visą laiką galvojau, kad priklausau žaliesiems. bet kai pažiūriu laidą "Gamtos patruliai", nuomonė pasikeičia. 40 metų gyvenu kaime, bet kad šitaip primygtinai Lietuvos gyventojus kažkas įtikinėtų, kad ūkininkai yra nusikaltėliai, tai dar nebuvo. per paskutinius 5 metus gyvulių skaičius Lietuvoj sumažėjo beveik penktadaliu, ūkiai laikosi ant plauko, nes ant kiekvieno jų savininko sėdi 16 institucijų, pasiruošusiu su malonumu ištikrinti, nubausti, uždaryti ir tt. kasmet tenka apsilankyti Vokietijos, Austrijos, Olandijos ūkiuose. visur fermos įrengtos miesteliuose, kaimuose, mėšlo kaupai prie fermų nedengti, tiek mėšlas, tiek srutos laistomos visus metus ir niekas dėl to nedaro tragedijos. tiesiog smirda klausyt tokių "aplinkosaugininkų", kurie nesigilindami, kiek tose srutose iš tikrųjų yra azotinių medžiagų ir kokioje temperatūroje kas į ką skyla, kokioje temperatūroje azotas garuoja ir kokiu metų laiku labiau smirda, kada ir kaip išlaistytas organines trąšas geriausiai įsisavina augalai, o kada , kokiu būdu baisieji nitratai nukeliauja į šulinius, kurių kaime jau beveik nebelikę, kaip ir pačių kaimiečių, deja...; kalba su tokiu patosu. netoliese bankrutuoja stambus ūkis... gyvulėliai, kurie buvo auginami tam, kad duotų pieną, iš kurio miestiečiai valgo ekologišką sviestą, ekologišką jogurtą, dabar išvežami į skerdyklas. netyčia pasidomėjau kodėl? ogi todėl, kad mėšlidės neatitinka ES reikalavimų. o kas pieną gamins...? sakot atsiras tvarkingų ir turtingų ūkininkų? siūlyčiau gerbiamajam Daumantui truputį pakeisti laidos formatą. gal ne vienam būtų įdomus "Butkaus dienoraštis. gyvenimas ūkyje". mielai priimčiau padirbėti, pasidalinti žiniom apie ekologiją, padiskutuoti dėl kiekvieno ūkininko veiksmo ir jį sekančių rezultatų