Rašyk
Eilės (78178)
Fantastika (2307)
Esė (1555)
Proza (10913)
Vaikams (2717)
Slam (74)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 20 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Aš pamačiau vidutinio amžiaus moterį, įsisupusią į sarį, kuri sėdėjo ant Goa pakrantės smėlio. Jūroje siūbavo laivelis, vanduo atrodė juodas, nes buvo vakaras. Tik prabangių viešbučių žiburiai tešvietė iš tolo, žvaigždės danguje tarsi sukritusios į  jų baseinus. Iš kavinių sklido aštrūs indiškos virtuvės kvapai ir rytietiška muzika.
    Ta moteris buvo europietė. Jos drabužis vilkosi smėliu, kai mes leidomės iš paplūdymio namų link. Gatvėse kvepėjo prinokusiais bananais, o palmių šešėliuose žaidė beždžionės. Širdyje aš džiūgavau, kad jau greitai praversiu viešbučio duris ir apsigyvensiu jaukiame indiškame kambaryje, į kurį mane veda šių namų šeimininkė. Netrukus užuosiu smilkalus ir ryžius, ir kavą, ir kepamų bananų su cukrumi kvapą.
    Tai ne Varanasis, iš kurio aš bėgčiau, nes nesuprasčiau jo. Tai Goa. Galbūt daugiau europietiška, ne tokia paslaptinga kaip visa Indija. O gal tai būtent ta dalelė Indijos, kurią lengviausia suprasti europiečiams? Nežinau. Sunku pasakyti, nes aš tik įsivaizduoju Goa. Aš ten nebuvau.
    Štai mes pagaliau įeiname. Tai  keistas indiškas namas, pilnas katinų ir gėlių. Gėlės net tualete, sumerktos į dažytus vazonus. Kambariais vaikšto murkiantys katinai sfinksai, baisu, kiek jų daug, nenorėčiau užminti.
    Virš mano lovos - šokančio Šyvos paveikslas. Ant langų  sunkios užuolaidos, nepraleidžiančios saulės kaitros į kambarį. Nutūpė ryškus nakties drugelis. Jo spalvoti sparnai priminė man išskleistą kinišką vėduoklę. Margų tapetų raštų neįžiūrėjau tol, kol  šeimininkė neatnešė stalinės lempos, papuoštos drambliukais. Taip, taip. Beveik tokie patys drambliukai kaip ir pas mus, Lietuvoje,  '' Senukuose '' ar ''Maximoje '' . Tik žymiai gražesni. Apsidairiau aplink ir pamačiau, kad jų čia daug  - ant grindų, atremti į sieną jie stovi ištiesę blizgančius straublius tokie išdidūs ir puošnūs, įvairiausių dydžių - nuo mažo iki didelio, net pusantro metro ilgio dramblio, kurio akys iš perlų, o ausys iš kriauklių.
      Pro langą matau sodą, girdžiu man neįprastą naktinių paukščių čiulbėjimą. Net sunku užmigti nuo įspūdžių ir karščio. Rytoj bus  40 laipsnių. Nors jau vėlu, virtuvėje dainuoja viešbučio savininkė. Girdžiu, kaip ji mala kavą, skrudina ryžius, geria pieną tiesiai iš kokoso riešuto ir bara katiną sfinksą, kuris vėl išvertė datulių pintinę ant mėlyno kilimo.
2008-07-17 21:15
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 3 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2008-09-09 10:30
Zoraida
Ne fantazija gėlės tualete, nes mačiau internete, kad Indijos hostelių tualetuose iš tiesų pilna gėlių. Apie katinus irgi nelabai fantazavau. Aišku, ne kiekviename hostelyje bus tų katinų. Bet Indijoje tikrai yra įsteigta katinų prieglauda.Ją įsteigė viena vokietė. Girdėjau apie tą prieglaudą iš savo pažįstamų, kurie ilsėjosi Goa. Todėl aš, rašydama apie savo svajonių Goa, nusprendžiau sutalpinti į hostelį  katinus, kad indiški namai būtų dar jaukesni.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-09-08 23:59
būsimoji
gėris, o tie katinai ir gėlės net tualete - teisybė, ar tiavo fantazijal; kaip bebūtų, aš į tokią Indiją važiuoč.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-07-19 19:01
Žvaigždžių kalnas
Tai laikas pradėti svajoti. Aš tikrai žinau - svajonės pildosi. Labai dėkoju už pagyras, labai malonu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-07-18 10:46
Zoraida
Būtų smagu ten nukeliaut, tik pinigų daug kainuoja, jei su agentūrom.Tikiuosi, kadanors ten nuvykti ir pamatyti Rytų grožį. Gyventi, na nesvarbu juk kur - ar prabangiam viešbuty ,ar kukliam hostelyje. Aš asmeniškai labiau norėčiau kukliau, arčiau pačių Indijos žmonių. Juk gyvendamas prabangiai atsiriboji nuo jų , daug ko nepamatai ir gali tik kokią savaitę pabūti.Malonu, kad tau patiko kūrinys. Man tavo kūryba irgi patinka.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-07-18 09:49
Žvaigždžių kalnas
Gal Zoraida keliaujam į GOA. A........
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-07-18 09:48
Žvaigždžių kalnas
Labai jau tiksliai pagautas indiškas koloritas ir kvapai. Jabai gražu ir jauku.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-07-17 21:59
Zoraida
Gal ir taip:)))
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-07-17 21:49
Ogio
Portugalai, matyt, vaikščiodavo kaustytais batais. Užtat Goa čiabuviai spyrius į užpakalį tebeatsimena. O Varanasyje angliškas šlepetes jau seniai pamiršo :)))
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą