Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 15 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







6.

Starkų svečiai išsiskirstė jau gerokai sutemus. Vakaras, nors ir vėlus, buvo ramus ir šiltas. Stavickai ir Galiniai gyveno netoliese, nuo būrelio jie atsiskyrė pirmieji, Kymantai ir Konradas nutarė pereiti Laisvės alėją ir į Žaliakalnį grįžti Kauko laiptais. Brunonas nepaliaudamas kalbėjo: kokį įspūdį jam padarė Lietuva, koks čia skanus maistas ir gėrimai, ypač tas Starkų krupnikas, kurio vienintelio ir teragavo iš visų gėrimų, kokios šaunios lietuvaitės.
- Pasisekė tau, Konradai, šauni tavo sužadėtinė, - pradėjo baigęs girti krupniką. – Dangūnė tikra žaltikė, akys tik blizga, klubais tik banguoja – bet kurį suviliotų.
- Ne tamstai skųstis, Brunonai, - atkirto Balandis. Jam buvo nesuvokiama, kaip Kymantas prie žmonos šneka tokius dalykus. Konradas taip pat pastebėdavo gražias merginas, pašnekėdavo apie jas, bet tokie pokalbiai vykdavo tik vyriškoje kompanijoje.
- Judu su Dangūne susižadėję? – Liucilė klausėsi nesibaigiančių pakaušusio Brunono tauškalų, kad retsykiais galėtų jam pritarti. Išgėrusiam Kymantui prieštarauti buvo beviltiška, be to, jis dažniausiai visada šnekėdavo apie tą patį: valgis, gėrimai, moterys. Tik šįsyk jo liaupsės Dangūnei Kymantienės nebejaudino, ji jautė net savotišką palengvėjimą, Brunonui atkreipus dėmesį į kitą moterį. Bet vyro žodžiai, kad Balandis ir Galinytė yra sužadėtiniai, jai trenkė kaip perkūnas.
Konradas buvo užspęstas į kampą. Dangūnė bus pasakiusi Brunonui, esą juodu susižadėję. Nesinorėjo pavadinti Dangūnės melage, bet tuo pačiu jis nenorėjo meluoti Liucilei. Ar jam pasivaideno, ar Liucilės balse jis tikrai išgirdo nusivylimo gaidelę?
- Dangūnė persūdė dėl sužadėtuvių, - diplomatiškai išsisuko nuo tiesaus atsakymo. – Mudu seniai pažįstami, ji puiki draugė – visi sako, kad būtume šauni pora, bet kol kas ja nesame.
- Žinai, Balandi, - Brunonas beveik nutraukė jį, - galėtume abi poros tą pačią dieną tuoktis!
- Kaip suprasti? Argi judu nesate susituokę?
- Matai, Lietuvoje pripažįstama tik bažnytinė santuoka, o Amerikoje mus sutuokė valstijos teisėjas. Prieš Dievą mudu nesame pora. Man asmeniškai, - krenkštelėjo Kymantas, - jokio skirtumo, bet žmonelė nori būti su manimi laimėje ir nelaimėje, kol mirtis išskirs.
- Baik, Brunonai, žmogui visai neįdomu tokie dalykai, - raustelėjo Liucilė. – Kodėl jiedu turėtų savo švente su svetimais žmonėmis dalintis? – mintis, kad Konradas gali netrukus susituokti su Dangūne, nedavė jai ramybės.
Balandis pasisuko į Liucilę ir tyliai, bet aiškiai ir tvirtai, beveik skiemenuodamas tarė:
- Aš nežadu tuoktis su Dangūne. Mano širdyje yra kita, ir dabar žinau, kad turiu vilčių būti su ja ir mylėti ją.
Kauko laiptais Liucilė ir Konradas lipo tylėdami, tik Brunonas nepaliaudamas šnekėjo. Ant kalno Balandis iškart suko savo namų link, o Kymantams dar reikėjo Prūsų gatve pasiekti tetos Baublienės namus.
- Apsvarstyk, Konradai, mano pasiūlymą dėl dvigubų vestuvių, būtų smagi puota, - Brunonas akivaizdžiai mėgavosi šia mintimi.
- Kad nėra apie ką ir galvoti, - Balandis buvo lakoniškas. – Labos nakties, Brunonai! Labos nakties, panele Liucile, - tyliai tarė, prieš lūpomis paliesdamas Kymantienės ranką.
2006-06-07 13:03
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 11 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2006-06-08 23:02
pieva yra Jeržio
Intriga - uhu. Meilė iš pirmo žvilgsnio - ak.
Pakvipo muilu... Taip ir toliau. O po to gal paaiškės kokie seksualiniai nukrypimai ar nesantuokiniai vaikai? (išreiškė slaptą viltį pievugele)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-06-07 18:23
Si bilė Sibire
Štai tikroji romano koncepcija kaip ant delno.
Gerai.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-06-07 17:31
Rynė
Taip. Žalio kalno romanas- internetinė knygelė, kurią su malonumu skaitau.
5
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą