Rašyk
Eilės (78159)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 3 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Tai buvo nepaprastas pasaulis, kuriame dėjosi keisčiausi dalykai. Žinoma, nereikėtų pulti įsivaizduoti kažko Alisa-stebuklų-šalyje-tipo-keisto, kaip kad kokio katino su milžiniška languota skrybėle. Juk pagalvojus, nieko čia tokio jau keisto - tiek katinas, tiek kepurė yra gana dažnai kasdienybėje sutinkami dalykai.

Ne, šiame pasaulyje nebuvo nieko panašaus. Tiesą sakant, čia BUVO nieko panašaus. Sunku nupasakoti, kas tame pasaulyje buvo, nes mūsų kalbos žodžiai nurodo į mūsų pasaulio daiktus, o šiame nepaprastame pasaulyje daiktai buvo visai kitokie, nepažįstami ir neįprasti. Tai kas ten buvo, griežta prasme, net nevisai tikslu būtų vadinti daiktais.. Ir ne tai, kad jie ten buvo... Na, jie labiau šnibždėjosi, negu buvo. Šiaip ar taip, bent jau vienu aspektu šis pasaulis buvo visiškai paprastas ir banalus: laikas jame ėjo tiese, tarsi mūsiškiame. (Juk ir laiko atžvilgiu keistas pasaulis būtų visai netikusi vieta dramatiškai istorijai) Taigi vienas iš ten esančių daikt... Aaa... Vienas iš to, kas ten buvo, judėjo... Na, nevisai judėjo.. Tai buvo panašiau į smelkimąsi.. O tuo tarpu kitas... Hmm... Kitas.. Kaip čia pasakius... Tikriausiai tai buvo mainymasis... Ir tuomet... Hmmm....

Štai ką jums pasakysiu - kad ir kas ten dėjosi, įvykiai rutuliojosi sparčiai. Vos tik vienas iš tų... Vos tik vienas iš tų kažko kažką padarė, kitas atsakė visai netikėtu veiksmu. (Na ne tai, kad tai buvo taip jau visai veiksmas, bet supraskite, ne taip jau paprasta apsakyti tai, kas ten „vyko“) Galiausiai, praėjus nemažam laiko tarpui, įvykiai pasiekė kulminaciją. Nors atrodė, kad kai kurie dalykai visai neįvyks ir vilties buvo maža, įvykiams pakrypus netikėta linkme, nutiko dar ir ne tokių dalykų. Tai kas nutiko buvo taip netikėta ir neįprasta net ir kai kuriems iš tų, kurie ten buvo, kad jėgų pusiausvyra konfliktuojančiose pusėse pasiskirstė neįtikėtinai KITAIP, negu prieš tai. (Na, jūs jau ir patys suprantate, kad tai buvo nevisai tai, kas ten iš tikrųjų vyko)

Taigi, visiems šitiems dalykams nutikus, istorija pasiekė atomazgą ir buvo besibaigianti, tačiau vis dėlto, koks keistas buvo šis pasaulis! Užuot istorijai pasibaigus, ji tęsėsi. Taip, paprasčiausiai tęsėsi ir, regis, nė nemanė pasibaigti! Su didžiausiu nekantrumu laukiau - kas gi nutiks toliau? Tai tikrai buvo nepaprastas pasaulis!
2011-09-27 16:54
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 6 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-11-03 14:50
Lengvai
Oho, koks nepaprastas tekstas, bet gal galėčiau pasakyti, kad jis prastas, o dar negalėčiau jo pavadinti kūriniu, nes kūrinis savaime turi kažkokią vertę, nes yra sukurtas, o kūrybai reikia vidinių jėgų, o šitas kūr... atsiprašau nekūrinis, o tekstas, o gal ir ne tekstas, na raidžių, o gal net žodžių, bet kai kulminacija, tai žodžiai sulimpa į sakinius. Tai šitie sakiniai jau lyg ir kulminacijoj, bet jos ten nėra, o nėra, nes laikas ten teka upe, taip taip, laikas ten yra šlapias, o todėl, kai atėjo atomazga, ji sušlapo ir neatsimezgė, todėl užuot pasibaigusi ji (kas ta ji? atomazga?) paėmė ir nuėjo...ieškoti ko nors ne tokio šlapio, kur galėtų atsimegzti...

Na taip, nesusiturėjau;]
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-10-01 20:55
Vėdriukas
"Vėdriuk, tai jeigu tu nesugebi nieko normalaus pasakyti apie tą "nepaprastą" pasaulį, tai kam iš viso pradėjai? Rašoma tada, kai turima ką pasakyti."

Aš būtent tą ir norėjau pasakyt, kad VISIŠKAI kitokio pasaulio neįmanoma įsivaizduoti, aprašyti. Galim nebent neigiamai sakyti, kad tai nieko panašaus į mūsų pasaulį, o pozityviai tegalėtume pasakyti, kad jis kitoks. Jei kažkas sakytų įsivaizduojąs kažką visiškai neįprasto ir kitokio, manau, tai tebūtų žaidimas šio pasaulio parametrais, jo vaizdinių kombinavimas (kaip kad katino sudėtis su skrybėle).
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-09-30 13:18
Rudalevičius Vitoldas Ričardo
kažkas Alisa-stebuklų-šalyje-tipo-keisto
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-09-30 11:34
Aurimaz
Vėdriuk, tai jeigu tu nesugebi nieko normalaus pasakyti apie tą "nepaprastą" pasaulį, tai kam iš viso pradėjai? Rašoma tada, kai turima ką pasakyti.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-09-30 09:49
MacteAnimo
Kalbėjimas apie nieką. Tas pats nuo pradžios iki pabaigos. Gal kiti skaitytojai bus pastabesni, gal.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-09-27 21:08
Nullabele
Neįtikėtinai kitaip - Įdomi šio pasaulio išraiška. Su kuo lyginant? Neatrodo, kad itin gerai jį suviokiat. Lėktuvu praskridus virš Azijos būtų galima šiek tiek AIŠKIAU pasisakyti.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-09-27 19:05
abelina
Kažkaip..labai paslaptinga:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą