Rašyk
Eilės (78178)
Fantastika (2307)
Esė (1555)
Proza (10913)
Vaikams (2717)
Slam (74)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 9 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Nagasake Nagasake

Švyturio senis

Šis kūrinys matomas tik autoriaus namuose


Eiti sparčiu žingsniu, bėgti. Bodėtis savo savimi, savo bėgimu. Fazės. Užakęs mėnulis - tai be akių? Ar apžėlęs dumbliais? Bet kokiu atveju - nepavojingas, nes nepaskęsi. Skęsti - skendo- skęsta. Mano trisdešimt trys žvilgsniai, žingsniai. Nuo ko slėpiesi? Užtilk! Ne tavo reikalas... Aš net pati nedrįstu savs to klausti. Rūkyti - nerūkyti. Tokia pasibjaurėtina smulkmena, o tiek nereikalingo blaškymosi. Kažin, ar švyturys švysčioja visą parą, ar jį tik vakare įjungia? Koks nors septyniasdešimtmetis su sovietinėmis šlepetėmis. Tokiomis, kokias visi turėjo. Ar šiuo atveju jis - toks kaip visi? Ką jis veikia dienomis? Kas yra veikimas? B0tis, buvimas? Kregždės skraido pažeme. Ar švyturininkas yra tikras, kad lis? Ar jis spėjimo vergas? Kas, jei nelis? Tai aš esu vergas. 21 - ojo amžiaus egoizmas. Švyturininkas to nežino. Jis esti. Ramus kaip estų mergaitė, plaukianti valtele reklaminiame stende. Išslysta kregždės pro senio gerklę. Jis - kregždžių Dievas. Kregždinis. Jis - jų landa, užuovėja, jų paguoda, saugumas. Namai.
Senis neturi draugų. Jis tarsi belytis. Jis pats gali pasigaminti vakarienę. Pats skalbiasi ir apsišokinėja. Pats kalbasi su savimi. Pats mylisi. Jis pats savyje turi Elzbietą - tokią purią, kvepiančią, didelėmis krūtimis, tešluotomis rankomis. Ji jam gamina migdolinius sausainius su razinomis, o vakare jį pamalonina, kaip tik jis nori. Nes ji tobula. Tokia, kokios senis visada norėjo.
Šį vakarą švyturininkui sunku krūtinėje. Diegia, velniai griebtų. Naktiniai drugiai trankosi į naktinę lempą lyg pašėlę. Kai kurie ir nudega, ir krenta žemėn apspangę nuo siautulingos nakties, šešėlių šokio. Taukšt, taukšt.. Užmerk, užmerk akis ir neskaudės - iš atminties tarška senas patefonas.
2007-07-05 13:29
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 9 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2007-07-08 19:41
Vai
Vai
veik sąmonės srautas. tačiau kaip tokiam, manau, trūksta koncepcijos.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2007-07-05 14:09
Proza i kas
Padrikas, bet padrikumas šiai miniatiūrai dera. Nedera pseudofilosofiniai išvedžiojimai, kurie čia pateikiami hipotetiniam silpnapročiiui skaitytojui kaip paaiškinimai.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą