Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (905)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 5 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Pasaulis ir knyga

Pasaulis ir knyga Gana žinomo literatūros profesoriaus knyga, kurioje nagrinėjama Chaucerio, Prousto, Rabelais, Swifto, Nabokovo, Goldingo ir kitų garsių autorių kūryba. Kūrybos principai ir pagrindiniai varikliai, apie kuriuos kalba autorius, būdingi ne tik literatūrai, bet ir kitoms meno sritims.

Visas tyrimo diskursas remiasi dviem dalykais: įtarumu ir pasitikėjimu. Kaip sako pats autorius: „Visus didžiausius rašytojus būtent ir sieja tiek didelis įtarumas žvelgiant į knygas, tiek ir lygiai toks pats didelis malonumas, patiriamas rašant. Knygos turi tendenciją iškreipti mūsų santykį su pasauliu ne tuo, ką jos byloja, bet savo žodžiais neišreikštu tvirtinimu, jog pasaulis yra kaip knyga, be to, tiktai knygos (...) gali šitai demaskuoti... Žinoma, abu šie dalykai – įtarumas ir pasitikėjimas – eina koja kojon ir turi taip eiti, kad pasaulis nežlugtų pasiduodamas arba cinizmui, arba sentimentalumui“.

Studija parašyta įdomiai, skaityti ją lengva. Netradicinių literatūros teorijų mėgėjams arba ieškantiems ko nors naujo dekonstruktyvizmo ir visokių „išardymų“ bei „išnarstymų“ dykynėje ji tikrai patiks.
mb
2004-05-27
 
Kita informacija
Tema: Kitos
Leidykla: Mintis
Leidimo vieta: Vilnius
Leidimo metai: 2003
Vertėjas (-a): Regina Rudaitytė
Puslapių: 394
Kodas: ISBN 5-417-00856-7
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 0
 
Blogas komentaras Rodyti?
2004-05-27 23:00
nezhinaw
kas ce per nesamone?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą