje iki Beringo sasiaurio iskaitant Kinija, Japonija, apie Europa - apie Europa, tai ji isvis ant lietuviu kalbos pamatu - Pramatejus/Prometeus, Proteus, Gamarys, zmogus su apgamu/Homeros,pagal didziuli apgama gaves varda, Platonis/Platonos, turejes placia krutine,... Kad ir rasul/ pranasas Muhamad / MagaMatas, daug, stipriai matantis. Runomis rasyti saltiniai rasti Tartaria kaime Rumunijoje, buvo pries 7500 metu. Tokiomis paciomis runomis rasta Banpo kaime Kinijoje is tu paciu dienu. Lietuviai, pasauliui mes esame idomiausi pagal Antoine Meillet zodzius : "Jei norite isgirsti, kaip Adomas ir Ieva kalbejo Rojuje, vaziuokite i Lietuvos kaima ir klausykites." Sumeru mite, tarp kitko reiketu atlietuvinti i muta, mutas vard. linksnyje, gr. mutos>muthos>mythos, veliau jau kaip mitas vel sugrizo, Adomas vadinamas Tatamu, visai kaip kupiskenu Tata Mus, hebr. sutrumpino iki Adam, o Ieva sumeriskai Kaba, hebr. teistare Chava, graikai sutrumpino i Ava ir dar veliau Eva. Genetikos mokslas patvirtina kalbotyros atradimus, ir siu abieju mokslu bendradarbiavimas duos rakta i Zmonijos pazinima, juk I. Kant dar pries daugiau 200 metu sake : Issaugokime lietuviu kalba, tai yra Zmonijos pazinimo raktas. Ceslovas Gedgaudas savo "Musu praeities beieskant" yra siu dvieju mokslu sintezes Kopernikas, zinant, kad Kopernikas buvo pripazintas po 300 metu, tai gal Gedgaudas bus pripazintas bent per 100 metu, kol pakankamai atsiras zmoniu sioje zemeje, pajegianciu suvokti daugybes mokslu sinteze pazistant Zmonijos istorija.
2008-01-03 16:18
Jietis

***

Nežinomo kalbininko pasisakymai lietuvių kalbotyros tema. Pagalvojau gal ir jums bus įdomu susipažinti. "Kas skaito, rašo-duonos neprašo.“
............................................................ ............................................................ ........................
„Straipsni is Meillet ar Chatterji darbu, kuriuose irodyta dar beveik pries simta metu, kad tie zmones is pietu Afrikos kalbejo lietuviskai, ka rodo daugybe vietovardziu PAR, Namibijoje, Botsvanoje, Zimbabveje, Zambijoje, Tanzanijoje, Kenijoje, Somalyje- Knysna, Aukoerabies, Tzitzikama, Mamusa, Namib, Swakop, Serowe, Kilima-Njaro, Kilinda, Pemba, ... Galiu rasyti bent po kokius 500 vietovardziu is kiekvienos salies, vertimo nereikia, nes vardu reiksme vietiniu kalbomis yra ta pati, kaip ir lietuviu kalba. Tas pats ir pietineje Indijoje, kur dar Maldivai, Sri Lanka, Nikobarai, Sumatra, kitos Indonezijos salos, Papua-Naujoji Gvineja ir Australija. Pasiieskokite Australijos vietovardzius, yra atrinkti ir grynai aborigeniski ir skaitykite daugumos vardus be jokiu paaiskinimu. Visu mano isvardintu krastu dievu dievybiu ir tautos didvyriu vardu versti i lietuviu kalba nereikia. Kaip ir Amerikos indenu dievu, didvyriu, nuo Aliaskos iki Ugnies Zemes - Talkeetna, Skeena, Shasta, Attawapiskat, Winnipeg, Manitoba, Okaloosa, Chichen Itza, Titicaca, Ollantaytambo, Bogota, Atacama, Ushuaia, ta pati Vilcabamba, Machu Picchu, dievai Kapoonis, Enclaw, Apu Qun Tiqsi Viraqutra, Mama Oclla, sventosios knygos Popol Vuh, Teo Amoxtli,...Ka jau kalbeti apie Afrikos siaurine dali, o jau Saharoje tai isvis grazu, Azijoje iki Beringo sasiaurio iskaitant Kinija, Japonija, apie Europa - apie Europa, tai ji isvis ant lietuviu kalbos pamatu - Pramatejus/Prometeus, Proteus, Gamarys, zmogus su apgamu/Homeros,pagal didziuli apgama gaves varda, Platonis/Platonos, turejes placia krutine,... Kad ir rasul/ pranasas Muhamad / MagaMatas, daug, stipriai matantis. Runomis rasyti saltiniai rasti Tartaria kaime Rumunijoje, buvo pries 7500 metu. Tokiomis paciomis runomis rasta Banpo kaime Kinijoje is tu paciu dienu. Lietuviai, pasauliui mes esame idomiausi pagal Antoine Meillet zodzius : "Jei norite isgirsti, kaip Adomas ir Ieva kalbejo Rojuje, vaziuokite i Lietuvos kaima ir klausykites." Sumeru mite, tarp kitko reiketu atlietuvinti i muta, mutas vard. linksnyje, gr. mutos>muthos>mythos, veliau jau kaip mitas vel sugrizo, Adomas vadinamas Tatamu, visai kaip kupiskenu Tata Mus, hebr. sutrumpino iki Adam, o Ieva sumeriskai Kaba, hebr. teistare Chava, graikai sutrumpino i Ava ir dar veliau Eva. Genetikos mokslas patvirtina kalbotyros atradimus, ir siu abieju mokslu bendradarbiavimas duos rakta i Zmonijos pazinima, juk I. Kant dar pries daugiau 200 metu sake : Issaugokime lietuviu kalba, tai yra Zmonijos pazinimo raktas. Ceslovas Gedgaudas savo "Musu praeities beieskant" yra siu dvieju mokslu sintezes Kopernikas, zinant, kad Kopernikas buvo pripazintas po 300 metu, tai gal Gedgaudas bus pripazintas bent per 100 metu, kol pakankamai atsiras zmoniu sioje zemeje, pajegianciu suvokti daugybes mokslu sinteze pazistant Zmonijos istorija.
....................
"Biblijoje yra sios Zemes paslaptys aprasytos. Zodzius suprantant paraidziui, mes nepajegiame suvokti, nes priestarauja siu dienu kasdieniniam supratimui. Jei ivedame laiko skaiciavimui logaritma, pasirodo, kad laikas nurodytas labai tiksliai. Viespaties diena gali trukti ir 5 mlrd. metu, ir 200 mln. metu, ir 100 tukst. metu. Dabar, pavyzdziui, yra astuntoji Viespaties diena. Tai nepriestarauja ir Bing Bang teorijai, kuria sukure 1927 m. jezuitas George Lamaitre. Tai nesunku suprasti, jei tik isigilini i astronomijos, matematikos ir fizikos pasauli. Na kad ir aprasytasis tvanas, kai Ballard atrado Juodojoje juroje prie Sinopo nuskendusi miesta, paaiskejo, kad tai ivyko 7500 metu atgal, kad Juodoji jura buvo zemiau 165 metrais, o tai galejo ivykti, tik Atlantui pralauzus Gibraltaro sasiauri ir uzliejus Vidurzemio jura/kai kuriais duomeninis patvinusia 380 metru/. Platono aprasyta nuskendusi Atlantida ties Gaurakulio stulpais /minima nuo tu dienu 9000 metu + 2400 metu/, tai labai sutampa su Beringo sasiaurio pralauzimu pries 12-13 tukst. metu. Gal Vidurzemio juros uzliejimas buvo salygotas kito kataklizmo, kad ir vulkano Guanche,lietuviskai Gavanciu / Kanaru salose issiverzimo. Jei ivyktu galingas Teide vulkano issiverzimas, sala nugriutu i vandenyna ir per pasauli nusilietu 65 metru cunamis. Juk Biblijoje minimas Nojaus laivas didziuliu ismatavimu- 130 m ilgio, 25 m plocio ir 8 m aukscio. Kas galetu paneigti,kad zmones neplaukiojo didesniais laivais, jei netoli Ugnies zemes oloje rasti arklio griauciai rodo, kad gyva mesa buvo pries 9000 metu, kaip ir Antarktidos krantai be ledo, kas yra nustatyta tik 20 amziuje, bet zemelapiai yra rasti is 1513, 1531, 1738 metu, nors pati Antarktida pagal europine civilizacija buvo apiplaukta 1820 metais. Idomiausia yra tai,kad vietovardziai ar zodziai visose pasaulio kalbose lietuvisku saknu, tiksliau butu musu afrolietuvisku saknu, o musu broliai bushmenai ir truputi velesni etiopai labai panasus i mus,tik mes isblyske. Etiopu apskritis vadinasi vereda, karalius negu negesti ir t.t ir t.t."
........................................
"Ka daryti,kai dogonu Malyje kalba 'eiti miegoti' skamba 'eendu migabo', 'dantis' skamba 'kendu', musiskai 'kasti, kanda',o dievas Ogotemmeli reiskia visa matanti akis, arba lietuviskai akis temijanti, beveik uzmirstas 'temyti', 'ziureti, matyti' sinonimas,ar zinote,kad musu 'temyti' dave pradzia ir Ogotemmeli, ir graiku 'demos'/liaudis, ir siandienos musu demei, ir varumoniu dumm/kvailas, tamsus. Vien zodis GaVa ko vertas- siandien ainu /japonai islaike gawa, kawa kaip upe, Aigupto senasis Nilo vardas Api, lotynu/liaudynu officina/upeicyna, officer/upeitorius, hotentotai islaike -op, -ip vietovardziuose, zulusai islaike kwa, Nigerijoje yoruba ir kitomis kalbomis - -kpe, -gbe, -kpo, -gbo, ta pati ir Ievos vardo pradine skambesena - Gava, veliau sumeru Kaba, hebr. Chava, gr. Ava o varumoniu quinn ar kvinna yra motinu motinos vardo 'Gavyna' likutine israiska. Kaip ir pirmine VaGa kilme, veliau ir Bagas, Baga, Bhaga, Bog, kita reiksme atsiradusi veliau Vagyna, ir havajieciu vagine/moteris, tai ir liaudynu vagyna, rasoma vagina su kirciu ant i. Kiek suprantu. Zemaiciu tarmes itaka yra prancuzu kalboje/ Mon Cheri ta pati zemaitiska mon shery pradine reiksme, zemaiciu itaka yra anglu, vokieciu, skandinavu kalboms, dzuku itaka yra visoms be isimtiems slavams, taip pat nuo 5 amziaus liaudynu/lotynu kalbai, iki tol caement tardavo kement, po aushtragudu isiverzimo liko cement. Dzukavimas buvo ir anksciau, bet ne toks ryskus. Graiku kalba taip pat paveikta dzukavimo - Devas virto Dzeus, dzukiskai dzievulis.
....................
Dideli darbai, dideles ir klaidos. Tukstancius metu pasakojimai buvo perduodami zodiniu paveldu, kazkuriuo metu ir buvo padaryta si klaida. Logika sustato viska i savo vietas su laiku. Menkas pavyzdelis. Kronikose buvo minima,kad varumonys rekdavo 'barditus' puldami romenus. T.Mommsen savo didziajame veikale parase 6 tomus, dar 2 beliko surikiuoti ir jam lyg zeme is po koju isslydo,kai rado viena seniausiu kroniku, kurioje buvo 'barrit'. Lietuviskai VARYT, bet T.Mommsen nezinojo lietuviu kalbos ir niekaip neissiverte,labai kankinosi, numire gaves Nobelio premija, bet neuzbaiges. Ka reiske vieno skribo klaida perrasant kronika, ka jau kalbeti apie zodziu perduodamus pasakojimus.
.........................
Galima kalbeti blevyzgovant. Bet ka daryti,kai dogonu Malyje kalba 'eiti miegoti' skamba 'eendu migabo', 'dantis' skamba 'kendu', musiskai 'kasti, kanda',o dievas Ogotemmeli reiskia visa matanti akis, arba lietuviskai akis temijanti, beveik uzmirstas 'temyti', 'ziureti, matyti' sinonimas,ar zinote,kad musu 'temyti' dave pradzia ir Ogotemmeli, ir graiku 'demos'/liaudis, ir siandienos musu demei, ir varumoniu dumm/kvailas, tamsus. Vien zodis GaVa ko vertas- siandien ainu /japonai islaike gawa, kawa kaip upe, Aigupto senasis Nilo vardas Api, lotynu/liaudynu officina/upeicyna, officer/upeitorius, hotentotai islaike -op, -ip vietovardziuose, zulusai islaike kwa, Nigerijoje yoruba ir kitomis kalbomis - -kpe, -gbe, -kpo, -gbo, ta pati ir Ievos vardo pradine skambesena - Gava, veliau sumeru Kaba, hebr. Chava, gr. Ava o varumoniu quinn ar kvinna yra motinu motinos vardo 'Gavyna' likutine israiska. Kaip ir pirmine VaGa kilme, veliau ir Bagas, Baga, Bhaga, Bog, kita reiksme atsiradusi veliau Vagyna, ir havajieciu vagine/moteris, tai ir liaudynu vagyna, rasoma vagina su kirciu ant i. Kiek suprantu, Tamsta esate dzuku kraujo, kurie pirmiausia iskeikia, o veliau tyli lyg sudo atsikande. Zemaiciu tarmes itaka yra prancuzu kalboje/ Mon Cheri ta pati zemaitiska mon shery pradine reiksme, zemaiciu itaka yra anglu, vokieciu, skandinavu kalboms, dzuku itaka yra visoms be isimtiems slavams, taip pat nuo 5 amziaus liaudynu/lotynu kalbai, iki tol caement tardavo kement, po aushtragudu isiverzimo liko cement. Dzukavimas buvo ir anksciau, bet ne toks ryskus. Graiku kalba taip pat paveikta dzukavimo - Devas virto Dzeus, dzukiskai dzievulis.
....................................
Isdidumas vien del to,kad esi gimes tautoje ir uzauges,kuri islaike ta pacia kalba per 60 tukst.metu ir ta kalba yra raktas i Zmonijos kalbu, mastymo ir istorijos pazinima. Pazinus savo padeti, supranti,kaip verta saugoti savo kalba ateities Zmonijai. Pradejus pasakoti apie lietuviu kalbos didybe/vien zodziu 220 mln., kai anglu vos 1 mln. perlipo 2006 m. vasara/, paprasta tos didybes TIESA, kitakalbius ar savo kalba ir tauta niekinancius lietuvius apima inirsis, juodas inirsis. Argumentai lekia lyg turgaus bobu gincuose, susivedantis i genitalijas. Lyg Valinskui ar kokios kitos tv plepalu laidos zvaigzdei. Kalbekim nekalbeje, bet tik bushmenai gali didziuotis genais, o lietuviai savo kalba - MES SENIAUSI PASAULYJE.Visu likusiuju like gyvi proteviai.
...................................
________________________________________
Baltaodziai zmones atsirado jiems nuklydus i siaure ir nepakankamas spinduliu kiekis neleisdavo susidaryti melaninui, pigmentui, tamsinanciam oda. Melanino testu ir siandien archeologai ir anatomai nustato rasine priklausomybe.
...................................
Tarp kitko, visi vaikai sioje Zemeje gimsta melynakiai, albinosu akys buna raudonos,kraujo spalvos, veliau melaninas nudazo rudai ar tamsiai rudai,beveik juodai.
...................................
Sumeru valdovas En Ki vaizduojamas zengiantis per juras, paveikslas sukurtas pries 4500 metu, Tarpupy piramides ziggurat, po keliu simtmeciu jau hetitu/gaudu ar gudu. Sumeru En Ki yra Einantis,arba musu skaitmuo vienas, Kana, Kaunis, veliau kuningas. Olmeku kultura, suklestejusi pries 3200 metu, valdovas En Ka, pagal padavimus ir paveikslu atplauke 12 bangu 7 seimu klanai ir buvo afro kilmes. Tos pacios piramides ziggurat, veliau maju dar isdidintos. Chichen Itza labai risasi su Itsekiri/Eiciakarys, Nigerio ziociu vietiniu krasto Warri arba Iwere, prisiminkime Ybarre ar Iberija Ispanijoje ir Gruzijoje. Taip pat ziotys, taip pat strategine vietu reiksme. Q'iche indenu, maju palikuoniu kalba turi bendrybiu su lietuviu kalba, pats Q' Iche tai Kauna Eicia trumpinys. Griztant prie Chichen Itza, kai Kukulkan maju kalba yra sventoji gyvate, acteku Quetzalcoatl, tai Chichen Itza butu Gyvates Eicia,gal Kaukianti Eicia, pati gyvate kaip kaukianti, maldos Kana.Majai jau mini baltaveidzius barzdotus ateivius, actekai jau lauke baltuju dievu is rytu ir sulauke Cortez banditu.Vyskupas de Landa sudegino setoniskus maju rastus su dideliu dziaugsmu, aplink verkiant maju zyniams.
......................................
1. Taip vadinamos 'germanu' kalbos atsirado Konstantinopio imperatoriui apie 341 m. paliepus vyskupui Ulfila sukurti naujakalbe, isversti Sventrasti / Codex Argentus yra Uppsala universitete/, apkrikstyti arijus. Tai ir padare vyskupas apie 350 metus.
2. Taip vadinamos 'slavu' kalbos atsirado Konstantinopolio imperatoriui apie paliepus Kirilui ir Metodijui sukurti naujakalbe ir ja apkrikstyti Dunojaus ir siauresnius arijus, ka jie pradejo vykdyti 862 metais. Saltinis yra Monte Cassini vienuolyne rastas popieziaus laiskas Moravijos karaliui 880 metais, galite pasiieskoti internete pagal 'ipse creavit'-'patys sukure'.
3. Pabaigai apie 'tarptautinius' zodzius :
- zebra, -s - dryzuotai murzinas, paisinas vadinamas zhebru, zebriumi,
- metalas, nuo metyti, pavyzdys gretutinis raugalas, kad ir pimpalas,
- apokalupsis, kalti, po kalimo,
- logos, nuo gr. legein, lietuviai turi slegti, legti jau neliko, tai visu dalyku ir reikalu suguldymas ir surikiavimas,
- testi galima per visa 'Tarptautiniu zodziu zodyna', kuriame 'alkove' yra paaiskinta, kad is arabu kalbos, tarp kitko arabiskai 'baisa' yra musu lietuviu 'baisus'.
..............................
Dar is jaunimo zargono anglisku zodziu.
Star, nuo astra, nuo musu Eistera,
Top, nuo tupeti,
Hit, nuo gyti, ginti,
Blues, nuo musu bliauti, kaip melyna liudesio, spalva,
Tristesse, nuo musu triesti,
f.u.c.k nuo musu pukseti,
p.e.n.i.s nuo muisu peneti,
rating, nuo musu rodyti,
ranking, nuo musu rinkti,
ir t.t. ir t.t.
Gavarai, kaverai, chebra, neissigaskite, zinokite kaip graziai lietuviskai kalbate.
.....................................
Rock nuo musu "rokuotis"(kalbetis) tai nuo musu ragas, kaip kietas daiktas
trance nuo musu "tranzuoti", trans + itere, trans yra nuo trenkti, pereiti, itere yra eiti, trans+ it, transit, trumpinys trance
tunnel nuo musu "tunoti", nuo musu tunkti, tunti, tuntas, tuntelis, virtes tunnel, is to paties zodzio yra ir tona/tonna, tankas/tank.
tutti frutti nuo musu "dudu prutis, nuo musu didis, virtes tutti, kaip daug reiksme, frutti yra vaisiaus vardas varutis, virtes frutti, pradine skambesena butu didis varutis, dabar tutti frutti.
.....................................
Cortez pavarde reiskia Karutis, kario reiksme, atnesta, ko gero vytigudu. I vakarus nuo Salamanca yra ju apzvalgos buveine Vitigudino / Vytigudyna. Kaip ir visokiu Knut, Keneth, Kent vardas prasidejo is Kanutis, Kaunutis, Kenedy.
.....................................
Raudonplaukiu genas atsirado mazdaug pries 40 tukst.metu D.Britanijoje. Priezastis paprasta - zmones valge zmones, nuo kanibalizmo sutriko genetika, mutavosi, ir atsirade raudonplaukiai liko pikti visiems aplinkiniams zmonems, apsigime mizantropai. Siomis dienomis atsirado karvems ir jauciams Jakobo - Kreuzfeldo liga, kuri teatkartojo raudonplaukiu geno atsiradima, tik sikart naminiams gyvuliams, kadangi atrajojantys niekada nemito mesa ar kaulais, kuriu miltais buvo seriami. Taip ir zmones, kuriu valgiarasti sudare daugiausia vaisiai, darzoves, zuvis, mesa. Bet gentainiu mesos edimas priveda prie issigimimo. Man skundesi pries keleta metu zmones, kodel ju kiaules pradejo vienos kitas esti. Paklausiau, ar negardinat jovalo kiauliniais taukais, zarnokais ? Taip, atsake. Paaiskinau.
.....................................
" Lietuviai, pasauliui mes esame įdomiausi pagal Antoine Meillet žodžius : "Jei norite išgirsti, kaip Adomas ir Ieva kalbėjo Rojuje, važiuokite i Lietuvos kaimą ir klausykitės."

.....................................

Kodel pirmoji Zemes kalba issilaike Lietuvoje ? Kodel lietuviu tautos zmoniu liko tik 3 milijonai ? Pazvelgus paskutiniuosius 15 tukst. metu i pasaulio istorija, tai klimata salygojo ir tebesalygoja dvi zemiskosios aplinkybes : Amazones miskai ir Skandinavijos kalnynas, trecioji- Siaures ir Pietu asigaliu slinktis apie 20 m per metus. Ta slinktis gali ir padideti ar net zymiai pasikeisti vien nuo stambaus meteorito smugio i Zeme. Paskutiniajam ledynmeciui uzejus, pasaulio vandenyno lygis buvo 130 m zemesnis, pazvelgus i zemelapius matome, kad i Britanija galima nueiti pesciomis is Norvegijos arba is Malaizijos i Australija per visa Indonezija. Golfo srovei atsimusus i ledu siena ties pietine Norvegija, labai gausiai lydavo dabartineje Saharoje. Ciukcija ir Alaska buvo vientisas zemynas ir zmones keliavo sausuma i Amerika. Del ledu tvanksties ir gausaus Sibiro upiu vandens bei ivykusiu plutos svoriniu pasikeitimu/turekime omeny, kad Zemes pluta tera 10-80 km storio/, ivyko stiprus drebejimai Kamciatkoje, Aleutuose, Alaskoje ir susitvenkes vanduo pralauze Beringo sasiauri pries 13 tukst. metu, atsirado 65 km sasiauris. Del panasiu aplinkybiu buvo veliau /jei pagal Platoni- pries 11500 metu, pagal Grenlandijos ledu analize- pries 8200-7500 metu/ pralauztas sasiauris ties Gaurakulio stulpais ir atsirado graiku salynas is buvusiu derlingu zemiu, Milivanda/Melitta/ Malta tapo sala, kaip ir Krata/Kreta. Bosforo sasiauris atsirado pries 7500 metu ir Juodoji jura/ Kara Deniz turkiskai arba Juodoji jura arba Karo Vandenys atlietuvinus/ pakilo 165 metrais. Ivyko Tvanas. Zmonija neteko daugybes technologiju, ismanymu, liko tik zodine kultura, liko 'kaip stovi' ir melde Dieva uz laime gyventi. Del atsilusiu oru siauresniuose plotuose patrauke Skandinavijos pusen. Lietuvoje apsistojo del ramiu nuo katastrofu salygu, veliau cia atejo ir zyniai, kurie paverte sia zeme ariju visuotines nirvanos zeme, sventa zeme, i kuria buvo didziausias nusikaltimas ieiti ne Perkuno garbintojui.Kriviu Krivaitis po Taurojos zlugimo persikele i dab. Vengrija/ tuomet Sikambrija, veliau i Sikambra/ Cambray, Ganda/Ghent, veliau Rikaicius, veliau Arkona, pas prusus, ir pagaliau i sventaja zeme, savo paskutine priebega Lietuvoje. Arijai visada islaike savo kalba ta pacia, nes rengdavo kriviu sueigas, kuriose buvo kalbama tik tikraja sventaja kalba, iki antro Punu karo Milivanda saloje.Gediminas buvo paskutinysis ariju imperatorius, karalius ar kuningu kuningas. Taip ir issaugota lietuviu kalba nuo bushmenu ir etiopu laiku.
...........................
2 Xa : uz lietuviu kalbos atsiveria tustuma, bezdzioniu pasaulis, tas mokslo jau pries simta metu nustatyta.Toliau galima nagrineti tik bezdzioniu uzuomazginius kalbinius igudzius, kaip ir kokiu pauksciu ar varliu. Samoningas gyvunas, ar homo sapiens jau kalba lietuviskai, gal tiksliau butu pradzialietuviskai, mes issaugojome apie 90 procentu buvusios didybes.
...........................
Kodel musu liko tik 3 milijonai ? Del savo kulturingumo, kuris neatsilaike pries chamizma. Jei lietuvis ar lietuve istekejo uz kitakalbio, tai jau prarasti zmones Lietuvai. 99 procentu taisykle. Pazvelgus i siandienos Lietuva geriausiai tai matosi. Iki 966 metu Miscone/ Lenkija siandien/, kuri buvo apkrikstyta isdaviko upesto Daugonio, ir Kaunugardo Rasa, kuri buvo 988 metais apkrikstyta benkarto Valdemaro/ Vladimir, lietuviskai kalbejo nuo Volgos iki Vandaros/Odros, nuo Narviko iki Dunojaus, 1030 metais krito ir paskutinis vikingu kuningas arijus Stiklestade ir Olavas pradejo krikscioniskaja Norvegija. Jei mes atsiimdavome savo zemes, kaip Vytautas, tai elgdavomes ' kaip radome, taip paliksime', o apkrikstytieji pagal Roma ar Konstantinopoli vykde slenkanciuosius krikstus, santazu ir apgaule krikstydami, gelbedami nuo 'setoniskuju misiu'. Kuo skyresi ariju ir krikscioniu religijos. Geriausiai tai atsispindi Baznycios daktaro Sv.Augustino rastuose, vienas pagrindiniu skirtumu : krikscionybe turi nuodeme ir atleidima, arijai nesupranta nei nuodemes, nei tuo labiau atleidimo prasmes. Padarei nuodeme, nusigalabink, arba bek kur akys veda, buk pagonimi, isvytuoju. tarp kitko, Sv. Augustino rastus, uzemes 430 m. Hippona, surinko alei skiuteli ir issiunte i Roma 'ziaurusis' vandalu kuningas arijus Genciarikis, kalbejes mazdaug lietuviskai prusiskai vanduliu kalba. Izenge i Roma 455 metais vanduliai neplese nei sventyklu, nei biblioteku, tik turtinguosius ir imperatoriu, tai po poros simtu metu buvo apsaukti 'ziauriaisiais vandalais' ir siandienos obrazovanscinos lygi rodantys zmogeliai naudoja vandalo savoka kaip grioviko ir kenkejo. Kaip ir mus nekencia lenkai ar rusai, nes mes esam gyvas ju istorijos priekaistas. Per tukstanti metu musu tauta siandieniniu masteliu sumazejo 99 procentais.
.............................
Dar. Del raudonplaukiu geno. Jei paragauja zmogienos karta kita, nieko neatsitinka. Polinezijoje valgantys zmogiena ciabuviai suserga juoko liga, juokiasi juokiasi ir numirsta. Jie nevalgo savo gentainiu, todel genai nemutuoja. Skaiciau vieno senuko ciabuvio atsiminimus - labai skani, kvapi, saldi mesa. Britanijoje atsirades raudonplaukiu genas - tai savo gentainius valgiusiu zmoniu genetine mutacija. Zmonija zino, kad incestas yra neleistinas, nes gimine issigims. Siandien Vakaru Europoje matome, kaip protestantai, siekdami islaikyti turtus ir vesdami giminaicius, turi daugybe isoriniu issigimimu pozymiu. Tiek ariju, tiek Baznycia draudzia giminaiciu vedybas, nes tai neigiama Zmonijos patirtis ir jos nereikia kartoti. Tam ir reikalingos santuokos 'iki grabo lentos' be nukrypimu i sona. Nesuprantu, kas Jums neaisku del jauciu ar kiauliu, tai tokie patys genetiniai desniai ir gentainiu edimas nera sveikas dalykas, ypac atrajojantiems, kurie niekada nebuvo mesedziai. Tuo labiau tai kenkia juodmargiams galvijams, kuriu genetika yra ant baigtines ribos, ja galima atsviezinti tik kergimu su zalaisiais galvijais.
..................................
2008-01-02 10:01
Jietis

***

"Visos rasės, negalinčios atsiplėšti nuo savų planetų, paniekinamai vadinamos ACHRUM-t. y. - planetiečiai, o mes žemiečiai, kaip rasė dar turime ENHART pavadinimą ir tik kai kurie enhart turi dar ir Atlantų kraujo priemaišų...."


1 2 3
[iš viso: 24]
Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą