Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 9 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





2008-04-20 23:51
Novodvorskis

Katas, katanas ir kiti katinai

Seniai seniai, once upon a time, давным давно и соответственно то же самое, только начиная с буквы "Г", kai dar didžioji dalis rasyk.lt vartotojų nė nebuvo gimę, Jūsų ištikimas tarnas tarnavo sovietinėje armijoje Tolimuosiuose Rytuose, kur per plačias Amūro bangas žvelgė į piktą maoizmo veidą, tiesa, per tanko įtaisus, įskaitant taikiklį.
Tada Jūsų ištikimas tarnas visus gražiausius savo jausmus apie aukštaitiškas rasas jaminų žieduose, pjaunančią nostalgiją tėviškei and so on išguldė eilėmis ir nusiuntė "Komjaunimo tiesai", kuri dabar turi kitą pavadinimą, sutampantį su vienos Vilniaus krepšinio komendos pavadinimu (sufleruoju, ši komanda žaidžia LKL).
"Komjaunimo tiesos" poezijos skyreliui vadovavo vienas menininkas (kirčiuoti trečiąjį skiemenį), kuris dabar išsižadėjo savo pavardės (kaip ir dienraštis), tačiau tapo labai skaitomu rašytoju, bo parašė vertingų prozos darbų apie lyčių dramas. Beje, autorius (o gal lyrinis herojus) skelbiasi galįs patenkinti bet kurią Vakarų pasaulio moterį (Tolimieji Rytai nesiskaito), nors, kaip ir dera lietuviui katalikui, gyvena santuokoje su ta pačia vienintele. Šiuos garbaus menininko (trečiasis skiemuo kirčiuotas, plz) veikalus rasite prekybos centrų lentynose, dargi kiek nupigintus, nes prekybos centrai perka didmena (optom).
Taigi, tas kūrybos skyrelio vedėjas man atrašė, kad nemato reikalo spausdinti mano eilių apie žemčiūgus ir rasas beigi lietuviškuosius ąžuolus, kadangi jie NĖRA PAKANKAMO MENINIO LYGIO.
Tik stebuklas išgelbėjo didžiausią pasaulio valstybę, o tuo pačiu ir visus kitus nuo pasaulinio karo, nes tokią neteisybę galėjo pagimdyti tik nelemtasis maoizmas, su kuriuo kautis man tarybinė valstybė davė noro ir priemonių.
Iš šiuos retrospektyvos dar labiau suprantu, koks tobulas yra projektas rasyk.lt ir dabartis, kaip tokia. Net ir gavęs admino kardą, vengiu panaudoti jį prieš Kūrėją - o jeigu jis žiūri per tanko prietaisus?
Tačiau, kokia bloga būtų praeitis, kokia tobula dabartis - maoizmas klesti. Prekybcentriuose ir už Amūro.
2007-09-26 21:23
Novodvorskis

Diabolo

Jeigu kas yra pardavęs dūšią, bet nežino kam, tai aš galiu pasufleruoti - Velniui. Diablui, diabolo, дьяволу.
Net ir tie, kurie mano, kad jų tarnystė, tarnavimas, atsidavimas, darboholizmas ir t.t. KAŽKAM nė iš tolo negali būti dūšios pardavimas Velniui.
Čia ir glūdi Tamsos Kunigaikščio klasta ir suktybė. Nūnai nebėra targavojimosi, kaip Fausto laikais - tu man dūšią, aš tau jaunystę, ar babkių, ar reikalingos fifos (bachūriuko, nelyginant kam ko reikia) meilę.
Dabar viskas kitaip. Komercijos era nuslinko praeitin su devyniasdešimt trečiųjų kioskeliais ir cigaretėmis "Magna". Dabar Kunigaikščiui ne lygis targavotis.
Jis turi mus visus. Tik niekam nesakyk.
2006-07-01 16:15
Novodvorskis

***

Visi, kas rimuoja saulę su pasauliu ir paukštį su aukščiu - vienykitės!
2005-12-05 22:29
Novodvorskis

***

Revolution: thats what I'm fighting for.
2005-12-04 15:33
Novodvorskis

***

Buvau "Judas Priest" koncerte.
Susirinko daug barzdotų senolių, dar menančių geležinius brazdinimus, sklindančių iš už aklinos tokios pat geležinės uždangos.
Kaip kadaise Kudirka, nudžiugęs, kai pasijuto lietuvis esąs, taip ir aš nudžiugau išgirdęs: "Revoliution: that's we're fighting for".
Na ir kas, kad dar tebespengia ausyse.
2005-11-22 22:08
Novodvorskis

***

Kai pajusiu, kad esu nebepajėgus užregzti poetinės minties, - tai reikš, kad esu miręs. Beliks tik paskambinti į "Liūdnąjį maitvanagį" ir užsisakyti ilgesnį limuzin..., tfu, katafalką.
Gal kas žino tel.Nr.?
2005-10-28 21:58
Novodvorskis

***

Kiekvienas menas ir kiekvienas kūrinys yra vertingi tiek, kiek juose yra muzikos.
2005-10-27 20:21
Novodvorskis

***

SMS iš tikrųjų yra "sinteticheskoje mojushcheje sredstvo".
Teneužmiršta tie/tos, kas bendravimą in real bando keisti klavišų maigymu.
Iš tikrųjų, l.gerai "promyvajet. Net nebereikia skalbiankės.
2005-09-23 23:03
Novodvorskis

***

Blackston City tave sunaikins
sukapos ir patieks medium-roasted
Lietuvoj juodos naktys nuskins
klevą baigiantį nykiai nurausti
2005-09-19 21:50
Novodvorskis

***

Gimiau tą pačią dieną, kaip ir Jeremy Irons.
Štai ir žiūriu: kodėl jis man taip patinka, nors šiaip patiktų moterys.
Ne viskas taip paprasta, nes vis tiek patinka moterys.


1 2
[iš viso: 20]
Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą