Rašyk
Eilės (78176)
Fantastika (2307)
Esė (1555)
Proza (10912)
Vaikams (2715)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 12 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Kas pavadino meilę banalia?
Sunku patikėti, kad tai vis labiau plinta. Jau net eilėračio apie meilę negalima rašyt, tiesa? Tuojau pat būsi apšauktas, kad nieko doro nemoki sukurti, o tik seilėtis gebi. Keista. Ar mano mąstymas pasenęs, jei vis dar tikiu šiuo jausmu?
Ar pasaulyje iš vis yra banalių dalykų? Neapkenčiu, kai taškomasi žodžiais, kurie menkina tai, kas jokiu būdu nevertas tokio įvertinimo. Negi reikia smerkti žmones, kurių mąstymas yra kitoks ne tavo? Visagalis bandos jausmas, išsiskiriančių žmonių atmetimas - štai kas iš tiesų banalu. Pirmieji paaugiški samprotavimai apie meilę, romantikų kūriniai, istorijos -  tai neverta dėmesio, dauguma tai iš karto atmeta (ta dauguma - tai „didieji kritikai“, teisuoliai, arba bent jau tie, kurie save tokiais laiko) bet argi ne visi tai išgyvenome? Arba net dabar gyvename. Ar tai banalu? Ne. Pamėginsiu paieškoti tikrų banalybių... matyt paminėtum isisenėjusius stereotipus. Tokius kaip „Merginoms patinka rožinė spalva“ arba „Vyrai niekad neverkia“. Bet juk tai - pasaulyje dažnai egzistuojantis reiškinys, mūsų gyvenimo dalis. Ar gyvenimas banalus? Ne. Yra tokia galybė gyvenimų, tiek žmonių, gyvenančių nuosavą gyvenimą, jų visų net abibūdinti neįmanoma. Ar yra banalių gyvenimų? Argi tikrai egzistuoja toks dalykas, kaip „pilka masė“? Ne.
O juk meilė - gyvenimo pagrindas. Ir tai nėra banalu, tai vienintelis tikras dalykas. Argi galima mylėti netikrai? Ir vėl atsakyčiau - ne. Tad kodėl mes tai menkinam, taip žeminam mintis apie meilę? Ar jei pavadinčiau ją kitokiu vardu, to banalumo nebeliktų? Kiekvienas žmogus myli vis kitaip, todėl ir vardų yra galybė. Juk tai - gyvenimas. Ir mes vėl atsitrenkiam į tą patį klausimą - ar gyvenimas banalus? Atsakyk sau tyliai, gerai?
Galiausiai, aš nesistengiu pakeisti tavo nuomonės, neturiu tikslo uždrausti kritiką. Kritika visada madinga, tačiau ar visada teisinga? Tiesiog noriu priversti truputį pamąstyti, ir prieš tėškiant žodį „banalu“ įsitikinti, ar tai tikrai to verta. Ypač - jei kalbame apie meilę.
2008-04-19 19:08
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 7 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2008-06-01 18:31
Paslaptis Paslaptis
Žmogaus jausmai negali būti banalūs, tik požiūris gali būti banalus...kogero aš pati niekinu tą jausma-meilę, bet jei ji kitiems žmonėms suteikia galimybę tapti geresniais, laimingesniais, tuomet tas jausmas nėra banalus, priešingai - jis net gi taurus...
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-04-22 15:11
Ta_kuri_rašo
Laukiau,kad kas nors taip parašytų. Kiekvienas mąsto savaip. Nuostabu,kad buvo išdrįsta atskleisti,ką galvoji. Ko reikalaujama iš tų,kurie kuria apie meilę? Visi mes 'banalūs' jei mylime? Drąsu. Žavu. Įsidėjau į mėgstamiausius. Taip ir toliau.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-04-21 12:53
agricola
pas banalų žmogų viskas banalu net ir meilė...
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-04-20 17:20
Niekokaralius
Pats jausmas meilė nėra banalu. Bet popkultūra taip suprimityvina ir subanalina tą sąvoką, kad jų įvairias daineles apie meilę pavadinti kitaip nei „banalu“ nėra įmanoma.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2008-04-19 21:10
Lugnis
(argi ne to tas kuris liko mylintis, bet nebemylimas,  'n o r ė j o  sau - )
vieno žodžio nedarašiau, gal nedasigalvosite;
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-04-19 21:07
Lugnis
meilė tikrai nėra banalus reiškinys - tai stipriausias jausmas kurį žmogus emocionaliai išjausdamas nelabai gali suvaldyti jo savyje;
štai vienas myli kitą subjektą, o tas kitas subjektas jo jau nebemyli ir išeina su trečiu; jie laimingi; pirmasis negali savyje suvaldyti jaučiamos meilės - dingo stimuliatorius kuris stimuliavo jame tą jausmą ir jis puola raudoti, rašyti apsiseilėjusių eilėraščių - vietoj to, kad susivaldytų savyje emociją ir džiaugtųsi,  jog jo mylimas subjektas yra laimingas radęs savo antrąją pusę - juk jis savo rastąjį myli, ir mylimas yra, (argi ne to tas kuris liko mylintis, bet nebemylimas,  sau - ) argi nelinki jam laimės visame kame? --- tai gi vietoj to, kad pasidžiaugtų savo mylimojo subjekto laime, pradeda visaip jam kenkti, verkšlenti ir t.t. argi tai ne banalu;

taip taip meilė nėra banali - yra banaliai apie meilę (t.y.) būna banalus apie meilę rašymas. Ir dar, manau, kad žmonės tikrai sąmoningai mylėję (t.y. galintys savyje suvaldyti jaučiamas emocijas) skiria meilę  nuo įsimylėjimo  IR niekada nerašys banalybių rašydami apie meilę;

meilė nėra banali - ir niekas juk nėra pasakęs kokios sentencijos ar išvedęs teorijos, kad meilė yra banalus dalykas. O nuvalkiota raiška spekuliuojant meile po "meilė" vėliava - būna ir labai dažnai banalia; bet juk tai neuždrausta, jei patinka banaliai rašyti apie meilę - kas apšaukia? galima rašyti ir banaliai.
paskaitęs žmogus pasakys; čia nuoširdu; kitas pasakys, čia banalu; ar jis turi sakyti kitaip, jei jis skaitomą kūrinį - jame esantį vyksmą mato taip.
meilė nėra banalu. kažką maišote. apie meilę labai daug rašoma, dažnai banaliai kada yra dramatiškai draskomos kančios ir skausmai kaip drabužiai. tai nėra meilė - tai egoizmas kuris dažniausiai ir kalba banaliai - meilės vardu; meilė niekada nėra banali - būna banali raiška, o dažniausiai apskritai kalbama apie meilę ten kur jos nėra - yra kas kita.;
jūsų esėje esminis netikslumas citata  "Kas pavadino meilę banalia?
Sunku patikėti, kad tai vis labiau plinta. "
----
o aš negirdėjau tokio dalyko, kad meilė yra banalus dalykas ir, kad toksai požiūris plinta.
meilė sunkiai suvaldomas dalykas, meilė "įkertama" stipriems.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-04-19 20:16
ex promtu
kaži ar jūsų smerkiami kritikai meilę pavadino banalia, ar rašymą apie meilę tam tikru būdu(naudojant tam tikrus žodžius, įvaizdžius ir pan.)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-04-19 19:53
dienmedis
kchemm.. tamystai atrodo turbūt kad labai jau mandriai tauzijate.. nė velnio.. pirstelėjai tuščiais šovinukais
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą