Rašyk
Eilės (78175)
Fantastika (2307)
Esė (1555)
Proza (10913)
Vaikams (2717)
Slam (74)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 12 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Vieną karta karalienė užsinorėjo sutvarkyti savo gėlių pilną sodą. Ji pasikvietė penkis tarnus jai padėti. Atėjo tik du tarnai ir pareiškė:
- Mes esame jūsų norams išpildyti. Jeigu norite, kad mes jums padėtume suplokite du kartus.
 Karalienė šyptelėjo ir suplojo du kartus, bet gi ji kvietė penkis tarnus, o atėjo tik du. Karalienė paklausė:
- O kur yra kiti trys? Jeigu jie ten taip ilgai krapštosi, tai nueikite ir tuoj juos atveskite!
Karalienė išėjo į savo sodą. Ji ten norėjo pakvėpuoti rožių, tulpių ir jazminų kvapais. Šios gėlės kvepėjo labai skaniai. Po geros minutės atėjo visi penki tarnai. Jie buvo pasiėmę kastuvus, laistytuvus ir daug kitų reikiamų daiktų sodui.
Karalienė pasakė: - Ak, ačiū dievui, kad jūs jau čia. O dabar pradėkite darbą, aš būsiu miške ir prašau nieko blogo nepridirbkite mano gėlėms, supratote?
Tarnai linktelėjo ir kibo į darbą. Karalienė išėjo pasivaikščioti po mišką. Tada tarnai, kai jau pamatė, kad karalienė išėjo, metė viską į šalį ir susirinkę ratu pradėjo žaisti kortomis. Jie žinojo, kad karalienė juos išmes iš darbo, bet jie žaisdami kortomis sugalvojo karalienei spąstus. Štai tokius: tarnai paims porą vyšnių ir braškių, vėliau jie tas vyšnias ir braškes užriš prie medžio. Kai suriš, apibarstys cukrumi ir medumi, tada atskris bitės, vėliau iškas duobę, į ją pridės rožių, tulpių ir jazminų, uždės lentą, kad atrodytų lyg ten nieko nėra, ir, kai karalienė norės eiti pažiūrėti į savo sodą, sustos pažiūrėti prie medžio, kas taip skaniai kvepia ir nepamatys, kad atskrenda bitės, tada ji bėgs ir netoli prie to medžio yra duobė, todėl į ją įkris, ją subadys rožės, ir štai tarnai ją uždarys ilgai ir tarnai bus daugiau nebevarginami šitais sunkiais darbais. Ir po valandos karalienė sugrįžo. Ji labai nekantravo pažiūrėti į savo sutvarkytą sodą. Ir štai viskas vyko pagal planą ir tarnai apsidžiaugė metė šitą darbą ir ėjo į karalienės rūmus ten kokias keturias valandas linksminosi, o karalienė ten tūnojo labai ilgai ir taip tarnai didžiavosi savo sumanymu!

2009-04-10 15:00
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 3 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2009-04-16 09:54
brudų brudas
Ir tokią pasaką vaikam skaityt?

Čia jau labai apsirūkusiam reikia būt, kad skaityt.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-04-12 00:06
klimbingupthewalls
negraži pasaka. ji pamoko vaikus, kad melas ir tinginystė yra gražu, kad kvailai maištauti ir kankinti kitą žmogų yra vertas didžiuotis dalykas.
pasižiūrėkim ką tarnai žada pradžioje:
"- Mes esame jūsų norams išpildyti. Jeigu norite, kad mes jums padėtume suplokite du kartus."
argi jie bandė bent žodeliu užsiminti, kad dirbti nenori, nes galbūt yra pavargę, kad likę trys šiuo metu miega, o jie mieliau pažaistų kortomis?
ne! jie apgauna savo karalienę, linki jai blogo, paspendžia spąstus.
negana to, jie tą patį laiką kurį galėjo skirti gėlėms, sugaišo kasdami duobes, raišiodami braškes prie medžių ir niokodami gėles.
po keturių valandų, kada pavargo tuščiuose rūmuose pramogaut, suprato, kad padarė kvailystę? kažin.

klaidų tekste daug. vardinu:
pakvepuoti
pasiiemę
spastus
nores
sugryžo
braškias

dėl stiliaus tai net nevardinsiu. liūdnas reikalas, bet vienas pavyzdys:
Vieną kartą karalienė užsinorėjo sutvarkyti savo gėlių pilną sodą. - galėtu būti taip:
Vieną saulėtą dieną, bevaikštinėdama po sodą, karalienė pastebėjo, kad atėjo metas pasikviesti tarnus ir paprašyti jų pagalbos, kadangi gėlėms akivaizdžiai trūko priežiūros.

šis Jūsų sakinys: Štai tokius: tarnai paims porą vyšnių ir braškių, vėliau jie tas vyšnias ir braškes užriš prie medžio. Kai suriš, apibarstys cukrumi ir medumi, tada atskris bitės, vėliau iškas duobę, į ją pridės rožių, tulpių ir jazminų, uždės lentą, kad atrodytų lyg ten nieko nėra, ir, kai karalienė norės eiti pažiūrėti į savo sodą, sustos pažiūrėti prie medžio, kas taip skaniai kvepia ir nepamatys, kad atskrenda bitės, tada ji bėgs ir netoli prie to medžio yra duobė, todėl į ją įkris, ją subadys rožės, ir štai tarnai ją uždarys ilgai ir tarnai bus daugiau nebevarginami šitais sunkiais darbais.

reikalauja žirklių ir rūpestingo sodininko :)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą