Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (905)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 9 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Antrasis kūnas

Antrasis kūnas Miloradas Pavičius – garsus serbų poetas, prozininkas, literatūros istorikas, baroko ir simbolizmo specialistas. Daugelio mokslinių monografijų, poezijos ir apsakymų rinkinių, eksperimentinių ir labai originalių romanų, dramų autorius, Europos, JAV, Brazilijos ekspertų kelis kartus rekomenduotas Nobelio premijai.

Kritikai M. Pavičių vadina „ryškiausiu mūsų amžiaus romanistu“, tai – vienas įtakingiausių šiuolaikinės pasaulinės literatūros kūrėjų. Rašytojo, metusio iššūkį tradiciniam skaitymo būdui, romanai išsiskiria ypatingu originalumu ir intelektualumu, jie pelnytai gretinami su didžiųjų Lotynų Amerikos rašytojų – J.L. Borgeso ir G.G. Markeso kūryba.

Žymiausio mūsų laikų serbų prozininko, garsiojo „Chazarų žodyno“ autoriaus, savitos „magiškojo realizmo" versijos kūrėjo Milorado Pavičiaus naujausio romano herojai - trys serbų rašytojai ir trys jų gyvenimo moterys. Rašytojo valia jie gyvena XVIII amžiaus Venecijoje bei Vengrijoje ir kartu XXI amžiaus Belgrade. Mėgina įminti laimę, meilę arba sveikatą lemiančio akmeninio žiedo ir po mirties išliekančio antrojo žmogaus kūno paslaptį.

M. Pavičiaus proza, kaip visada, kupina fantazijos ir netikėtų praeities interpretacijų, joje veikia ne tik žmonės, bet ir idėjos, o herojaus-pasakotojo mirtis nenutraukia nei pasakojimo linijos, nei tolesnio jo paties dalyvavimo siužete. Improvizuodamas mirties ir pomirtinio gyvenimo tema, pasitelkdamas „mirusį“ pasakotoją, alter ego, autorius apibendrina savo kūrybos idėjas ir kuria savitą meninį testamentą.

„Antrasis kūnas“ vos pasirodęs buvo žaibiškai išleistas rusiškai ir lenkiškai, išverstas į kitas Europos kalbas. Pats autorius „Antrąjį kūną“ laiko geriausiu savo gyvenimo kūriniu, vadina jį „metafiziniu trileriu" arba „bibline sakme“.

2006 metais lietuviškai buvo išleistas M. Pavičiaus romanas „Vidinė vėjo pusė, arba romanas apie Herą ir Leandrą“.

M. Pavičiaus romanas „Chazarų žodynas“, rimtosios literatūros šedevras, tapo pasauliniu bestseleriu. Netrukus jis taip pat turėtų būti išleistas ir lietuviškai.
2008-01-20
 
Kita informacija
Pavadinimas
originalo kalba:
Drugo telo
Tema: Romanai
Leidykla: Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla
Leidimo vieta: Vilnius
Leidimo metai: 2007
Vertėjas (-a): Vytas Dekšnys
Puslapių: 222
Kodas: ISBN 978-9986-39-505-8
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 0
 
Blogas komentaras Rodyti?
2015-12-10 15:24
Ala
Ala
Brangieji,
ar rašyk.lt puslapyje taip vangiai dalijamasi įspūdžiais apie perskaitytas knygas???
Praėjo daugiau nei 7 metai nuo recenzijos parašymo, ir niekas daugiau neatsiliepė?
Aš dabar pradėjau šią knygą skaityti. Bet kyla klausimas, ar verta perskaičius rašyti recenziją, jei niekas neskaito :(
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą