Rašyk
Eilės (78154)
Fantastika (2308)
Esė (1557)
Proza (10915)
Vaikams (2716)
Slam (75)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 14 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







 

MIESTO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS SOCIALINIO DEPARTAMENTO VAIKŲ TEISIŲ TARNYBA

2006 04 06

Užklausa Lopšeliui – darželiui dėl Ato ir Uko.

Mes ne pirmą kartą gauname nusiskundimus iš senelių ir prosenelių, bei vaikų tėvo, kad Vika vaikus auklėja per griežtai. Taip pat nuogąstaujama, kad Vika priklauso sektai ir visus turimus išteklius naudoja tikėjimo reikmėms, tuo nuskriausdama vaikus. Prašome atsakyti mūsų tarnybai, ar Vika vaikus į darželį atveda švarius, pailsėjusius? Ar yra pastebėta netinkamo auklėjimo epizodų?

Atas

Prisimenu gyvenimą kurio nebėra. Praėjo situacijos ir išnyko. Kiekvieną dieną pastebiu, kad vi mažiau ir blankiau atsimenu vaikystę. Gyvenau su marginalais apie 7 metus. Pavyzdys nebuvo tinkamas. Todėl nors nuo jų pabėgau, bet atsikratytį neteisingų įvaizdžių nesugebu. Jau 5 metus gyvenu vaikų namuose. Mane supa puikus pedagogai. Bet viduje yra alkana siela. Protu suprantu, kad nori neteisingų dalykų. Mėgstu materiją. Mėgstu materialius malonumus. Todėl privalau, kovoti su savimi. Sunku įveikti save. Nes noras stiprus, o protas neišlavintas. Todėl pasiduodu pagundai. Kartais kažką vagiu. Blogai elgiuosi. Kaip nusikratyti šią bėdą? Apriboti save. Tai atsakymas. Rinktis poelgį ne tai kas norisi, o tai kas naudinga, reikalinga ir nedraudžiama.

 

MIESTO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS SOCIALINIO DEPARTAMENTO VAIKŲ TEISIŲ TARNYBA

2006 04 06

Jūrininkų sveikatos peržiūros centro gydytojai R.

Prašau informuoti, ar Atas ir Ukas vystosi normaliai, ar nėra nustatytų susirgimų, kuriuos galėtų sukelti nepilnavertis maistas. Promočiutė būgštauja dėl Uko, kad jis serga rachitu. Ar vaikai skiepijami pagal amžių, ar mama paiso gydytojo nurodymų?

Atas

Fiziškai aš sveikas. Siela sužeista.

 

MIESTO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS SOCIALINIO DEPARTAMENTO VAIKŲ TEISIŲ TARNYBA

2006 04 07

Šiandien į VTAT atėjo Dangis. Jis pasakojo, kad nežino kur yra sūnus Atas. Vaikas šią savaitę neina į darželį. Vyras nuogąstavo, kad vaikas gali būti sumušti. Dangis aiškino, kad pats negali nuvažiuoti pas Viką, nes ji niekuomet neįleidžia į vidų, tarp jų vyksta konfliktai, vaikų jis nemato senai. Uką matė darželyje. Toks bendravimas jam priimtinas. Vyras mano, kad vaikai būna alkani, namuose dažnai paliekami vieni, o teikiamas išlaikymas nepanaudojamas vaikų interesams. Tą patį teigė ir Vikos močiutė. Vaikų prosenelė pasakojo, kad Vika su draugais persekioja, gąsdina, grasina, reikalauja pinigų religiniams tikslams.

Paskambinau Vikai. Ji sakė, kad šiuo metu yra namuose su Atu. Perspėjau, kad atvažiuosiu.

Atvykome į studentų bendrabutį. Pasikalbėjome su bendrabučio budėtoja, kuri sakė, kad tenka girdėti verkiančius vaikus. Tą patį tvirtino kambario kaimynės. Pabeldus į duris, jų niekas neatidarė. Už jų buvo tylu. Paskambinau Vikai ir paklausiau, kur ji su Atu yra. Ji atsakė, kad namuose. Tada paprašiau, kad mus įleistų. Tada ji prisipažino, kad Atas namuose vienas, o ji trumpam išėjusi. Už 10 min. Grįžo Vika. Ji buvo supykusi. Priekaištavo dėl dažnų VTAT vizitų, pareiškė, kad į vidų neįleis. Galų gale ji atrakino duris, įėjome į vidų įsitikinti ar Atas namuose. Berniukas sėdėjo ant sofos apsiklojęs antklode. Apžiūrėjome kūnelį. Sužeidimų ar mėlynių nebuvo. Atas nešnekus, niekuo nesiskundė. Namai tušti ir be gyvybės. Nėra vaikiškų žaislų ar kokių knygelių.

Atas

Gal dėl to, kad vaikystėje gavau šiurkštumą iš mamos, kad negalėjau patenkinti vaikiškų norų, šis infantiliškumas pasireiškia šiandien? Gal dėl to nesugebu pasipriešinti vaikiškiems norams?

 

LOPŠELIO –DARŽELIO ADMINISTRACIJA

2006 04 24

2005 metų rudenį lopšelį darželį pradėjo lankyti Atas ir Ukas. Broliukai lanko skirtingo amžiaus grupes, juos ugdo skirtingas personalas.

Uko auklėtoja pasakoja, kad mama nepatenkinta jog auklėtoja vaiką ima ant rankų, ramina jį. Mamos nuomone – vaiko imti ant rankų negalima. Personalas pastebėjo „mėlynes“ ant vaiko sėdynės.

Ato auklėtoja pastebėjo ant blauzdų „mėlynus dryžius“, poodines kraujosruvas. Paklausė vaiko: kas tave nuskriaudė? Vaikas atsakė: die-vas mane mušė, nes buvau negeras.

Budinti auklėtoja pasipiktinusi, kaip mama elgiasi su Atu. Apsirengusį su viršutiniais žieminiais rūbais vaiką ji vertė daryti pritapimus. Auklėtoja suprato, kad taip vaikas buvo baudžiamas.

Abiejų grupių personalas išreiškė tokius pastebėjimus: mama su vaikais elgiasi kaip su suaugusiais, vadovaujasi suaugusiųjų principais. Vaikai į įstaigą atvedami alkani, labai daug valgo.

Į darželį vaikai atvedami švarūs, tvarkingi. Pastaruoju metu lankosi vaikų tėvas. Bendrauja tik su Uku, nes Atas šuo metu įstaigos nelanko. Tėvas atneša žaislų ir skanumynų. Nerimauja dėl vaikų. Įtarimą kelia Ato nebuvimas darželyje.

Atas

Čia aprašyti pirmieji metai, gyvenimo be tėvo. Po septinių metų mama pakvietė mane ir broliuką. Pasakė, kad važiuosime į Šiaulius, ji ten mus paliks gyventi. Mes labai apsidžiaugėme. Bet mamai to neparodžiau. Apsimečiau, kad apgailestauju, kad tenka vykti pas močiutę ir senelį. Ten mūsų nemušdavo, todėl džiaugiamės. Apskritai Šiauliai asocijavosi su laime, nes net mama, ten su mumis elgėsi meiliau.

 

MIESTO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS SOCIALINIO DEPARTAMENTO VAIKŲ TEISIŲ TARNYBA

2006 04 24

Šiandien ryte iš lopšelio darželio, kurį lanko Atas ir Ukas, buvo gautas raštas. Ten išdėstyta informacija apie galimą smurtą prieš vaikus, bei netinkamus auklėjimo metodus. Po valandos paskambino to paties lopšelio –darželio direktorė ir pranešė, kad ką tik darželio kieme įvyko incidentas tarp Vikos ir jos vaiko Ato. Incidentą matę ir Viką ramino darželio personalas. Vika į darželį atvedė Atą po dviejų savaičių pertraukos, su vaiku susipyko ir nutarė pritaikyti vaikui bausmę, - nepalikti darželyje, o vestis namo. Vaikas, kieme tampomas šaukėsi pagalbos. Atas klykė: „aš tavęs bijau, tu vėl mane muši. Palik mane darželyje, tu vėl mane muši. Nenoriu namo. “. Atą mama išsivedė. Ukas į darželį nebuvo atvestas. Direktorė šią informaciją parašys raštu.

Mes VTAT vyresnės specialistės nuvykome į Vikos namus. Norėjome pamatyti vaikus, apžiūrėti juos, esant reikalui atlikti medicininę ekspertizę ar imtis kokių nors veiksmų. Namuose nieko nebuvo. Beldėme ilgai, už durų buvo tylu. Paskambinome Vikai į mobilųjį telefoną. Vika sakė, kad vaikštinėja su vaikais po miestą, namo grįžti neketina, vaikų nerodys. Ji teigė, kad mes ją persekiojame. Ji jaučiasi, neturinti asmeninio gyvenimo. Auklės savo vaikus kaip ji nori ir niekam neleis kištis.

Manome, kad reikalinga milicijos pagalba, sprendžiant fizinio ir psichologinio smurto, netinkamo auklėjimo problemas Vikos šeimoje.

Atas

Pagaliau baigėsi melas. Gyvendamas pas mama išmokau meluoti. Sunku atsikratyti šio įgūdžio. Stengiuosi pasikeisti.

... Kai nuvykome į Šiaulius mama pasakė: palieku jus, susitiksime po 9 metų. Nesupratau, ką ji turi omenyje. Apskritai, dėl to nepergyvenau. Džiaugiausi pamatęs močiutę ir senelį. Daugiau apie nieką negalvojau. Mama bučiavo mus ir verkė.

 

JŪRININKŲ SVEIKATOS PRIEŽIŪROS CENTRAS

2006 04 26

Pranešame, kad Atas ir Ukas gydomi Jūrininkų sveikatos priežiūros centre. Abu vaikai sveiki. Motina su vaikais lankosi pas gydytoją reguliariai. Nesuprantama, kodėl vaikų sveikata rūpinasi garbaus amžiaus promočiutė, esant gyvai vaikų motinai.

Atas

Keista stebėti savo gyvenimą užfiksuota kitų žmonių akimis. Jie nieko nežino. Kodėl nematė, kad esame skriaudžiami, dvasiškai žlugdomi vaikai?

 

MIESTO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS SOCIALINIO DEPARTAMENTO VAIKŲ TEISIŲ TARNYBA

2006 04 26

Šiandien dėl gautos informacijos iš vaikų darželio, apie galimą mamos smurtą prieš vaikus Atą ir Uką. Nuvykome pas Viką.

Namuose buvo švaru ir tvarkinga, nors apie atvykimą Vika negalėjo žinoti. Pas ją atvykome iš VTAT, kur ji pati buv atėjusi pokalbiui pas vedėją. Vika norėjo išsiaiškinti, kodėl pas ją lankomasi, kokiu pagrindu ir kokiais tikslais. Taigi, supažindinome ją su turima informacija ir paprašėme leisti apžiūrėti namus ir vaikus. Nenoriai, bet galiausiai moteris sutiko. Kadangi vaikai šiuo metu neina į darželį (mama ketina jį keiti), todėl jie buvo palikti su mamos drauge, kuri neužilgo parvežė Atą ir Uką.

Maisto produktų nebuvo daug: šaldytuve buvo kiaušinių, pieno, mėsos, konservų indelis, taip pat buv morkų, bulvių, miltų, kruopų ir makaronų.

Grėsmingoji rozetė prie Uko „maniežo buv užklijuota. Lovos paklotos. Vaikai buvo tvarkingai ir švariai aprengti. Šį karta Atas buvo linksmas ir noriai kalbėjosi. Jis sakė, kad būti pas Olga (mamos draugę) jam patinka, ten jis pavalgė sumuštinių su ridikėliais, kartais ten miega per pietus, turi mašinėlę ir kaladėlių, su kuriomis gali žaisti.

Atukas ir Ukas atrodė sveiki, normaliai prižiūrėti vaikai. Atas pasakojo, kad niekas jo neskriaudžia, tik mama „užploja“ per užpakaliuką, kai būna negeras. Jis mėgsta žaisti su broliuku, jį prižiūri jei reikia. Vaikas pasakojo, kad kartais jie būna vieni. Paklaustas ar prisimena savo tėvą, vaikas ilgai galvojo ir pasakė: „mano tėtis jau ne tėtis, jis suskis“. Jis taip pat pasakojo, kad prisimena, kaip matė tėvą mušant mamą, taip pat prisiminė, kaip praėjusią vasarą gyveno pas babą. Paklaustas ką jis veikdavo su tėčiu, vaikas neprisiminė, tik tai, kad tėtis skaitė savo knygą. Paklaustas, ar norėtų su tėčiu kur nors nueiti, pavyzdžiui į kiną, atsakė: „va į kiną tai norėčiau su tėte nueiti“. Išvada, kad vaikas nėra priešiškai nusiteikęs prieš tėvą. Gali būti, kad nuteikinėjamas priešiškai. Pokalbio metu Atas prisiglaudė prie mamos ir pasakė: „myliu“. Atas sakė, kad turi žaislų, žaislinį malūnsparnį, keletą knygelių. Labai mėgsta manų košę su cinamonu.

Mažasis Ukas dar nekalba, stovėjo stebėdamas mus.

Su Vika ilgai kalbėjomės. Griežtai įspėjome ją nepalikinėti vaikų namuose vienų, rinktis tinkamas auklėjimo priemones, nenaudoti smurto, nes gali būti patraukta baudžiamojon atsakomybėn, už netin kamą tėvų valdžios panaudojimą.

Atas

Nesuprantu, kodėl kai kurie suaugę mano, kad fizinis komfortas yra pagrindas vaiko sielai? Mama rūpinosi švara, bet mes nebuvome laimingi. Atvirkščiai, kada ji palikdavo mus ramybėje, kada be priežiūros, alkani, purvini lakstydavome po kiemą mes buvome tikrai laimingi. Šie laimės išgyvenimai išsaugojo norą gyventi, norą augti ir tobulėti.

 

MIESTO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS SOCIALINIO DEPARTAMENTO VAIKŲ TEISIŲ TARNYBA

2006 04 13

Vaikų teisių kontrolierius nagrinėjo prosenelių skundą dėl netinkamo provaikaičių auklėjimo. Pranešėjai nurodė, kad Vika viena augina du vaikus. Teigia, kad Vika įtikėjusi nežinomu pakraipos tikėjimą. Vengia bendrauti ir draudžia savo vaikams susitikti su proseneliais.

Proseneliai nurodė, kad siekdami neprarasti ryšio su Vika siusdavo kas mėnesį pinigų. Šių metų 04 01 d. Apsilankė pas anūkę. Vaikus rado vienus užrakintus bendrabučio kambaryje. Apsilankymo dieną šaldytuvas buvo tuščias. Uko, provaikaičio, kojytės pažeistos rachito.

Pareiškėja pareiškė, kad Vika naudoja fizines bausmes prieš provaikaičius.

Prosenelių nuomone, kad piniginės lėšos, kurias jie kas mėnesį siusdavo proanūkių išlaikymui buvo skirtos, ne vaikų, o Vikos tikėjimo reikmėms.

Atas

Myliu gyvenimą. Man smagu žiūrėti į savo patirtį. Ji labai įdomi.

... Mama paliko mus pas močiutę. Su broliu mušdavomės ir kėlėme netvarką. Močiutė neištvėrė. Mane nusiuntė gyventi pas prosenelę, o Ukutį pasiliko sau. Po kelių dienų pranešė, kad iš Klaipėdos atvyks socialiniai darbuotojai ir pasiims mus. Labai išsigandau...

 

IEŠKINYS

2006 05 22

Mūsų dukra Vika išsiskyrė su savo vyru Dangiu. Santuokoje gimė vaikai.

2005 Dangis pradėjo bendrauti su neaiškios religinės pakraipos lyderiu Džeraldu Dieniniu. Nuo šios pažinties prasidėjo konfliktai šeimoje. Mes norėjome, kad Vika pabaigtų universitetą, todėl buvome pasiryžę auginti jos vaikus.

Dangis ir Vika visiškai atsidavė Džeraldo Dieninio skleidžiamam tikėjimui ir jo valiai. Džeraldas ir jo sugyventoja Olga Raskilienė apsigyveno su Vikos šeima, išsinuomotame trijų kambarių name. Mes atsisakėme palaikyti Džeraldo amoralų tikėjimą, todėl Vika atsisakė mūsų paslaugų (materialinės pagalbos, dovanų, produktų, drabužių, nors pinigų neatsisakė). Vėliau buvo pareikšta, kad jei neįtikėsime į jų tikėjimą, tada anūkų nematysime. Net iširus Vikos santuokai mūsų santykiai nepagerėjo. Ji tapo Džeraldo mokymo fanatike, nenori mūsų pripažinti, neleidžia matytis su anūkais, nors pinigus iš mūsų ir savo senelių ima. Vika prašė, kad mes atsisakytume kreiptis į teismą dėl bendravimo su anūkais priteisimo, mainais už tai ji žadėjo netrukdomai leisti matytis su anūkais. Bet tai buvo apgaulė, norint gauti iš mūsų pinigų. Nematydami kitų būdų bendrauti su anūkais, prašau teismo nustatyti bendravimo tvarką.

Atas

... Supykau, ant močiutės, kas mus atiduoda svetimiems žmonėms. Mus jau daug kartų, kažkam atidavė. Jautėmės daiktais, kurie neturi savo valios. Broliukas pasislėpė spintoje. Aš pasiruošiau muštynėms. Bet kai pamačiau vaikų teisių socialinę darbuotoją išsigandau ir pasidaviau. Surinko mano daiktus. Įsodino į mašiną. Nuvažiavome pasiimti Uko. Ilgai jį krapštė iš spintos. Bet iškrapštė. Pasiėmė ir išsivežė... Toks buvo teismo ssprendimas... Jautėmės baisiai. Bijojome. Socialinė darbuotoja, kalbėjo maloniu balsu, gražius žodžius. Tai guodė, bet užsispyrėme ir visą kelią iki vaikų namų nekalbėjome.

 

MIESTO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS SOCIALINIO DEPARTAMENTO VAIKŲ TEISIŲ TARNYBA

2007 02 26

Informaciją pateikė Universiteto administratorius. Paskambino telefonu ir pranešė, kad Vika savo nuo 10 00 h. vaikus palikusi vienus. Situacijos patikrinti išvyko socialiniai specialistai.

Atas

Mano pasakojimas nesusijęs su dokumentais. Jie sausi ir neatspindi sielos.

... vaikų namuose pareiškiau, kad atsakau valgyti, jei manęs nepaleis. Su manimi nekariavo. -

- Kaip nori. Kai išalksi, tada pasakyk ir mes tave pamaitinsime. – Švelniai pasakė aukšta moteris. Broli taip pat badavo, bet kitos dienos ryta jis sulaužė boikotą. O aš badavau tris dienas. Nusilpęs, išsikankinęs pasidaviau. Gėdydamas savo silpnumo paprašiau maisto. Mane pamaitino. Buvo skanu ir gėda, kad palūžau ir neišlaikiau duoto žodžio nevalgyti.

MIESTO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS SOCIALINIO DEPARTAMENTO VAIKŲ TEISIŲ TARNYBA

2007 06 20

Vaikų tėvas Dangis ne kartą yra informuotas apie galimybę nusistatyti bendravimo tvarką teismo keliu, ir yra skatinamas tai daryti. Vaikų seneliai ir proseneliai priekaištų neturi. Norime pabrėžti, kad bendraujant su Vika nėra lengva išdėstyti poziciją, kokios yra prioritetinės vaiko teisių nuostatos, nes moteris aktyviai gina savo įsitikinimus. Kartais būna labai kategoriška. Tačiau šiuo metu, bendraujant su Vika pastebime teigiamų poslinkių. Vaikų krizių centrui parengėme prašymą, dėl tėvystės įgūdžių ir psichologinės pagalbos suteikimo Vikai.

Atas

Su broliu suplanavome pabėgimą iš vaikų namų. Bet neįgyvendinome, nes socialiniai darbuotai buvo budrūs, o išorinės durys niekada nebuvo paliekamos atrakintos. Norėjome suplėšyti paklodę ir nusileisti pro langą iš antro aukšto. Šio sumanymo įgyvendinti neišdrįsome.

 

MIESTO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS SOCIALINIO DEPARTAMENTO VAIKŲ TEISIŲ TARNYBA

2007 06 20

Atliko skundo tyrimą. Nutarta. Rekomenduoti Vikai sudaryti sąlygas seneliams ir prosenoliams matytis su anūkais; atkreipti dėmėsį, kad Vika ir Dangis spręstų nesutarimus atsižvelgiant į vaikų interesus. Siūlyti kreiptis Dangiui į teismą, dėl bendravimo su nepilnamečiais vaikais nustatymo.

Atas

Nors pabėgti iš vaikų namų nepavyko, bet sugalvojome daug puikių planų. Su broliuku pasitenkinome įsivaizduojamu pabėgimu. Vakarais užsidarydavome su Uku ir pasakodavome kaip mes pabėgsime. Buvo smagu. Buvome laimingi.

 

MIESTO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS SOCIALINIO DEPARTAMENTO VAIKŲ TEISIŲ TARNYBA

2006 06 21

Atsižvelgiant į rekomendacijas, šiuo metu neišbraukiame Vikos ir Dangio šeimos iš socialinės rizikos šeimų grupės. Lankymasis šeimoje ir socialinis darbas bus tęsiamas. Jei vienerių metų laikotarpyje nebus nustatyta vaiko teisių pažeidimų, šeima iš apskaitos bus išbraukta.

Atas

Džeraldas ir mama mus mušdavo. Ant kūno likdavo žymių, kurias buvo liepiame griežtai slėpti. Todėl mes niekada neapnuogindavome nugaros ir kojų. Gyvenant vaikų namuose dėl to įpročio kilo problemų, nes reikėdavo persirenkit, ar nusiprausti. Protestuodavau, kad nepersirenginėsiu ir nesiprausiu... bet ir šiuos žodžius po kelių savaičių privertė sulaužyti. Tik po 3 metų pripratau, nebejutau baimės, kad kas nors pamatys nugarą ir kojas.

 

MIESTO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS SOCIALINIO DEPARTAMENTO VAIKŲ TEISIŲ TARNYBA

2007 03 23

Vaiko teisių apsaugos kontrolierius įstaigai pateikė informaciją, kad prosenelių skunde minimi faktai: vaikų motina Vika baudžia vaikus fizinėmis bausmėmis, daro kliūtis jiems susitikti su tėvu.

Atas

Vaikų namuose mus pradėjo lankyti tėtis. Atnešdavo dovanų. Pirmą kartą, kai jis atėjo išsigandau. Man sakydavo, kad jis yra velnias. Pradėjau šaukti, protestuoti. Mėtyti į tėtį daiktus. Jis kantriai žiūrėjo ir laukė kol nurimsiu. Ukutis manės nepalaikė, nes tėtis atsisėdo ant žemės, žaislų kambaryje, ir pradėjo žaisti su kaladėlėmis. Broliukas mėgdavo statyti statinius ir konstruoti. Iš pradžių šaukė ir keikėsi, bet po minutės susidomėjęs stebėjo, ką tetukas stato. O po dar vienos minutės, jie kartu statė pilį. Jutausi išduotas. Visko, ko mokė mama, griūna. Pradėjau, abejoti, gal mama neteisi, gal tetukas ne velnias? Prireikė 3 metų, kol visiškai atsikračiau, išankstinio nusistatymo tėvo atžvilgiu.

 

MIESTO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS SOCIALINIO DEPARTAMENTO VAIKŲ TEISIŲ TARNYBA

2007 04 04

Vika prašo išbraukti jos šeimą iš socialinės rizikos šeimų grupių. Metų laikotarpyje buvo gauti, iš Vikos kaimynų, skundai, kad vaikai ilgam laikui paliekami vieni. Iš medikų, bendrabučio administracijos, vaikų ugdymo įstaigų gautų raštų galima spręsti, kad motina vaikais rūpinasi nepakankamai gerai.

Atas

Tėtis turėjo taktiką. Atėjęs nesiūlydavo žaisti, kartu. Atsisėsdavo ant fotelio ir žaisdavo su pliušiniais žaislais. Su broliu stebėdavome nepatikliai. Bet kiti vaikų namų vaikai prieidavo be baimės. Tėtis juos pakalbindavo. Vaikai noriai kalbėdavo. Pasiūlydavo žaisti ir jie sutikdavo. Matydami, kad kiti vaikai nemato mūsų tėvo asmenyje velnio stebėdavomes. Po kiek laiko ir mes prisijungdavome prie žaidimo. Per kelias savaites prisipratino brolį, bet aš dar ilgai buvau ištikimas motinos propagandai.

 

MIESTO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS SOCIALINIO DEPARTAMENTO VAIKŲ TEISIŲ TARNYBA

2007 04 04

VTAT pateikia papildomai informacijos apie 2006 05 22 apylinkės teisme gautą senelių ieškinys, dėl Vikai, dėl bendravimo tvarkos su vaikučiais nustatymo. Mūsų tarnyba teismui pateikė savo išvadą, bet byla liko nenagrinėta, nes ieškovai ieškinio atsisakė. Vika tvirtina, kad su seneliais jokių bendravimo problemų nekyla, su vaikučiais bendrauti netrukdo.

Iš socialinės darbuotojos sužinojome, kad Vika nenoriai įsileidžia į namus, nenoriai bendrauja.

Iš bendrabučio administracijos gautas skundas, kad Vika ilgam laikui palieka vaikus iš dalies pasitvirtino.

Kadangi metų laikotarpiu buvo gautas skundas dėl vaikų teisių pažeidimų šioje šeimoje. kuris iš dalies pasitvirtino, vadovaujantis įstatymais, Vikos šeimos neišbraukiame iš rizikos šeimų apskaitos.

Atas

... Po kelių savaičių socialiniai darbuotojai, leido tėvui mus pasiimti kelioms dienoms. Nežinau, kodėl, bet konfliktavau. Net susimušiau su tėvu. Ukas ant sienos užrašė: tetis – suskis.

 

MIESTO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS SOCIALINIO DEPARTAMENTO VAIKŲ TEISIŲ TARNYBA

2007 04 05

Bendrabučio administratoriui

Ar nėra pastebima, kad vaikai būtų paliekami ilgam laiką vieni, ar turi maisto, ar mušami ir panašiai? Ar Vika turi skolų už bendrabutį?

Atas

Savo tėvelį kankinome kaip mokėjome. Provokavime. Broliukas su juo susidraugavo ir nustojo erzinti. O aš nesugebėjau sustoti. Erzinau ir provokavau 2 metus. Vieną dieną tėvas neištvėrė ir smogė man į paširdžius. Tada supratau, kad tėtis stiprus. Nustojau su juo pyktis ir dar po pusės metų susidraugavau.

 

UNIVERSITETO BENDRABUČIO ADMINISTRATORIUS

2007 04 16

Vika vaikus prižiūri. Maistu apsirūpinusi. Smurto prieš vaikus nepastebėjau. Vaikai lanko darželį, todėl vieni nepaliekami. Už pragyvenimą bendrabutyje skolų neturi.

Atas

Ukas pamilo tėtį. Labai džiaugdavosi, jam atėjus ir liūdėdavo išėjus. Vergdavo jei nesimatydavo su juo kelias dienas. Labai prisirišo ir bijojo, kad tėtis jo nepaliktų, kaip tai padarė mama. Šiais metais tėtis išvyko iš Lietuvos. Teismas leido pasiimti broliuką.

Aš gyvenu bendrabutyje. Man skaudu, kad santykiai su tėvu neužsimezgė stipresni. Gal pats kaltas...

 

MIESTO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS SOCIALINIO DEPARTAMENTO VAIKŲ TEISIŲ TARNYBA

2007 07 27

Gautas skundas, kad Vika naudoja fizinį smurtą prieš vaikus Atą ir Uką. Situacija milicijai yra pranešta. Prašome sustiprinti Vikos kontrolę ir vykdyti smurto prieš vaikus prevenciją.

Atas

Įstojau į konservatoriją. Tėtis skambina. Atsiunčia pinigų. Pagalbą priimu, bet kažkodėl vaidinu, kad man nerūpi tėvo dėmesys. Kodėl taip elgiuosi?

 

MIESTO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS SOCIALINIO DEPARTAMENTO VAIKŲ TEISIŲ TARNYBA

2008 10 29

Išbraukiu iš socialinės rizikos šeimų, auginančių vaikų, apskaitos šią šeimą: motiną – Viką ir vaikus Atą ir Uką.

Atas

Sutikau mielą, dorą ir protingą panelę. Įsimylėjau. Bendraudamas su ja patiriu moterišką švelnumą ir rūpestį, kurio trūko vaikystės metais. Charakteris taisosi. Su tėvu ir kitais žmonėmis stengiuosi bendrauti švelniau.

- Myliu tave. – Sako man tėvas.

- Myliu tave. – Atsakau. Aš nemeluoju. – Myliu tave.

 
2017-07-06 13:05
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 0
 
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą