Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 10 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Šiandien buvau Italijoj. Papuoliau ten visiškai atsitiktinai, bet tai, ką stebėjau privertė mane persigalvoti.
  Kaktą išmušė šaltas prakaitas, rankos ėmė drebėti, - siaubingai nervinausi. Šlapiais ir drebančiais pirštų galiukais ilgai rausiausi rankinėje, kol pagaliau ištraukiau dailią sidabruotą dėžutę. Mėtinės - mano mėgstamiausios. Lėtai prisidegu cigaretę ir užmerkusi akis išpučiu riebų dūmą. Mėgaujuosi nuodėmingu malonumu, kartu ir itališka saule, nuo kurios mano kakta dar labiau suprakaituoja. Sugniaužusi kumščiu rankogalį, švelniai perbraukiu lašeliais nusėtą kaktą. Galvoje vėl šmėsteli mintis: Turiu mesti rūkyti. Bet susigriebiu daranti nusikaltimą, savo tuščiomis mintimis ir mėtiniais dūmais teršdama šį dievišką orą.
  Kas per nesamonė? Staiga pro mane praeina smulkutė italė pusilgiais juodais plaukais. Užgesinu neseniai pridegtą cigaretę į  grindinį ir nuseku paskui ją.
  Kaukšėdama elegantiškais bateliais ji užkyla į aštuntą aukštą, sužvanga raktais ir įėjusi vidun pabučiuoja aukštą, tvirto sudėjimo vyrą. Nelaukdama kvietimo, įeinu vidun ir jaučiuosi kiek nesmagiai stebėdama juos meiliai bendraujant.
  Noriu parūkyti, - pagalvoju, visada taip darau, kai susijaudinu. Mintyse išsitraukiu cigaretę, kai staiga parklumpu ant žemės, sekdama žemyn aidantį batelių kaukšėjimą ir stiprų vyrišką balsą, šaukiantį kažkokius man nesuprantamus žodžius jai įkandin. Suskumbu atsistoti ir tiesiog nuriedu laiptais žemyn paskui italę.
Laiptų apačioje ji stabteli ir ilgai rausiasi mažutėj rankinėje. Išėjus į lauką, sušvilpia automobilio signalizacija ir aš įsitaisau keleivio pusėje. Prisisegu saugos diržą ir paklausiu savęs, ar čia rūkoma. Bet važiuoti teko neilgai, todėl ir vėl išmetusi cigaretes iš galvos stebiu, kaip italė savo smulkiais piršteliais suspaudo 1478 laukujose duryse.  Pasigirsta duslus vyriškas balsas ir durys atsidaro.
Šįkart kylame liftu, todėl spėju pastebėti, nervingai virpančią coliukės lūpą ir šaižiai girgždančius automobilio raktelius jos stipriai sugniaužtame kumštyje.
  Lifto durys atsidaro ir mus pasitinka neįtikėtinai patrauklus juodaplaukis, dėvintis žydrai languotus marškinukus trumpom rankovėm ir apsmukusias džinsines kelnes. Liesos rožinės lūpos, puošiančios pailgą kaulėtą veidą, pasveikina merginą.
  Įsitaisau virtuvėje prie palangės ir lėtai gurkšnoju karštą arbatą, kurią kątik mudviem padarė juodaplaukis. Po ilgų kalbų, jis nusiima dailius, stambiais juodais rėmeliais, akinius ir paėmęs merginą už rankos, išsiveda iš virtuvės. Nurijusi paskutinį arbatos gurkšnelį, nuseku paskui juos.
  Sustabarėju tarpdutyje stebėdama, kaip jis liesais ilgais pirštais atsega jos kelnių sagutę ir, priklaupęs ant kelių, ima bučiuoti jos pilvą.
  -Man tikrai reikia parūkyti, - pagalvoju, todėl uždarau duris ir nuskubu atgal į virtuvę. Begėdiškai surūkiusi visą cigretę užgesinu po čiaupu ir patraukiu pasižvalgyti po tamsius kambarius. Patamsyje susirandu Giorgijos kompaktą ir tyliai klausydama "Gocce di memoria" užsnūstu minkštame krėsle.
  Paryčiais pabundu nuo pro akių vokus ryžtingai besiveržiančios itališkos saulės. Lėtai nusiūbuoju virtuvėn, kur mane pasitinka jau papusryčiavusi pora. Įšoku į savo lengvas basutes ir greitu žingsniu leidžiuosi paskui italę į judrią gatvę. Mus paima pilnut pilnutėlis autobusiukas su žydra mineralinio vandens reklama ant šono. Kur ne kur jaučiasi dantų pastos, muilo ar slogių kvepalų kvapas. Įsitaisau atokiame kamputyje, šalia stambaus italo, garsiai kalbančio į mobilųjį telefoną. Rytinės kavos kvapas, sklindantis iš jo burnos, tiesiog apsuka man galvą ir aš prisimenu, jog palikau savo mėtines cigaretes. Autobusiukas stabteli ir aš tespėju pamatyti su minia žmonių, nuskubėjusią savo italę. Bandau prasibrauti pro glaudžiai sustojusius žmones, bet durys užsidaro visai man prieš veidą. Suglaudžiu drebančius akių vokus ir mintyse keikiu save, nes suprantu, kad čia mano kelionė baigiasi. Vėl pagalvoju apie cigaretes ir autobusiukas sutoja. Šįkart brautis netenka, todėl ramiai išlipu ant šaligatvio, kur autobusiuko laukė dar bent dešimtis žmonių.
  Ilgai rausiuosi užpakalinėje džinsų kišenėje, kol pagaliau ištraukusi saują smulkių monetų, pažeriu jas ant juodo prekystalio. Mainais gaunu išsvajotą žalią pakelį.
  Drebančiom rankom prisidegu popierinį pagaliuką ir pažvelgių į lietuvišką dangų.
2005-07-19 12:14
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 9 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2005-10-17 18:57
IcEteAtE
patiko. net labai...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-07-22 17:57
Leilani
To: Juozas Vaičiulevičius
Ne, ne lietuviškas kuklumas, o itališkas solidarumas. Arba... adikcija nikotinui.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-07-20 14:06
Tomas Marcinkevičius
Pasizadejau sau - neskaitysiu prozos kuriniu, kurie turi prierasa "I dalis", "Tesinys", "Bus dar" ir panasiai.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-07-19 19:29
Juozas Vaičiulevičius
Aha, viena smulkmenėlė - netikiu, kad pamačiusi tą vyruką atsegantį moters sagutę, herojė nesusigundė stebėti kas vyks toliau... Gal tai lietuviškas perdėtas kuklumas?
  Hm, panašu į atvirų durų Italiją...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-07-19 16:03
ir kiti
ir cigaretės neblogai įsipaišė. neurotiškai taip.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-07-19 16:01
ir kiti
neblogai paimprovizuota. žaidimas vaizdu. žodžiai lengvai virsta reginiu. ... tik nereikėjo prisipažinti, kad pirma dalis.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-07-19 12:19
Leilani
Inspired by La Finestra Di Fronte. Jei kam teko matyti, tikiuosi supras, jog tai tebuvo tik improvizacija.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą