Rašyk
Eilės (78165)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 12 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Mirusių berniukų estetika

http: //ru-spacedogs. livejournal. com/285. html


    Į Saigoną ateina pavasaris, o aš nieko nežinau apie kokainą. Tik kad teisininkai jį uosto, nes sunkus jų gyvenimas. Gražūs yra teisininkai baltame fone, todėl jie vis brenda ir brenda per sniegą, nepalikdami pėdų. Aišku, visa tai yra ne tiesa, bet grynoji estetika. Estetika – esminis žodis, todėl pasaulis pasislenka ir padaro vietos pirmose eilėse prie kartuvių ar giljotinos.
    Ir nieko nesakykit: taip yra ir taip bus. Juodas juodas triušis išlenda iš baltos skrybėlės. Baltais apdarais Škotijos kalnuose plevėsuoja samdytas poetas (daugiau apie poetų samdymą: http: //proza. com. ua/news/20-10-2005_2_0bda. shtml): skleidžia gėrį ir grožį, kad tauta neišsižudytų. O juk kalba, kad Škotijoje kokaine veik nėra stiklo, ir MDMA be žiurknuodžių. Tik štai vis tiek: ras žmogus kalną – nušoks. O užanty Tobias Wong gamybos auksinis McDonaldo šaukštelis (viso labo 295$, per https: //www. citizen-citizen. com). Po auksinį šaukštelį kiekvienam valdininkui, ir išeis minios poetų (jų vardas – legionas) skleisti kalnuose pozityvių vibracijų. Todėl, kad būtis – grynoji estetika. Kolumbija – grynoji estetika. Dvidešimt dvi poros kaliošų baltame sniege: ar tai sutapimas? Ne, tos pačios pozityvios vibracijos, kurių bangose supasi Vonhideki (Vonhideki – „Morte per”. http: //www. vonhideki. com) kolumbietiškas pietų stalas su įrėžtu vijokliu, kupinu kolumbietiško baltojo. Ir tokio pat balto švytėjimo vonia su vijokliškais latakais kraujui.
    Kraujo raudona – antroji spalva.
    Į Saigoną galų gale ateina pavasaris. Po langais sunkvežimis pervažiuoja katę. Grįžta, pervažiuoja dar kartą. „Mergaitės, leiskitės, mes turime vyno, ” – irgi po langais, tik jau negražu. Kaip nėra gražus mylimosios laukimas su šampanu prie bazilikos. Iš liepų krenta vabalai ir aplimpa pečius. Nenubrauksi, traška chitinas. Tuo tarpu vabzdžių invazija tik prasideda. „Dievo karvyte, skriski į dangų! ” – jau iš visų plaučių klykia mergaitės. Bet niekaip: nuo bokštų leidžiasi dar daugiau boružių. Ar tai reiškia, kad Jėzus artėja? Ar kad mirė už mus Eglės galerijoje (Raguvos g. 9/2, Kaunas)?
    Dvidešimt dvi poros kaliošų baltame sniege ir kraujas iš nosies – grynoji šių dienų estetika. Būdas gražiai išeiti. Vonhideki.

          Aš niekam nelinkiu mirties
          Bet būsiu laimingas
                    kai daugel iš jų numirs.

                    W. Levy „Kokaino uostytojo uvertiūra”, vertė T. Čepaitis.
2006-07-20 00:37
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 11 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2006-07-22 20:15
ir kiti
citatos pranoksta autorių
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-07-21 10:15
agricola
nežinau ar kokaino uostymą verta kelti į estetinį lygmenį, tai žinioj skamba, moralizuojančiai, bet žmogaus gyvybę naikinanti medžiaga, ir Kolumbija grynoji estetika, kertasi su morale. Kūrėjas negali kurti tuštumoje, nes jis įtakoja savo žodžio, palieka tų kaliošų pedsakus kito sieloje, ir su narkotikų pagalba išeiti, ne, man nepriimtina, nors ir abi esė parašytos grakščiu stiliumi...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-07-20 01:07
linkesdometis
Įdomu. Nors daug sudėtingų vietelių.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-07-20 01:05
Vai
Vai
Nepaisant to, jog tekstas toks fragmentiškas ir paveikslinis. Nepaisant to, jog griebta subtiliai, bet kaip tokiam trumpam tekstui - per plačiai, ir nepaisant to, jog ir taip siūbuojančią mano minčių liniją "kerta" tos komercijos, man šis tekstas kur kas labiau patiko nei pirmasis.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą