Rašyk
Eilės (72257)
Fantastika (2173)
Esė (1688)
Proza (10356)
Vaikams (2459)
Slam (49)
English (1091)
Po polsku (332)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 25 (6)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Google+ Twitter





Hansas Kristijanas Andersenas

Hans Christian Andersen

Apie:

Hansas Kristijanas Andersenas (Hans Christian Andersen)- garsiausias danų rašytojas. Visas pasaulis žino jo sukurtas pasakas apie bjaurųjį ančiuką, princesę ir žirnį, Mažąją undinėlę.

H.K. Andersenas gimė 1805 m. balandžio 2 d. Odensėje neturtingų tėvų šeimoje. Rašytojo tėvas buvo batsiuvys, o ir pats H.K. Andersenas, dar vaiku būdamas, mokėsi šio amato dirbdamas pameistriu fabrike. 14 metų H.K. Andersenas atvyko į Kopenhagą, tikėdamasis tapti aktoriumi ar baleto šokėju. Tapo rašytoju. Pirmoji knyga, išspausdinta jo paties vardu, buvo Kelionė pėsčiomis.

1833 m. H.K. Andersenui kaip jaunam, daug žadančiam poetui, buvo paskirta karališkoji premija. Už gautus pinigus rašytojas daug keliavo; įspūdžius aprašė kelionių apybraižose. Gal todėl pirmojo pripažinimo H.K. Andersenas sulaukė ne tėvynėje, bet užsienyje - Vokietijoje ir Anglijoje.

1835 m. rašytojas išleido romaną Improvizacija, kuris buvo gerai sutiktas daugelio kritikų ir turėjo pasisekimą Danijoje bei užsienyje. Būtent šis kūrinys pirmasis išgarsino H.K. Anderseno vardą Europoje. Tais pačiais metais romanas buvo išverstas į vokiečių, o netrukus ir į švedų, rusų, anglų, olandų, prancūzų bei čekų kalbas. H.K. Andersenas parašė dar penkis romanus: T, Tik muzikantas, Dvi baronienės, Būti ar nebūti ir Laimingasis Peras. Jie buvo išversti į daugelį kalbų. 

Pakylėtas pirmojo romano sėkmės H.K. Andersenas pradėjo rašyti pasakas vaikams. Pirmasis rinkinys buvo išleistas 1835 m.

1840 m. rudenį H.K. Andersenas leidosi į antrą ilgą kelionę po užsienį, kuri truko beveik 4 metus. Kelionių rezultatas buvo 1842 m. išleista kelionių knyga Poeto turgus.

H.K. Andersenas buvo įsimylėjęs garsią švedų dainininkę Jeni Lind, bet atsako nesulaukė. Jis taip ir liko nevedęs. Nors pripažinimo sulaukė dar jaunystėje, visą laiką sknudėsi, esąs neįvertintas. Mirė Kopenhagoje 1875 m. rugpjūčio 1 d. Rašytojo atminimui Kopenhagos uoste pastatyta skulptūra, vaizduojanti vieną jo pasakų herojų - Undinėlę

Šiandien H.K. Anderseno kūriniai išversti į daugiau nei 150 kalbų ir užima antrąją vietą po Biblijos.

Bibliografija:

1835 Fyrtøjet - Skiltuvas
1835 Lille Claus og Store Claus – Klausas ir Klauselis
1835 Prinsessen på Ærten - Princesė ant žirnio
1835 Den Lille Idas Blomster – Idutės gėlės
1835 Tommelise – Coliukė
1836 Den Uartige Dreng – Nelabas berniūkštis
1835 Rejsekammeraten – Kelionės draugas
1837 Den Lille Havfrue – Undinėlė / Jūros karalaitė
1837 Kejserens Nye Klæder – Nauji karaliaus drabužiai
1838 Lykkens Kalosker – Laimės kaliošai
1838 Gåseurten – Ramunė
1838 Den standhaftige Tinsoldat - Drąsus cino kareivis / Alavinis kareivėlis
1838 De vilde Svaner – Laukinės gulbės
1839 Rosenalfen – Rožių elfas
1839 Paradisets Have – Rojaus sodas
1839 Den flyvende Kuffert – Skraidanti skrynia
1839 Storkene – Gužai
1840 Den onde Fyrste – Piktasis princas
1841 Ole Lukøie – Olė Lukojė
1841 Svinedrengen – Kiauliaganys
1841 Boghveden – Grikis
1843 Engelen – Angelas
1843 Nattergalen – Lakštingala
1843 Kærestefolkene – Jaunikis ir nuotaka
1843 Den grimme ælling – Bjaurusis ančiukas
1844 Grantræet – Eglutė
1844 Snedronningen – Sniego karalienė
1845 Hyldemor - Šeimedžio močiutė
1845 Elverhøj – Elfų kalnas
1845 De Røde Sko – Raudoni bateliai
1845 Springfyrene - Šokliai
1845 Hyrdinden og Skorstensfejeren - Piemenėlė ir kaminkrėtys
1845 Holger Danske – Holgeris Danas
1845 Klokken – Varpas
1845 Bedstemoder – Močiutė
1845 Stoppenålen – Puikioji adata
1845 Den Lille Pige Med Svovlstikkerne - Mergaitė su degtukais
1846 Fra et Vindue i Vartou - Vaizdas pro Vartou langą
1846 Et Billede fra Castelsvolden – Nuo tvirtovės pylimo
1847 Den Gamle Gadelygte – Senasis gatvės žibintas
1847 Nabofamilierne – Kaimynai
1847 Lille Tuk – Mažasis Tukas
1848 Vanddraaben - Vandens lašas
1848 Den Lykkelige Familie - Laiminga šeima
1848 Historien om en Moder – Motina
1848 Flipperne – Apkaklis
1849 Hørren –Linai
1850 Fugl Phønix – Paukštis Feniksas
1851 Der er Forskel – Yra juk skirtumas
1851 Verdens Deiligste Rose – Gražiausia pasaulio rožė
1852 Om Årtusinder - Po tūkstančio metų
1852 Svanereden – Gulbių lizdas
1852 Det Gamle Mindesmærke - Senasis paminklas
1852 Aarets Historie – Metų istorija
1852 På den Yderste Dag – Paskutinė diena
1852 Det er Ganske Vist – Tikra tiesa
1852 Et Godt Humeur - Gera nuotaika
1852 Hjertesorg –Tikras širdies skausmas
1852 Alt på sin rette plads – Viskam sava vieta
1852 Nissen hos Spekhøkeren – Aitvaras ir krautuvininkas
1852 Under Piletræet – Po gluosniu
1852 Fem Fra en Ærtebælg - Penki iš vienos ankšties
1852 Hun duede ikke – Niekam netikusi buvo
1853 To Jomfruer – Dvi merginos
1853 Den Sidste Perle – Paskutinis perlas
1854 Ved det yderste Hav - Kitoje jūros pusėje
1854 Pengegrisen - Piniginė kiaulė
1855 Et Blad fra Himlen – Dangaus lapelis
1855 Klods-Hans – Jonas kvailys
1855 Ib og Lille Christine - Ibas ir Christinutė
1855 Ærens Tornevej – Garbės kelias erškėčiuotas
1855 The Jewish Girl – Jødepigen – Žydaitė (-)
1855 Et Stykke Perlesnor – Perlų vėrinys
1855 Klokkedybet – Varpo duburys
1855 Flaskehalsen- Butelio kaklas
1858 Suppe på en Pølsepind - Sriuba iš dešros lazdelės
1858 –Pebersvendens Nathue – Senbernio naktinė kepuraitė
1858 Noget – Šis tas
1858 Det Gamle Egetræes Sidste Drøm – Paskutinis seno ąžuolo sapnas
1858 ABC-Bogen – Abėcėlė
1858 Dynd-Kongens Datter - Pelkių karaliaus dukra
1858 Hurtigløberne – Bėgikai
1859 De Vises Steen - Išmintinčių akmuo
1859 Vinden fortæller om Valdemar Dåe og hans Døttre – Vėjas pasakoja apie Valdemarą Doe ir jo dukteris
1859 Pigen, som Traadte på Brødet – Mergaitė, atsitojusi ant duonos
1859 Taarnvægteren Ole – Varpininkas Olė
1859 Anne Lisbeth – Anė Lisbeta
1859 CBørnesnak – Vaikų pleškesys
1859 Barnet i Graven – Ant kūdikio kapo
1859 Pen og Blækhuus – Plunksna ir rašalinė
1859 Gaardhanen og Veirhanen - Daržo gaidys ir vėtrungės gaidelis
1859 Deilig – Žavinga
1859 En Historie fra Klitterne - Kopų istorija
1859 To brødre – Įbroliai /Du broliai
1860 Flyttedagen – Persikraustymo diena
1860 Sommerfuglen – Drugys
1861 Bispen i Børglum og hans Frænde – Biorglumo vyskupas ir jo giminė
1861 Tolv med Posten –Dvylika iš pašto karietos
1861 Skarnabasen – Grambuolys
1861 Hvad Fatter gødet er Altid det Rigtige – Ką seniukas padarys – vis bus gerai
1861 Snemanden – Sniego senis
1861 I Andegaarden – Ančių būryje
1861 Det Nye Århundredes Musa – Naujojo amžiaus mūza
1861 Iisjomfruen – Ledų mergina
1861 Psychen – Psichė
1861 Sneglen og Rosenhæken - Sraigė ir radastas
1861 Den Gamle Kirkeklok – Senasis bažnyčios varpas
1861 Sølvskillingen –Sidabrinis šilingas
1862 Metalgrisen - Metalinė kiaulė
1862 The Boud of Friendship - Piemens pasakojimas apie draugystės priesaiką
1862 En Rose fra Homers Grav – Rožė nuo Homero kapo
1862 En Historie – Istorija
1862 Den Stumme Bog - Nebyli knyga
1862 Somergjækken – Snieguolė
1863 Theepotten – Arbatinis
1864 Folkesangens Fugl – Liaudies dainos paukštis
1865 Lygtemændene ere i Byen – Žaltvykslės mieste
1865 Veirmøllen - Vėjo malūnas
1865 II Børnestuen – Vaikų kambaryje
1865 Guldskat – Aukso lobis
1865 TStormen flytter Skilt – Kaip vėtra sumaišė iškabas
1866 KGjemt er ikke Glemt – Paslėpta, bet nepamiršta
1866 Portnerens Søn – Sargo vaikas
1866 Moster – Tetutė
1866 Skrubtudsen – Rupūžė
1867 Vænø og Glænø - Venas ir Glenas
1867 De Små Grønne – Mažiukai žaliukai
1867 Nissen og Madammen - Aitvaras ir poniutė (
1868 Peiter, Peter og Peer – Peiteris, Peteris ir Peras
1868 Gudfaders Billedbog – Krikšto tėčio paveikslėlių knygelė
1868 Hvem hvar den Lykkeligste? – Kas laimingiausias?
1868 Marionetspilleren – Lėlių teatro direktorius
1868 Ugedagene – Savaitės dienos
1868 Dryaden – Driadė
1868 Laserne – Skiautės
1869 Kometen – Kometa
1869 Solskinshistorier - Saulės spindulio istorijos
1869 CHønse- Grethes Familie – Paukštininkės Gretės giminė
1869 Hvad Tidselen oplevede – Dagilio laimė
1869 Hvad man kan hitte paa - Ką galima sugalvoti
1870 Lykken kan Ligge i en Pind – Laimė ir medžio šakoj gali būti
1870 WHvad hele familien sagde - Ką pasakė kiekvienas šeimos narys
1870 Oldefader – Prosenelis
1870 Det Utroligste - Nepaprasčiausias daiktas
1870 Lysene – Žvakės
1871 Den Gulerod Brylup – Morkos vedybos
1871 Dandse, Dandse Dukke Min - Šok, šok, mano lėlyte
1871 Den Store Søslange - Didysis jūrų žaltys
1872 Gartneren og Herskabet - Daržininkas ir ponai
1872 Hvad Gamle Johane Fortalte – Ką senasis Johanesas papasakojo
1872 Portnøglen – Namų raktas
1872 Krøblingen – Luošys
1872 Tante Tandpine – Tetulė Dantisopė
1872 Loppen og Professoren - Blusa ir profesorius


Vertimai į lietuvių kalbą:

Anderseno pasakos : (su paveikslėliais) / išguldė P. Nėrys - Tilžėje : ["Ūkininkas"], 1895 (Tilžė : J. Šenkės sp.)
Anderseno pasakos - St. Peterburg, 1904 - 74 p.
Pas Kristaus eglelę : Anderseno pasaka - 1913 m.
Eglė : pasaka / G. Andersenas - 1913 m. - 19 p.
Lakštingala / G. Andersenas - 1913 m. - 24 p.
Rinktinės Anderseno pasakos - Voronežas, 1918 - 234 p.
Lakštingala ; ir Pas Kristaus eglelę / iš Anderseno parašė M. Šalčius - Šiauliai : Kultūra, 1922 - 27 p.
Rinktinės Anderseno pasakos : su paveikslais / vertė J. Balčikonis - Kaunas : Švietimo ministerijos knygų leidimo komisija, 1923 - 409 [2] p.
Pasakos - Vilnius, 1950 - 99 p.
Pasakos - Vilnius, 1951 - 103 p.
Pasakos / H.K. Andersenas ; vertė J. Balčikonis ; [iliustracijos Moriso Berti] - Vilnius : Valst. grož. lit. l-kla, 1957 - 353, [2] p.
Pasakos [Brailio raštas] / Hans Christian Andersen - Vilnius : LAD l-kla, 1964
Pasakos / H.K. Andersenas ; [vertė J. Balčikonis ; iliustracijos J. Šancerio] - Vilnius : Vaga, 1966 - 286 p.
Kiauliaganis : [pasaka] / Hansas Kristijonas Andersenas ; vertė Juozas Balčikonis ; iliustravo Eva Johana Rubin - Vilnius : Vaga, 1969 - [30] p.
Pasakos ir istorijos / Hansas Kristianas Andersenas ; iš vokiečių kalbos vertė Dominykas Urbas - Vilnius : Vaga, 1975 - 324 p.
Skiltuvas : [pasaka : jaunesniam mokykliniam amžiui] / Andersenas Hansas Kristianas ; vertė J. Balčikonis ; iliustravo V. Čižikovas - Vilnius : Vaga, 1977 - 26 p.
Undinėlė : [pasaka] / Andersenas Hansas Kristianas ; iš rusų kalbos vertė D. Urbas ; iliustravo J. Stauskaitė - Vilnius : Vaga, 1980 - 36[4] p.
Laukinės gulbės / Hansas Kristianas Andersenas ; vertė Juozas Balčikonis ; iliustravo Irena Žviliuvienė - Vilnius : Vyturys, 1985 - 308 p.
Sniego senis / Hansas Kristianas Andersenas ; iš vokiečių kalbos vertė Juozas Balčikonis ; iliustravo Alfonsas Žvilius - Vilnius : Vyturys, 1991 - 15 p.
Nauji karaliaus drabužiai : [pasaka] / H.K. Andersenas ; iliustr. Ch.W. Hansen - Vilnius : Spindulys, 1992 - 20 p.
Pasakos / Hansas Kristijonas Andersenas ; vertė Juozas Balčikonis - Kaunas : Caritas, 1992 - 270 p.
Nauji karaliaus drabužiai : [pasaka] / Hansas Kristijanas Andersenas ; iliustr. Kr. Viurgleris Hansenas - Vilnius : Egmont Lithuania Ltd., 1992 - 41 p.
Gražiausios Anderseno pasakos / [iš vokiečių kalbos vertė Juozas Balčikonis ; pasakas parinko ir redagavo Robertas Keturakis ; iliustravo Edita Jakubčionytė] - Kaunas : Vaiga, 1995 - 191 p.
Bjaurusis ančiukas / H.C. Andersen ; [atpasakojo T. Četrauskas] ; iliustravo Beth Beyerholm - [Vilnius] : Egmont Lietuva, 1996 (Spauda) - 40 p.
Bjaurusis ančiukas / [Hansas Kristijanas Andersenas ; iš anglų kalbos vertė Renata Staneliūnaitė ; parengė Audronė Guigaitė] -
Vilnius : Trys nykštukai, 1997 - 29 p.
Undinėlė / [Hansas Kristijanas Andersenas ; iš anglų kalbos vertė Renata Staneliūnaitė ; parengė Audronė Guigaitė] - Vilnius : Trys nykštukai, 1997 - 29 p.
Gražiausios Anderseno pasakos / [sudarė Viktoras Vaitkūnas ; dailininkė Dalia Dapkutė] - Kaunas : Vaiga, 1997-1999 - 3 dalys
Laukinės gulbės / [Hansas Kristijanas Andersenas ; iš anglų kalbos vertė Renata Staneliūnaitė ; parengė Audronė Guigaitė] - Vilnius : Trys nykštukai, 1997 - 29 p
Nauji karaliaus rūbai / [Hansas Kristijanas Andersenas ; iš anglų kalbos vertė Renata Staneliūnaitė ; parengė Audronė Guigaitė] - Vilnius : Trys nykštukai, 1997 - 29 p.
Drąsusis cino kareivėlis / [Hansas Kristijanas Andersenas ; iš anglų kalbos vertė Renata Staneliūnaitė ; parengė Audronė Guigaitė] - Vilnius : Trys nykštukai, 1997 - 29 p.
Alavinis kareivėlis : [pasaka] / H.C. Andersen ; iliustravo Vif Dissing ; [iš danų k. vertė Vaida Tupčiauskaitė] - Vilnius : Egmont Lietuva, 1997 - [41] p.
Nauji karaliaus drabužiai / H.C. Andersen ; iliustravo Chr. Würgler Hansen ; [vertė J. Balčikonis] - Vilnius : Egmont Lietuva, 1997 - [40] p.
Sniego karalienė : septynių pasakų istorija / Hans Christian Andersen ; vertė Juozas Balčikonis ; [dailininkas Evaldas Mikalauskas] - Vilnius : Vaga, 1998 - 51 p.
Sniego karalienė : [pasaka] / Hansas Kristianas Andersenas ; [iliustravo, atpasakojo ir tekstą adaptavo P. Viržintaitė] - [Kaunas] : Leidybos studija "Nizamas", [1999] - [17] p.
Pasakos / Hansas Kristijonas Andersenas ; lietuviškai atpasakojo Danutė Sirijos Giraitė ; iliustravo Cathie Shuttleworth - Vilnius : Egmont Lietuva, [1999] - 96 p.
Coliukė : [pasaka] / Hansas Kristianas Andersenas ; [perpasakojo Ona Petkevičiūtė ; dailininkas C. Busquets] - Vilnius : Mažoji Rosma, [1999] - 8 p.
Kiauliaganys / Hansas Kristianas Andersenas ; [lietuviškas tekstas Liudos Petkevičiūtės ; piešiniai Rimos Maminskaitės] - Vilnius : Trys nykštukai, 2000 - 44 p.
Sniego karalienė : [pasaka] / Hansas Kristianas Andersenas ; iliustr. P. Viržintaitė - Vilnius : Nizamas, 2000 - 16 p.
Sniego karalienė / Hansas Kristianas Andersenas - Minskas : Charvest : Maskavas : AST, 2000 - 63 p.
Pasakos / Hansas Kristianas Andersenas - Minskas, Maskavas : Charvest, AST, 2000 - 333, [2] p.
Coliukė : [H.K. Anderseno pasakos motyvais] : karpyta knygelė / [iliustravo V. Dubrova] - [Vilnius] : Naujoji Rosma, 2001 - 12 p.
Pasakos / Hans Christian Andersen ; iš vokiečių kalbos vertė Juozas Balčikonis ; [iliustravo Tomas Markevičius] - Vilnius : Alma littera, 2001 - 2 dalys
Dvylika iš pašto karietos : žiemos pasakos : dienoraščio, laiškų, autobiografijų fragmentai / Hans Christian Andersen ; iš danų kalbos vertė ir sudarė Liudas Remeika ; [iliustracijos Vilhelm Pedersen, Lorenz Frølich] - Vilnius : UAB "Alumnus", 2002 (Vilnius : Spaudos kontūrai) - 238, [2] p.
Negirdėtos Anderseno pasakos / iš anglų kalbos vertė Ingrida Matusevičiūtė - Kaunas : Vaiga, 2002 (Kaunas : Aušra) - 134, [2] p.
Pasakos / Hansas Kristianas Andersenas ; [lietuviškas tekstas Liudos Petkevičiūtės ; iliustracijos Hertos Matulionytės, Aušros Čapskytės] - Vilnius : Aktėja, [2004] - 336 p.
Coliukė : [pasaka] / Hans Christian Andersen ; iš danų kalbos vertė Liudas Remeika ; iliustravo Kęstutis Kasparavičius - Vilnius : Nieko rimto, 2005 ([Kaunas] : Arx Baltica) - 33 p.
Mergaitė su degtukais : [pasaka] / Hans Christian Andersen ; [iš danų kalbos vertė Liudas Remeika] ; iliustravo Kęstutis Kasparavičius - Vilnius : Nieko rimto, 2005 (Kaunas : Spindulys) - 32 p.
Karalaitė ant žirnio ; Puikioji adata : [pasakos / Hansas Kristianas Andersenas ; dailininkė Danguolė Lunskienė] - Kaunas : Šviesa, 2006 (Kaunas : Arx Baltica) - 8, [2] p.
Gražiausios Anderseno pasakos / [vertė ir paruošė Valdas Sasnauskas ir Pranas Sasnauskas ; iliustravo Hans Segner [i.e. Tegner]] - Kaunas : Vaiga, 2006 (Kaunas : Spindulys) - 191, [1] p.
Sniego karalienė : [pasaka] / pagal Hansą Kristianą Anderseną ; [iliustravo Danguolė Lunskienė] - Kaunas  : Dajalita, 2006 (Kaunas : Aušra) - 16[2] p.
Laukinės gulbės / [Hansas Kristijanas Andersenas ; tekstas Alfredo Steiblio] - Vilnius : Trys nykštukai, 2007 - 29 p.
Alavinis kareivėlis / [Hansas Kristijanas Andersenas ; tekstas Alfredo Steiblio] -Vilnius : Trys nykštukai, 2007 - 29p.
Bjaurusis ančiukas / [Hansas Kristijanas Andersenas ; tekstas Alfredo Steiblio] - Vilnius : Trys nykštukai, 2007 - 29 p.
Undinėlė / [Hansas Kristijanas Andersenas ; tekstas Alfredo Steiblio] - Vilnius : Trys nykštukai, 2007 - 29 p.
Nauji karaliaus drabužiai / [Hansas Kristijanas Andersenas ; tekstas Alfredo Steiblio] - Vilnius : Trys nykštukai, 2007 - 29 p.
Piemenėlė ir kaminkrėtys : [pasaka / Hansas Kristianas Andersenas ; dailininkė Diana Monkevičiūtė] - Kaunas : Šviesa, 2007 - 8, [2] p.
Coliukė : [pasaka] / Hans Christian Andersen ; iš vokiečių kalbos vertė Juozas Balčikonis ; [iliustracijos ir maketas Viktoro Šatunovo] - Vilnius : Alma littera, 2007 -29, [6] p.


Nuorodos:

http://hca.gilead.org.il/
http://www.hca2005.com/


Gimė: 1805-04-02
Mirė: 1875-08-01
 


Įvykiai



Knygos

Dvylika iš pašto karietos
Hansas Kristijanas Andersenas
 
 
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
 
Blogas komentaras Rodyti?
2008-12-14 11:20
Džinė_
Nuostabios knygos ! :) Tačiau
jas labai sunku suprasti :>
Reikia susitelkti į knygą.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-09-22 10:49
Agne Ivanauskaite
jo fainos pasakos mazieisiem
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-06-08 21:57
Chlojė
Motina liepdavo jį skaityt, o jo knygos buvo per didelės apimties, sužadinti mano apetitą... Ech.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-06-05 13:44
qqroksiqq
gaila zmogaus kiek jis pasaku yra sukures
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-10-15 19:52
Geida M
be komentaru :)))
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-09-11 15:05
Havfrue
Jei jau taip norisi pavardę (antraštėje) rašyti originalo kalba, tai kodėl ją iškraipote (Hans Christian Andersen)? O jei lietuviškai, tai kur galūnės??
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-09-04 10:24
Somnambulas
- ką jau čia ir bekalbėt -
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-08-01 09:34
Fuko India
dėl šio rašytojo
ne vienas iš mūsų turėjo nuostabią vaikystę
: )
tame tarpe ir aš
ėt
kiek ašarų...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-06-25 17:39
arkazkaten
sutampa su mano seses gimtadieniu.. :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-05-03 18:53
tiesiog naktis
nerealus rashytojas ;)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-04-11 00:07
kakawa
Man patinka jo pasakos
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2005-03-29 23:08
savant idiot
geriausias pasakų kūrėjas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-12-06 21:26
Simutia
Man labiausiai vis tik jo pasakos patinka :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-08-01 01:02
Ghetto_Cat
net nezinojau, kad Andersenas gimes ta pacia diena kaip ir as.. bet siaip tikrai, jis buvo geras rasytojas, geras zmogus.. ir siaip, man patinka:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą