Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 13 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





2011-11-29 04:17
zuvis

Obuolių maišas

Technologijų era. Galbūt. Jei į šį laikmetį žiūriu savo akimis prisimindamas savo asmeninę vaikystę, tai sutikit su manimi, dabar yra technologijų laikotarpis. Bet žiūrėdamas savo sūnui į akis matau nenuspėjamą jo, ir apskritai nenuspėjamą ateitį ir nuoširdžiai galiu prisipažinti, kad kartais pagalvoju, kaip man sūnų auklėti. Rašau apie kompiuterius, kaip man suteikti jam tik reikiamų žinių, kurios jam gyvenime pasitarnautų ir neatimtų iš jo nuostabaus laiko kurį jis gali praleisti kitur, o ne žiūrėdamas į monitoriaus ekraną. Kaip atrasti aukso viduriuką, kaip man pačiam suprasti kas yra naudinga, o kas žalinga? Kompiuteriai tai ateitis, kaip ir kitos rūšies technologijos ir jas išmanyti privalu, bet kas per daug, tas jau nesveika.

Pavadinime parašiau- obuolių maišas- ir nesuprantu, kodėl maišas priklauso obuoliams? Į tą maiša galima įdėti ką nors kita ir tas maišas nebepriklausys obuoliams. Tiesa, jis tuomet priklausys tam, kas jame bus. Bet... vistiek nelogiška. Kad ir ką ten įdėtum, turinys nebus maišo savininkas. Gerai, maišas atlieka paskirties vaidmenį ir jis tuščias -yra tik tuščias maišas. Jei įdėsime obuolių, jis taps maišu obuolių.
Velniškai sunki ta mūsų kalba. Gerai kad aš ne užsienietis.

Nebevaikštau į koncertus, galbūt nebe tas amžius:) išaugau. O jeigu nueinu į kokį nors renginį, tai kaip ir visi, išsitraukiu iš kišenės tevefoną ir imu įrašinėti, kaip ir visi daro. Galėsiu pasigirti pažystamiems kad ten buvau, o tai nepatikės tik iš pasakojimų. Gal žmonės per daug meluoja?
Prisimenu buvau cirke ir aišku pasinaudojau technologijomis ir įrašinėjau ką mačiau, užuot būčiau sėdėjęs sau patogiai laikydamas rankas kišenėse, arba susikibęs su draugės rankomis, ne, aš įrašinėjau. Stengiausi išgauti geriausią vaizdo kokybę, ekspoziciją... viskas baigėsi tuo, kad po keleto savaičių visą filmuotą medžiagą iš cirko pasirodymo ištryniau, buvo niekam tikusi, nebuvo verta net talpinti kažkur į internetą.
Tai tik pavyzdys. Manau, viena nuotrauka iš koncerto ar kito renginio mums patiems primena daug daugiau nei ištisi filmavimai ir fotosesijos, nors tai ir nekainuoja.
Man patinka atsipalaiduoti ir pajusti situaciją tokią kokia ji yra iš tiesų, būtent dabar.
2007-12-14 08:28
zuvis

***

Turbūt niekada nerasysiu taisyklingai. Nebent priverstu mane tai daryti taisykles.
2006-04-08 15:37
zuvis

***

Dienorasti rasau.
  Tik nepastebiu kada.
Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą