Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (905)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 13 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Žemė po jos kojomis

Žemė po jos kojomis Salmano Rushdie romanai Lietuvoje kepami vienas po kito. Jie leidžiami taip pavyzdingai greitai ir dažnai, kad net kyla įtarimas, - gal Rushdie kartais turi lietuviško kraujo ar protėvių LDK.

"Žemė po jos kojomis" (1999) - penktoji autoriaus knyga, išleista lietuviškai, - klasikinio mito apie Orfėją ir Euridikę šiuolaikinis variantas. Mitiniai herojai romane - popžvaigždės Ormus Kama ir Vyna Apsara. Vynos ir Ormaus meilės istorija pasakojama vaikystės draugo ir Vynos meilužio fotografo Rajaus lūpomis. Pora sukuria pasaulinės šlovės sulaukusią roko grupę VTO, tačiau, jiems užkopus į pačią šlovės viršūnę, Vyna žūsta per žemės drebėjimą. Jų tragiškai pasibaigusiu gyvenimu perteikiamas dabartinio pasaulio nepatikimumas, nelogiškumas ir agresyvumas.

Viena įdomiausių naujojo romano idėjų - veiksmas vyksta alternatyviame pasaulyje, kuriame viskas šiek tiek ne taip: Kenedžio niekas nenušovė, Vietnamas vadinasi Indokinija, roko žvaigždžių vardai - kiti. Tik Ormus geba retkarčiais pažvelgti į mūsų pasaulį.

Ši knyga - tarsi savotiškas paminklas klasikiniam rokui, siautėjusiam septintame dešimtmetyje. Meilė, muzika ir mirtis - trys banginiai, ant kurių laikosi Rushdie romanas.
Burius Marokas
2003-03-29
 
Kita informacija
Tema: Romanai
Leidykla: Alma littera
Leidimo vieta: Vilnius
Leidimo metai: 2003
Puslapių: 624
Kodas: ISBN 9955-08-261-5
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 3 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-12 15:36
Arvena
Apie tokią knygą norėtųsi daugiau. Bet šiaip, ar taip, kas parašyta - parašyta neblogai.
Nuostabi meilės istorija, stulbinamai suvyniotos pasakojimo gijos, apimančios daugybę kultūrinių kontekstų - stipri knyga.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą