Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (905)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 4 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Sisifas

Sisifas Ir tikrai, F. Rachline puikiai pajuto senovės Graikijos dvasią, jos kultūros ir papročių subtilybes. Skaitytojas nevarginamas smulkmenomis, tačiau jų nepritrūksta. Tiesiog visko pakanka, kad suprastum tada gyvenusių žmonių papročius, pasišventimą valdovams, atsidavimą vienas kitam.

Visas romanas – tai vienintelio Sisifo troškimo įgyvendinimas. Ta užgaida – didžiulis bokštas, apie kurį žinos visų žemių gyventojai, kuris bus matomas iš tolimiausių kraštų. Šiam tikslui pasiekti, Sisifas aukojo Olimpo šeimininkams gyvulius, o pačios statybos pareikalavo ir žmonių aukų.

Sisifas buvo protingas, gudrus ir geras valdovas. Jis sugebėdavo be kraujo praliejimo užkariauti svetimas žemes. Jis išsisuko iš mirties ir pragaro gniaužtų. Mėgavosi gyvenimu, moterimis, žavėjosi naujais išradimais ir grožiu.

Senovės pasakojimai ir legendos neapseina be fantastikos elementų, tad ir šis romanas priskirtinas fantastikai, tik labai skoningai ir maloniai skaitomai. Lengvas ir įdomus popietės skaitalas.
2004-05-18
 
Kita informacija
Recenzento
vertinimas:
Pavadinimas
originalo kalba:
Sisyphe
Tema: Romanai
Leidykla: Tyto alba
Leidimo vieta: Vilnius
Leidimo metai: 2004
Vertėjas (-a): Jūratė Navakauskienė
Puslapių: 386
Kodas: ISBN 9986-16-339-0
Daugiau informacijos »
Kitos knygos recenzijos
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 0
 
Blogas komentaras Rodyti?
2005-03-16 20:50
Unicorn tear
Pastaba apie recenziją: tai yra tavo recenzija, niekam neįdomus atkartojimas nuo knygos galo, jį gali pasiskaityti kiekvienas (čia kalbu apie recenzijos įžangą), jis nepasako tavo asmeninės nuomonės, juk ją rašė kažkas kitas. Pagrindiniai aspektai iš dalies papasakoti, netrūksta subtilumo. Gerai :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-02-27 19:08
tecci_
labai idomi knyga. kas buvo graikijoj tai skaityt sita knyga tikrai patariu. skaitai ir jauti kad pries tavo akis yra statomas Akrokorinto bokstas su citadele, kuriamas Korintas, vyksta aukojimai Dzeusui... nerealu!
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą