Rašyk
Eilės (78128)
Fantastika (2308)
Esė (1556)
Proza (10914)
Vaikams (2716)
Slam (75)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 9 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







26 dalis

Mums teko priimti sprendimą: iš pradžių norėjome griebti senuką ir bėgti. Susisiekę su merginomis per vestuvinius žiedus sužinojome, kad senąjį magą, jos rado sveiką ir gyvą, bet pasiklydo dėl minėtos iškreiptos erdvės ir atidarydamos naujas duris patekdavo lyg ir į kitus rūmus ar milžiniškus šiltnamius, kurie labiau priminė miškus. Reikėjo merginoms duoti laiko atsekti žiedų signalą, nes teleportacija čia visai neveikė. Numetėme žiedus prie paradinių durų ir grįžome į mums paskirtas vietas kautis. Taip vieningai nusprendėme palikti chaoso dievą gyvą ir jį apklausti, po to įkalinti kokiame tolimame pasaulyje. Aš susirangiau prie kristalinio rutulio, mano priešininkė nepasirodė, matyt, stebėjo kovą kur nors kitur. Faustas susirangė krėsle ir prisidegė medaus cigarą- dievukas prabangius niekučius tikrai mėgo. Dead One stovėjo ant stogo ir tvirtai žinojo, kad savo kardo nenaudos. Pusdievį jis ir taip lengvai suplėšys į gabalus. Jo priešininkas greitai pasirodė. Visai silpnai atrodantis liesas vaikinukas susisupo į egzo skeletą- ypatingus šarvus, kurie šeimininko jėgą galėjo sustiprinti dešimteriopai. Jie pridėdavo ne tik raumenų, bet turėjo ir magiškų efektų bei ginklų. Pusdievis iš už nugaros esančio auksinio dėklo išsitraukė milžinišką kirvį ir prašneko:
- Kaip tėtis ir sakė, nėra reikalo kautis, juk žinai, ką norėtų žinoti kiekvienas. Žinai savo egzistavimo prasmę, tesi tik žaisliukas tvarkos dievo rankose. Bet vis tiek vykdai jo valią, juk tai visai nereikalinga. Ką laimėsi pribaigęs mus?
Dead One nusibraukė į akis lendančius rudus plaukus ir nusijuokė:
- Tikrai nežinau, ką laimėsiu, bet žinau, ką prarasiu iš čia išeidamas. Tiesiog pasiduosiu kito dievo valiai, kuris mane galų gale nukreips prieš tvarkos dievą, kad jį nudėčiau. Tikrai stilingas manevras- žudiką, kuris turėjo pribaigti tave, nukreipti prieš savo priešą ir jo kūrėją. Nesakau, kad simpatizuoju tvarkos dievui. Jo noras po šimtų metų žiaurių pramogų užsidėti šventojo aureolę ir pasivadinti taikos karaliumi yra tiesiog apgailėtinas. Jis mano gyvenimą pavertė pragaru, bet tame buvo ir gerų dalykų. Aš sutikau Eveliną, aš susidraugavau su savo demonu ir esu galingiausias padaras, klajojantis tarp pasaulių. Pasiekiau daug  pergalių, sutikau daug keistų žmonių, angelų ir demonų. Jie dabar įkalinti vienoje realybės atšakoje, kad nekeltų rūpesčių, bet per juos išmokau matyti pasaulį kitaip. Viena tiesa, kad nė vienas iš mūsų nėra teisus. O tavo išmintingas pasiūlymas nutraukti kovą tiesiog parodo silpnumą viduje. Nemanyk, kad jei  mane nugalėjai, tai ir šiandien tai pasikartos. Tokiam vaikui, kaip tu, nenaudosiu net savo demoniškos formos. Dėl tvarkos dievo aš su juo susitiksiu ir nuspręsiu, ar verta kautis su juo ar geriau prisidėti prie jo plano. Jis bent jau bando išvengti katastrofų ir pašalina kitus dievus. Ar jis tą daro dėl teisingos priežasties? Tą aš dar išsiaiškinsiu.
Pusdievis įsibėgėjo ir smogė savo kirviu. Dead One lengvai išvengė atakos ir spyrė vaikui į šlaunį. Tas susvirduliavo ir nudribo nuo stogo. Dead One kvatojo, kad net jo rudų plaukų kupeta plaikstėsi į visas puses. Vaikis vėl užšoko ant stogo ir suklykė:
- Nedrįsk iš manęs juoktis. Tu tik prisukamas žaislas. Tu nudvėsi anksčiau ar vėliau, jei dievai to panorės.
Pusdievis sviedė granatų ryšulį. Rudis ilgais plaukais nuspyrė jį ant žemės dar ore. Vaikis vėl suklykė ir ėmė švaistytis liepsnosvaidžiu. Dead One sukūrė ledo skydą. Temperatūra iškart nukrito žemiau nulio ir liepsnosvaidis užšalo. Dead One šyptelėjo:
- Evelina mane išmokė naudotis ledo stichija. Iš kiekvieno sutikto draugo ar priešo išmoksti kažko naujo. Aš rinkau patirtį, kol tu sėdėjai rūmuose ir manei, kad esi pasaulio karalius. Tavo tėvas tave susiveikė tik tam, kad tokiais atvejais išloštum jam laiko. Tu esi tikrasis žaislas. Ar nori tai pakeisti? Tada veik savo galva, o ne klausyk seno intriganto įsakymų.

Vaikis visai pasiuto ir ėmė mosuoti savu kirviu į visas puses. Dead One kurį laiką grakščiai išsisukinėjo, tada sugavo kirvį abejomis rankomis ir suspaudė. Tvirtas plienas subyrėjo į šipulius lyg stiklas. Rudis vėl spyrė- šį kartą vaikis vožėsi į milžinišką chaoso dievo statulą kieme. Pusdievis sudejavo, bet vėl užsikabarojo ant stogo. Iš jo šarvų pirštinių išlindo sidabriniai spygliai. Vaikis tikrai stengėsi, jis mosavo kumščiais lyg vėjo malūnas ir šokinėjo ratu lyg boksininkas, bet niekaip negalėjo net kliudyti savo priešininko. Rudis susuko savo pirštus į keistą ženklą ir pusdievio šarvai užsiliepsnojo melsva liepsna. Sidabriniai spygliai ištirpo ir šarvai, kaip reikiant pajuodavo. Dead One atsiduso:
- Nagi supraski, neturi nė menkiausio šanso. Suskaldysiu tavo šarvus kaip kokoso riešutą. Mes negalime pakeisti savo prigimties Aš gimiau su antra demono siela, tu esi pusdievis, bet mes galime išlaisvinti save iš vaidmens, kuri mums primetė kiti. Aš tikiu, kad kada nors būsiu laisvas ir manęs niekas nebestumdys po savo planų scenarijus. Tu gali nuspręsti tapti laisvu ir užbaigti šią kovą arba mirti pildydamas tėvo norus- rinkis.
Pusdievis, nutilo ir nusiplėšė savo pajuodavusius šarvus. Jis pravirko ir tarė:
- Aš pasiduodu, tu teisus. Aš nebenoriu vykdyti jo įsakymų. Aš dingsiu į kitus pasaulius ir ten suprasiu, ką reiškia laisvė. Tada, kai būsiu užtenkamai patyręs ir stiprus, rasiu tave ir mes vėl susikausime.
Pusdievis numetė rožinį kristalą, iš jo greitai išaugo portalas, per kurį jis ir dingo, netgi chaoso dievas nespėjo susekti, kur dingo jo sūnus. Demonas nusišaipė:
- Tu esi tikrasis taikos ir melo karalius. Tiems šarvams suskaldyti būtų reikėję kokių 300 labai stiprių smūgių. Bet ne tu jį išsiuntei medituoti į kalnus. Netgi po tiek metų tu mane vis dar stebini.

Dead One nusijuokė:
Šiek, tiek melavau, bet visą kitą tiesa. Pažiūrėsime, kiek jis sustiprės tada, kai vėl susitiksime.
Malonus balsas iš viršaus pranešė:
- Dead One laimėjo prieš jaunėlį. Sveikiname nugalėtoją. Visi dalyviai kviečiami į mūsų barą „Mėlynoji Lagūna“atsigaivinti stipriu kokteiliu ar kava. Kova tarp Fausto ir mūsų mylimo chaoso dievo prasidės už trijų valandų. Turiningai praleiskite laiką . Renginio administracija.
Mes susitikome minėtame bare ir gaivinomės romu su sultimis, kaip ir siūlė administracija. Dievas tikrai tempė laiką, tik neaišku, kam, nes sėdėjo bare tik už dviejų staliukų nuo mūsų ir gėrė alų. Jis atrodė rimtai nusivylęs savo sūnumi, bet tylėjo ir srėbė alų neįtikėtinu greičiu. Faustas aiškiai nervinosi ir jau iš įtampos sulaužė porą kėdžių bei sutrupino keletą stiklinių. Faustas vis paglostydavo savo katanas ir liepsnojančiomis akimis žiūrėjo į savo priešininką. Mes tylėjome, mane vis dar stebino Dead One taktika: kas galėjo pagalvoti, kad jis laimės net nepraliejęs kraujo. Aš varčiau rankose savo pirštines ir tikėjausi, kad jos bus veiksmingos;aš dar neturėjau tiek galios ir patirties, kad galėčiau perkalbėti priešus, pakeisti savo gyvenimo stilių. Lėtai slinko laikas, o mes tylėjome, nes ir taip viskas buvo aišku ir paprasta, kaip niekad.
27 dalis

Faustas ir Chaoso dievas surūkė po paskutinį medaus cigarą. Iki kovos pradžios buvo likę apie 10 minučių. Faustas prabilo. Jis atrodė nurimęs ir nekovingas savo būdui:
- Dead One šiandien įrodė, kad žodžiai paveikia daugiau nei ginklai. Nematau reikalo kautis. Man būtų įdomu su tavimi susikauti draugiškame turnyre. Bet kai rizikuoji gyvybe dėl pergalės, kuri vis tiek nieko nepakeis, viskas darosi apgailėtina. Pasirašykime magišką sutartį. Ją pasirašęs nieko negalėsi padaryti mums, o mes tau. Tai geriausia išeitis, dar pasidalink turima informacija. Spėju, žinai, kas sekantis dievas tavo seno draugo sąraše.
Chaoso dievas atsiduso ir išmetė cigarą pro langą:
- Aišku, žinau, tau pasisekė, kad su ja aljanso sudarymas neįmanomas dalykas. Gėrio deivė labai stipri gynyboje ir padarų iškvietime. Ją nuo jūsų trijų laimingų draugų puolimų saugos galingas gėrio skydas. Tu ir Dead One turi savyje per daug blogio, kad galėtum ją nors paliesti. Bevardis turi geresnius šansus: jame dar daug žmogiškumo. Bet jeigu jis toliau trauks tuos vampyrų miltelius, pavirs į kažką, ko niekas nenori ir negali įsivaizduoti. Sutartis- turbūt išmintingiausias pasiūlymas.
Chaoso dievas ištraukė iš spintos popieriaus lapą ir bjaurią juodą plunksną. Dead One ir bevardis įkrito į kambarį per lubas. Chaoso dievas įpylė visiems vyno ir jie sudarė paprastas sąlygas dėl taikos ir nesimaišymo į vienas kito planus. Po to dievui mostelėjus į kambarį įkrito ir merginos. Visi gurkšnojo vyną ir šnekėjo apie gėrio deivę. Evelina sušnibždėjo kažką Dead One į ausį ir tas nusišypsojo. Senukas įėjo per duris ir prisidėjo prie keistokos šventės. Po įprasto nugėrimo Chaoso dievas paspaudė visiems rankas ir prižadėjo atvykti draugiškam turnyrui. Visi išsiskirstė susirinkę sutarties kopijas ir su gera nuotaika. Dead One dar pamojavo ir jie jau buvo smuklėje. Pasirodo vietiniu laiku jų nebuvo jau visą savaitę. Visi jau palaidojo viltį pamatyti juos gyvus. Kilo didelis sujudimas- visi šventė smuklėje... Atsibudau namie savoje lovoje. Man atrodė, kad kažką pamiršome įrašyti į tą sutartį, kažkokią menką detalę. Nors užmušk negalėjau atsiminti ką. Sąlygos atrodė geros, bet kažkas netiko, vis tiek graužė nerimas. Taranciell jau miegojo, nenorėjau žadint dėl nuosavos paranojos. Žinau, reikėjo rūpintis savo vaiko ateitimi. Deja, nežinojau kaip. Vienintelis siūlo galas buvo Eva -ištikimoji mano sūnaus bendražygė. Staiga blykstelėjo mintis. Tuojau pat iš miegų išpurčiau Faustą su Dead One, kurie knarkė po stalu smuklėje. Trise nuėjome pas Tomą ir Lankininkę. Jie ginčijosi ir rėkavo, bet galų gale sutiko. Mano mintis buvo gana paprasta -sustiprinti Evą tiesiog dabar. Tą buvo galima padaryti demonų krauju -sumaišius jį su keletu žolelių išeidavo nuostabus eliksyras. Stipresnių demonų už Faustą ir Dead One turbūt nebuvo. Jie paaukojo kelis lašelius savo brangaus kraujo. Aš sumaišiau jį su žolelėmis ir supyliau visą šį stebuklą į Evos braškinį pieną. Mergaitė klusniai išgėrė puodelį. Taip aš tikėjausi sumaišyti kortas likimui. Greitu metu demonų kraujas susijungs su Eva neatskiriamai. Joje augs slaptos galios. Greičiausiai joks magas to nepastebės. Ji atrodys neturinti talento magijai. Bet reikiama akimirką, ir aš vyliausi, Annataro egzekucijos metu jos atsiskleis. Tai buvo vienas iš dalykų, kuriuos galėjau padaryti. Kitas- treniruoti Annatarą kautis visais ginklais. Labiausiai tam tiktų tamsiųjų elfų klanas- jie išmokys jį reikiamų gudrybių jo būsimai profesijai. Visai tai ėmė atrodyti absurdiška: aštik stiprinau Annataro potraukį nusikalstamumui, bet, uždaręs jį į miško elfų taikos ordiną, nesitikėjau geresnių rezultatų. Prigimties nepakeisi: ji visada lieka ir stumia mus į pražūtį arba svajonės link. Man reikėjo tikėti savo sūnumi ir jo svajone. Galbūt už jo nusikaltimų ateityje slepiasi daugiau nei man atrodo. Aš nežinojau Annataro tikslo, bet netikėjau, kad jis atsidūrė ant ešafoto tik dėl  nusikalstamos šlovės. Jo darbai pakeitė pasaulyje kažką svarbaus jei už jo galvą paskyrė milijonus...
Chaoso dievas rūkė eilinį cigarą ir stebėjosi situacija. Viskas susiklostėtikrai gerai, bet ir absurdiškai keistai tuo pat metu. Jo vienintelis sūnus dingo tarp pasaulių. Jo sesuo pasileido jo ieškoti, nors kol kas negalėjo pasigirti rezultatais. Chaoso dievas papurtė galvą ir išėjo. Laikas pasišnekėti su tvarkos dievu akis į akį. Jo planai darėsivis keistesni. Tvarkos dievas jo laukė viename iš pasaulių, kuriame negalėjai naudoti ginklų. Jie susėdo ant žolės ir užsirūkė. Tvarkos dievas sėdėjo susisukęs į pilką apsiaustą atrodė liesas ir ligotas. Jo akys žibėjo maniakiška ugnimi. Išpūtęs dūmų debesį prašneko:
- Vėl išsisukai nuo mirties, bet amžinai taip tęstis negali. Tau turbūt įdomu, dėl ko aš pasikeičiau. Juk galėjau likti su tavimi ir linksmintis visą amžinybę. Žinai, kažkada pasiverčiau žmogumi ir vaikštinėjau viename iš pasaulių, dėl kurio dalybų nesutarėme. Kitais metais turėjome nuspręsti viską arenoje. Tame pasaulyje mokėjo mūsų abiejų šventyklomis, nes nežinojo, kas laimės. Šventikai kaudamiesi tarp savęs privedė pasaulį ant karo slenksčio. Visi dirbo kaip pakvaišę, kad išmokėtų šventyklų mokesčius. Vienoje šventykloje radau tave. Tu buvai apsėstas vaikų idėjos. Tau reikėdavo vis naujų moterų. Dievui apvaisinti mirtingą moterį šansai maži. Bet tu vis tiek įsikandai šito reikalo ir rengei tas nesibaigiančias orgijas. Vėliau aplankiau visus mūsų pasaulius, kuriuos sukūrėme. Nesvarbu, kokią sistemą ten įvedėme, žmonės turėjo mus garbinti ir dirbti mums. Šventikai išnaudojo savo galią ir viskas veikė ne taip, kaip turėtų. Aš dingau į kitą Visatą, bet ir ten manęs laukė tas pats.
Chaoso dievas papurtė galvą:
- Baik, tavo kūriniai turi veltis į beprasmius mūšius, bet tada tikslas pateisina priemones. Aš, aišku, padariau klaidų, bet tu irgi netapai tobulu. Aš net nežinau, ko tu sieki. Aš prisidėčiau prie tavo plano, bet tu žaidi per grubiai, leidi galingiems demonams ir mutantams lakstyti su dievus žudančiais ginklais. Visi dievai atsisuks prieš tave. Tau reikia mano pagalbos, taigi pasakok...
Pokalbis truko dar ilgai, bet du seni draugai paspaudė vienas kitam rankas.
2011-11-23 18:07
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą