Rašyk
Eilės (78157)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 8 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







28
27
Bailus adrenalino fanatikas bijo išsigąsti. Pulsas. Tik iliuzija. Su prožektorium rūsyje ieškoma baimė, o randamos bulvės. Su Mirtim. Ne, su mirtim. Bulvės - garnyras. Miris, baimė, fanatikas - bulvės. Miręs granyras.
Kam?    GYVENIMUI
ODĘ    GYVENIMUI
HIMNĄ  GYVENIMUI
2 litus GYVENIMUI
Naivuma irgi Gyvenimui. O gyvenimas, kaip sakinys baigiasi tašku, sako miris - taškas. O rūsije randi susigūžūsį siaubą, kuris bijo, kad nebeišgąsdins tavęs. Mirtis poruojasi su gyvenimu, išgirdę tavo pulsą, pabėga tolyn į ateitį. Nu nemoki bėgti. Bijai paslysti ir užsimušęs nepavyti mirties, todėl lieki švelniai, tarsi naujagimį kačiuką, glostyti savo baimę. O baimė baili. Prisilieti prie jos o ji pastimpa ant tavo rankų. Rankose turi bulve. Garnyras. Tu negalėsi bėgti, bet bent jau bus jėgų eiti į priekį ir klausytis savo iliuzijos.


26
25
Galima gulėti. Kai skauda šonus - užteks gulėti - laikas miegoti. Pabundi - skauda šonus.
Yra televizorius. Bet daug svarbiau distancinis pultelis. Tada galima nesikelti. Galima netgi nežiūrėti. Galima miegoti.
Geriau nepabusti, nes kuo ilgiau miegi, tuo labiau skauda šonus.

24
23
Porinėmis mėnesio dienomis - geras. Neporinėmis - blogas. O vasario 7 suplauti indus. Taip būtų daug lengviau. Bet tie sup*sti indai... Pagaliau ateina vasario 7. Neporinė. Sudaužai indus. Vasario 8. Geras. Klijuoji indus, verki, apgailestauji, bijai kad dievas viską matė. Vasario 9. Liko klijų. Uostome. Iš draugo dujinio pistoleto peršaunam dievui petį.
...
Sausio 5. Geras toosas, bet greit vėl plauti indus. Šiandien neporinė. Galima padaryti, kad plauti nereikės.

22
21
Aš bandau nustebinti vonios orlaidę. Savo vyriškumu, savo cinizmu, savo mazochizmu ir herojiška drąsa. Besiskusdamas įsipjaunu. Nebėra herojaus. O orlaidė ošia. Lauke vėjas, audra. Nuo vėjo kaukia televizijos bokšto viršūnė. Jis - herojus, aš - ... Aš turiu tik barzdą, kurią reikia skusti. Galima ir neskusti, bet... reikia. O audra yra nuostabi. Kiekvienas uraganas yra labai panašus į meilę. Į betkokią meilę. Jį galima idealizuoti, čia vonioje, kai girdi tik prislopintą jo šnibždesį. Aš myliu Lietuvą tik todėl, kad lietuviškas alus tikrai geras, o iš tikrųjų esu uraganų patriotas. Supykęs pas galiu pasiūsti lietuvą velniop, bet niekad nepasiųsiu audros, niekada nepasakysiu, kad ji negraži. Ji gali būti tik silpna. Tiesą sakant jos visos čia silpnos, kaip ir aš, kraujuojantis su Gillete Mach 3. Bet niekas nedraudžia tikėti. O aš tikiu. Kad. KAD.
...
...
...


20
19
Gailiuosi, kad būdamas vaikas nedaužiau butelių ir lempučių. O juk buvo galima. Tikrai. Sakė jei ne pats, tai kas nors kitas užlips ant šukių. Bet kiti daužė o aš neužlipau. Jei užlips kiti, o aš nesužinosiu - vadinasi niekas neužlipo.
Išbėgu į lauką. Sudaužau butelį. Mane pagavo. Dabar renku šukes o visi, net aš pats, vaikšto su batais.

18
17
O štai rūkantys žmonės yra nepageidaujami. Tu rūkai? Tai puiku, galėsi man pridegti, galėsi man sutrešti. Galėsi keikti mano stiprias cigaretes ir kosėti man į veidą. O aš tuo metu spjaudysiu į peleninę ir kratysiu pelenus tau ant batų. Harmonija. Bet deja tu nepageidaujamas.

Geriantis žmogus - peleninė. Priklausomas nuo daugų. Priklausomas nuo baro suolo. Priklausomas nuo muzikos ir uraganų. Priklausomas nuo adrenalino ir juokelių. Tai blogai.
Būti priklausomam nuo alkoholio ne taip blogai.

Narkomanas - pilotas. Ratai į viršų ir po tiltu. Kaip kairys. Auksinė adata - "o, kokia prabanga..."
Under the bridge downtown
is where i drew some blood
O stratosferoje tylu. Tylu tavo galvoje. Kurtina variklio tyla. Benzinas - 25 LTL 0,5 g. SI sistemoje pagal vakar dienos valiutų kursus. Prabanga gulėti tyloje kai jie juokauja ir kosti. Šalia aušta lėktuvas su auksiniu propeleriu.

O visi kiti gamina cigaretes, pilsto alų ir naktiniuse klubuose pardavinėja narkotikus.


16
15
Beje, labas. Tau sunku. Tau sudėtinga? Galima suskaldyti pasauly.
Yra lifto mygtukas. Raudonas - užimta. Nuspaudi. Atvažiuoja liftas. Lemputės mygtuke nėra. Atsidaro durys. Pačios. Todėl jų irgi nėra.
Yra du mygtukai. 1 ir 7. 7 - namo, 1 - kitur. Kitų aukštų nėra. Jei esi nekantrus, yra laiptai. Laiptai baigiasi kai išeini į lauką. Arba kai uždusęs ieškai raktų.
Bet nebijok. Susprokdink visus laidus, tiekiančius elektrą tavo miestui, ir pasaulis vėl susiklijuos.

14
13
Vaistinėse galima nusipirkti įvairiausių tablečių nuo galvos skausmo ir nešiotis jas avejui "maža kas". Aš prašiau tablečių galvos skausmui. Neturėjo. Bet ji buvo labai miela ir balta. Ji siūlė man gerti tris dienas. Ji siūlė sušikti sau gyvenimą. Ji siūlė nemiegoti, klausytis dažnių 44 kHz diapazone. Ji labai paslaugi. Ji pasiūlė man nusipirkti akvariumą su labai egzotiškomis žuvytėmis - "tai tikras galvos skausmas".
Dabar mano akvariume plaukioja tabletės. Kai pradeda skaudėti galvą, išsiimu vieną. Kai nebeliks tablečių - išmesiu akvariumą, nebeliks galvos skausmo. Paprasta.






.................
Alaus butelis gyvenimui už 2 litus. Gerai pakautas prožektorius - mirčiai. Kad sektųsi poruotis. Porinėm dienom geriau miegoti, o šonų skausmą gydyti tik su britvos peiliuku. Įjungęs šviesą užlipu ant sudaužyto pasaulio šukės, bet nieko tokio, šalia budinti vaistinė. Su savo lėktuvu parsiskraidinau narvelį pilną ką tik gimusių siaubų ir baimių. Maitinu juos bulvėmis. Tikiuosi augs dideli ir baisūs. Baisesni už mane.

2003-05-28 09:44
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 18 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2006-01-01 14:49
Mastermind Hazord
vėl grįžau prie šito...
vėl viskas prieš akis tik čmaukšt, ir.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-04-25 18:20
ballsas
Mano žinutės ir balsavimai senai trinami, atstatomi, todėl nematau prasmės. Pagyrimai už šį kūrinuką, dedu į mėgstamiausius :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-10-24 00:51
Mastermind Hazord
Nyfiga. Gerai taip, kaip yra.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-05-29 14:03
Irna Labokė
Visai įdomūs pasamprotavimai.... tokie dienoraščio gabaliukai... Jie geriau būtų priimami, jei būtum atskirais gabalais čia sudėjęs, t.y. ne visus iš karto...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą