Rašyk
Eilės (78180)
Fantastika (2307)
Esė (1555)
Proza (10912)
Vaikams (2716)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 16 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Viktorija Breivyte Viktorija Breivyte

Mėnesiena

Šis kūrinys matomas tik autoriaus namuose


1 skyrius

Mano krepšys su dundesiu nukrito ant grindų. Apsižvalgiau po šviesų kambarį. Jis buvo žaliomis sienomis, rudomis grindimis ir lubomis. Jame stovėjo stalas, spinta, lova... Nuo šiol šis kambarys mano. Praeitą savaitę dėdė Džonas atvežė baldus. Dabar čia atsikraustėme visi. Nuėjau prie lango ir atidariau jį. Įkvėpiau šalto oro.
  Po kelių minučių į kambarį įėjo Džonas nešinas keliais lagaminais:
- Na štai, pagaliau baigėm - tarė padėjęs lagaminus ant žemės.
- Ačiū, Džonai - šiltai padėkojau.
- Nėra už ką. Be to greitai nusileisk apačion. Miranda padarys kavos.
- Gerai. ateisiu kai įsikursiu.
    Džonas šyptelėjęs išėjo. Jo rudi, pečius siekiantys plaukai buvo surišti į uodegą. Po akiniais slėpėsi žalios akys. Jis vilkėjo mėlynus marškinius ir džinsus. Jis yra mano tėčio brolis. Mano tėvai žuvo avarijoje prieš dvejus metus. Su jais važiavau ir aš. Bet aš nemiriau. Tik rimtai susižeidžiau. Porą savaičių pragulėjau ligoninėje.
  Niekas negali paaiškinti kodėl įvyko avarija. Daugelis mano kad į kelią išbėgo koks nors gyvūnas. Bet jokio gyvūno nebuvo. Prisimenu kad nebuvo.
  Manau kad viskas vyko taip:
'' Su tėvais grįžom namo iš mokyklos vaidinimo. Buvo žiema. Buvo likusios vos kelios dienos iki kalėdų. Tada kai važiavom, gatvėje pasirodė kažkokie žmonės. Tėtis sustabdė automobilį. Jis išlipo pažiūrėti kas tie žmonės. Tačiau nieko nebebuvo. Kai tėtis grižo, vėl pradėjom važiuoti. Tačiau kažkas trenkėsi į automobilį. Mano tėvai buvo ištemti iš automobilio. Tada juos nužudė.... Atsimenu apie tuos žmones tik raudonas, krauju pasruvusiais akis ir kraupius veidus. Žinau tik viena -  jie buvo demonai“
      Papurčiau galvą. Ją suskaudo nuo netikėtų prisiminimų. dabar aš iš Oregono atvykau į Aleksandriją. Šis miestas yra Virdžinijoje. Miestas didelis. Atsikrausčiau čia su teta Miranda ir dėde Džonu. Dabar kurį laiką čia pagyvensiu. bent jau tol kol baigsiu vidurinę.
    Atsegiau lagamino užtrauktuką. Iš jo ištraukiau savo kosmetinę. Ji nebuvo labai didelė. Tada ištraukiau keletą nuotraukų, MP3 grotuvą, kelias uzrašų knygeles... Viską sudėjau į naktinio staliuko stalčius. Tada ėmiausi drabužių. Juos gražiai sudėliojau į spintą. galiausiai pakabinau nuotraukas ant sienos. Jose buvo mano draugų Oregone, tėvų, ir mano nuotraukos. 
      Po kelių minučių jau lipau laiptais į virtuvę. Miranda gamino pietus. Džono nebuvo. Mirandos šviesiai rudi plaukai krito nugara. Jos žalios akys spindėjo. Ji vilkėjo raudoną megztinį ir džinsus:
- Sidne, pietūs tuoj bus gatavi - šyptelėjo.
- Gerai. Rytoj turėsiu eiti į mokyklą, o net nežinau kaip ji vadinasi - šyptelėjau ir atsisėdau prie stalo.
- Pakrantės mokykla. Mano draugė ten mokėsi. Ta mokykla yra labai gera. Gausi gerą išsilavinimą. manau kad ten pritapsi greitai.
- Bet aš beveik mėnesiu atsilieku - dabar spalis, o dėl kraustymosi net nepradėjau eiti į mokyklą.
- Nieko tokio, pasivysi.
    Prailgintos vasaros atostogos.  Kiekvieno mano draugo svajonė. bet ne man. Tiesiog noriu gyventi normalų gyvenimą. Dar kartą šyptelėjau Mirandai.


Kitą rytą jau važiavau automobiliu į mokyklą. Džonas mane veža. Šiandien jis pradės dirbti naujajame darbe.
  Aleksandrijos gamta buvo graži. Nuo medžių jau po biški krito lapai.
Galiausiai privažiavom pakrantės mokyklą.
  - Sėkmės darbe - tariau Džonui.
  - Ir tau mokykloje. Jeigu... Kai baigsis pamokos paskambink man, arba grišk autobusu.
  -Gerai. Bet aš nesiruošiu ištraukti tavęs iš darbo.  Iki.
    - Iki - jis ibruko man į ranką popierėlį - Namu adresas - Šyptelėjo.
    - Iki.
    Išlipau iš automobilio. Raštelį įšikišau į striukės kišenę.  Pradėjau eiti link didelio, raudono pastato. Tikriausiai klasių patalpos. Mokiniai jau rinkosi. jie be jokio susidomėjimo žvelgė į mane. Įėjau į klasių pastatą. Žingsniavau tamsiu koridoriumi. Ilgai klaidžiojau ieškodama raštinės. Galiausiai radau milžinišką žemėlapį pakabintą ant sienos. Pasirodo kad yra dar keturi pastatai. Tačiau jie yra už klasių pastato. Šaunu.       
  Žemėlapyje pagaliau radau raštinę. Tada nužingsniavau link jos. Raštinėje sekretorė man davė pamokų tvarkaraštį, mokyklos žemėlapį, mokyklos taisykles ir uniformą. Mėlyną švarkelį,  juodą languotą sijoną. Šiandien leido nedėvėti uniformos. Bet rytoj jau privalėsiu su ja ateiti. Labai jau griežtas aprangos kodas. Tada sekretorė palydėjo mane į klasę. Buvo biologijos pamoka. Laimei buvo mano naujosios auklėtojos pamoka.
  Įėjau į klasę: 
- Labas rytas - pasisveikinau su žilstelėjusia mokytoja.
- Labas rytas. Tu tikriausiai...
- Sidnė karter - prisistačiau.
- Malonu susipažinti. Aš ponia Herdok - šyptelėjo, paskui pažvelgė į klasę ir piktai tarė - O jūs nelyskit prie Sidnės. Supratot? Pabrėžiu, laikykitės kuo toliau nuo jos.
- Neaiškink - kažkas suriaumojo iš klasės galo.
    Mokytoja kažką burbtelėjusi padavė man vadovėlį ir nurodė kad sėsčiau į klasės gale esantį laisvą suolą.
  Patraukiau link suolo. Atsisėdau į jį. Iš kuprinės išsitraukiau penalą ir sąsiuvinį.
    Netikėtai į mane atsisuko vienas klasiokas. Jis buvo juodaplaukis. Jo akys buvo juodos... bet ne ne visai juodos. Jo akių spalva buvo juoda sumaišyta su raudona... Staiga prisiminiau demonų akis....
  - Tu be uniformos - nejaukią tylą nutraukė klasiokas.
  - Na, taip. Juk aš ką tik atvykau čia - greitai išbėriau - O kodėl tu irgi be uniformos? Ir kodėl visi kiti?
  -  Mums patinka laužyti taisykles. Jos mums negalioja - kreivai šyptelėjo.
  - Bet visi nešioja. O kodėl jūs ne?
  - Todėl kad tai ne tavo reikalas, Sidne Karter. Be to aš Adrianas. Adrianas Nivera.
- Malonu susipažinti. 
  Adrianas šyptelėjęs nusisuko. Jis tikrai blogas. O jei su tokiu susidėsiu tai bus bėdos. Nubraukiau neklusnią plaukų sruogą nuo kaktos.
  - Taigi šiandien rašysim kontrolinį - tarė mokytoja - Visi išskyrus Sidnę. Tu jį perašysi vėliau. Dabar pasimokyk.
      Visa klasė garsiai keikdamiesi pradėjo rašyti kontrolinį. Atrodė kad visi tuoj primuš mokytoją. Bet niekas neprimušė. Ši klasė kažkokia keista. Mokiniai nekenčia auklėtojos, o auklėtoja mokinių. Jie nevilki uniformų. Jie laužo taisykles. ir rengiasi tamsiais drabužiais....  Tai lieka didelė paslaptis..
2012-01-29 14:22
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 8 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2012-01-30 12:40
Aurimaz
Viktorija, pagelbėkite sau ir skaitytojams - nepasakokite, kas bus kitoje dalyje ir kas tokie yra jūsų veikėjai. Nebent jūs rimtai abejojate savo sprendimais ir tikitės, kad skaitytojai pasiūlys originalių minčių. Tačiau tokiu atveju pravartu susirasti vieną anoniminį konsultantą, o ne daryti grupinį seansą. Koks kaifas skaitytojui skaityti realizuotas savo idėjas?
Pavyzdžiui, pabaksnokite St. Sebastianui pirštu į šonkaulius, kad jis perskaitytų jūsų darbus dar jiems nepatekus čionai. Taip sužinosite, kokį balą gausite ir kokios bus skaitytojų reakcijos, kadangi minėta persona gerai nusimano toje srityje.
(Jeigu niurzgės ir ginsis, kad jam reikia serverį perinstaliuoti, tai žinokite, kad meluoja. Serverio perinstaliavimas yra ne darbas, o malonumas :)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-01-30 12:32
Aurimaz
"Su jais važiavau ir aš. Bet aš nemiriau. Tik rimtai susižeidžiau."
Ja, o aš kavą geriu iš puodelio, kuriame dar yra įmerktas šaukštelis. Kavai pamaišyti.

Kas labiausiai mane suerzino - tai kambario aprašymas pačioje kūrinio pradžioje. Skaitau ir galvoju - na kokio velnio visi taip nori aprašinėti tuos nuobodžius kambarius ten, kur turi būti pats įdomumas? Ir jau ne pirmas kartas. Kažkokia "nuobodžių kambarių kūrinių pradžiose epidemija". O kita epidemija vadinasi "american dream". Ką, lietuviški Albinai ir Jolės netinka? Ne tas lygis? Man atrodo, lietuvių Albinas amerikos šūlėje būtų žymiai skanesnis variantas, jei demonai niekaip Lietuvos neranda :)

Kūrinėlis naivus it pavasario žibutė.  Ir kaip meksikietiškos muilo operos epogėjus, kur visos nėščios ir pačios nežino, nuo ko. Daugiau apie tai sunku ką nors pasakyti, nes apskritai sunku kalbėti apie naivius dalykus. Mano nuomone, pamačius serialą apie demonus ir vampyrus reiktų mažiausiai mėnesį reabilituotis ir nelįsti prie popieriaus bei tušinuko.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-01-30 12:29
Viktorija Breivyte
St Sabastianas:
  Na cia buvo tik 1 skyrius. O is pirmo skyriaus negalima visko spresti? Greitai bus ir daugiau skyriu:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-01-30 11:49
St Sebastianas
Žaviuosi noru rašyti, bet pirmiausiai dar reikia gerokai pasitreniruoti į stalčių. Arba www.pertrauka.lt
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-01-29 16:14
Dvasių Vedlė
Prisiminiau dainą: "Senelė mūsų jauna, su džinsais ir tekina." :D

Visi gražūs, visi jauni, visi baltais dantimis, visi su džinsais arba juodai apsirengę, visi labai protingi ir visi amerikonai. Kas ten toj Amerikoj taip gerai, kad visi ateiviai puola tik ją, visokie vartai į svetimus pasaulius atsivėrinėja tik ten, demonai, vampyrai, vapyrai, vilkolakiai ir kiškolakiai ėda tik amerikonus? Et :/

Vienžo: http://www.pertrauka.lt/
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-01-29 15:02
Viktorija Breivyte
Meškiukas - na ačiū už kritiką. Pasistenksiu pataisyti savo klaidas kituose skyriuose. Ir ši istorija ne apie vampyrus ar vilkolakius. Na ir apie jusus speliojimus:
  Taip, Adrianas yra demonas. Tačiua jis neturi labai daug galių. taip jis grazus bet neturi daug pinigu. Jam pinigu nereikia, jis blogas ir pasiima ko tik nori nemokamai, apiplėšdamas. Adrianas Sidnės negelbės jokioje bėdoje bėdoje sidnei pades kitos butybės.... bet apie jas dabar nesakysiu nes sugadinsiu visa intrigą. be to Sidnė su Adrianu pasibučiuos kelis kartus bet ne daug. Adrianui ji nei kiek nerūpės. taip, Sidnės dėdė bus prieš ir norės užkirsti kelią demonų egzistavimui. Sidnė nepagimdys jokio vaiko. Ir jokių vilkolakių neatsiras....      Bet jus nežinot kokia intriga bus vėlaiau. na jeigu skaitysit pamatysit:)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-01-29 14:45
Meškiukas
Iki šiol negaliu suprasti, kodėl kaip pagrindinė plotmė renkamasi Amerika. Na taip, mūsų prodėdukai keliavo "un Amerikū" laimės ieškoti, kai kurie tebegyvena iki šiol, kai kurie net tuo džiaugiasi ir sugrįžę būtinai pasakoja, kaip mes nemokam gyvent. Bet aš ne apie tai - kodėl? Džonas, Virdžinija, Miranda, Oregonas. Kuo tokia geografija ir tokie žmonės geriau už Balbieriškių kaimą ir Onutę su Petrute? Ar TAi galima kažkuo pagrįsti, ar tiesiog visi krūčiausi demonų,vampyrų ir vilkolakių vakarėliai vyksta Amerikoje?
Dabar toliau - kaip tu pasakoji viską - Mano namas stovi kieme. Jis yra labai didelis. Jo spalva- žalia. O šuns vardas. Brisius.Kaip manai - ar tau gražiai skamba tokie sakiniai? Manau, kad jei paskaitytum šiek tiek grožinės literatūros, pastebėtum kitonišką sakinių konstrukciją.
"Džonas šyptelejo", "Miranda šyptelėjo", tada Džonas vėl šyptelėjo" - jei bendraudami su manimi žmonės nuolat šypsotųsi, daugiau nieko nedarydami, mane tai verstų jaustis nejaukiai.
"Jie nevilki uniformų. Jie laužo taisykles. ir rengiasi tamsiais drabužiais....  Tai lieka didelė paslaptis.." - Jie nesiskuta. Jie geria alų. Jie vairuoja Žigulius ir Zilus. Lieka didelė paslaptis, kas jie tokie.

Leisiu sau paspėlioti, o tu pasakysi ar buvau teisus - vėliau pasirodys, kad Adrianas yra demonas/vampyras, su labai didelėm galiom, turtingas, gražus. Sidni paslapčiomis jį seks, spoksos, dūsaus, kol vieną dieną Adrianas ją išgelbės iš bėdos. Tada jie bučiuosis kur reikia ir kur nereikia. Sidnės dėdė, žinoma, bus prieš. Paskui Sidnė pagimdys demoną/vampyrą. Atsiras gal dar koks vilkolakis/Brisius, kuris irgi mylės Sidnę...
Kodėl man atrodo, kad šio kūrinio pradžia stebėtinai pažįstama?
Norint perrašinėti jau perrašytas ir nuvalkiotas istorijas, reikia šiokio tokio talento - turi ne tik pateikti įtikinamai, bet ir patraukti skaitytojus. Kartais skaitytojai nežino, kad tu perrašei kažkurį kūrinį. Kertu lažybų, kad jei perrašyčiau 'kaukų draustinį', galvotum jog tai mano kūryba. Deja, šioje svetainėje tokie siužeto vingiai labai gerai žinomi.
Kodėl tau pradžiai nesiėmus paprasto apsakymo? Kur galėtum pasimokyti jungti sakinius, bei kurti intrigą?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą