Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 12 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Salvador Dali tapė paveikslus, kuriuose sugretindavo suvokiamai absurdiškus priderinti vaizdus, šaipėsi iš visko, piešė jau niekam nepakartojamus, šedevriškus tikrovės šaržus. Atėjęs į siurrealizmą – tikrovės mažą ar išvis nepaisymą, netrukus jis tapo tokio stiliaus tapybos Dievu, galbūt net išėjo iš jo ribų į užribį. Ir kai jo, jau sulaukusio visų pripažinimo, paprašė apibūdinti savo kitų kolegų siurrealistų, kuriuos jis toli aplenkė, tapybą jis paprašė įsivaizduoti juos pakabinusius savo motinų portretus ir bandančius į tai, kas visiems yra šventa, apspjauti iš toli, kai tuo tarpu jis, Salvador Dali, tai daro iš pat arti - nusikabinęs portretą.

        Ko šiandien Jūs norėtumėt pusryčiams, pietums ar vakarienei?

        Pusryčiams mėgintumėte prieš save įsivaizduoti dar garuojančius omletą su kumpiu ir puodelį juodos kavos, pietums tikiuosi neatsisakytumėte pasimėgauti taure Santa Helena Sauvignon Blanc vyno iš Čilės prie Bolonijos lazanijos (it. „Lasagna Bolonese“), bet vakarienei keptų bulvių su stikline šalto kefyro būtų per riebu, tikrai nepatarčiau taip apsisunkinti save prieš miegą košmarams susapnuoti. Geriau jau grikių košės su pienu. Dienos metu juk kaip būtų malonu atsigaivinti išgėrus šviežiai spaustų apelsinų sulčių, o vakare įsitaisius fotelyje juk patiktų pagurkšnot Pina Colada kokteilio?
        O gal tiesiog turėsit laisvo laiko atsikvėpt nuo gyvenimo rutinos ir ko jums norėsis tai paprasčiausiai tylos, ramybės, užsimiršimo. Tiesiog pabūt, kad niekas neišdrįstų Jūsų sutrikdyt, kai tuo metu Jūs kokiam bare bandysite kurti susigaudančio, daug pasiekusio bei DJ Gerbiamo gyvenime, viskas jau seniai Jums aišku, žmogaus įvaizdį kokiam pusvalandžio Jūsų viešnagės čia laikui. Tiek, aš tikiu, Jūs sugebėsite ištvert kaip Jūs tuomet bandysite įtikinti save vis labiau filosofiškai nusiteikusiu atrodant apie gyvenimą persimest su tik Jūsų vertu pašnekovu pora reikšmingai suskambėsiančių frazių, iki kol kažkuriuo Jums svajingu metu šią stojusią tylą nenutrauktų koks stačiokas. Tai truktų gal ir amžinybę, bet, patikėkite, nutrūktų kaip tik tuo metu, kai jau neapsikentus paprašytumėt atnešt Jums sąskaitos, taip ir nesulaukus išskirtinio, tik Jums, tokiems vieninteliams ir nepakartojamiems, skirto dėmesio. Pagarba Jums, kai tik Jūs pakilsite išeiti, kaip tik tuo metu, bent jau kažkam dar čia pasiliekančiam Jūs pasirodysit pagaliau tapus gyvu žmogum, kokiu iki šiol jiems nepasirodėte. Ir nejaugi Jūs taip ir išeisite tartum būtumėt palaidoję čia pasiliekančius ir grįžtumėt į gyvenimą, taip nieko ir nepratarę, išskyrus valgių ir gėrimų pavadinimus? Ech, koks Jūs vis dėl to užsidaręs, susikaustęs ir niekada nepasiduodantis, išskyrus miego būsenai. Ir vis dėlto Jus kažkada kažkas kitas, bet tik jau ne aš, turėtų pagirti bent jau už tai, kad buvote toks kantrus ir tiek išbuvote taip ir nenutraukus tą gal tik mandagią kitų atžvilgiu tylą. Nors man atrodo, kas iš to, kai Jums pakilus išeiti kažkuriai čia užklydusiai panelei kaip tik tuo metu jau į antrą pusę persiris dar viena bereikalingo makiažo diena. Jūs ne tik nepasidavėt, Jūs net parodėte dar vieną pavyzdį nepasiduot čia dar pasiliekantiems. Jūs juk neištarėte tai, ko su kiekvienu žingsniu iš čia išeinant vis labiau imate girdėti savo ausyse. Gal Jūs norėtumėte, kad aš ištarčiau tai vietoj Jūsų, kad Jūs ir toliau pasiliktumėte kitų jau pradedančioje trintis atmintyje tik mandagiu? Pabūsiu chamu, bet tik ne nesusipratėliu gyvenime ir pabandysiu nurident Jums nuo gerklės Adomo obuolį.
        Ko šiandien Jūs norėtumėte pusryčiams, pietums ar vakarienei?
        Jūs norėtumėte – S e k s o.

        O Jūs nenorėtumėt kada dalį savo gyvenimo paaukot fatališkai moteriai?

Jei kada sutiktumėte spinduliuojančią ramybe, lieknai nuaugusią ir tvarkingai, bet ne iššaukiančiai apsirengusią, tik pažvelgus iškart išsiskirsiančią iš visų tiesiog moterų, kuri prikaustys jūsų dėmesį, duosiu patarimą, kuriuo jūs kaži ar pasinaudosite. Jūs neskubėkite stačia galva pulti į b e d u g n ę. Jei jau pirmą sekundę jūs galėtumėt sušukti „Viskas dėl Jos! “ po sekundes paklauskit savęs „Kodėl ir už ką? Ką Ji tokio turi, ko jums trūksta patiems? “
        Negalite atplėšti akių nuo Jos stebuklingo žavesio, laikysenos ir gaivių tarsi pavasario vėjo judesių? Galvosite apie Ją ir kitą dieną? Prieš jus intriga, iššūkis.. O gal kerai? Tinklai užmesti?
        Būkite atidūs! Nukreipkite savo dėmesį į smulkmenas ir pastebėkite kaip Ji ką tik paėmė, perskaitė ant šono priklijuotoje etiketėje parašytą sudėtį, paskui taip ir neapsisprendusi vėl gražino į vietą, truputį paėjusi į šalį ir vėl grįžusi ten pat, vėl paėmė į rankutes tą patį šampūną. Koks susikaupęs Jos žvilgsnis tokiose plačiose Jos akyse ir kaip vaiko smalsus. Kaip kruopščiai Ji renkasi tai, kas Jai patiktų. Norėtumėt Jai padėt? Išsirinkt pirma šampūną galvai, kurį Ji vis dar renkasi, o paskui ir jus, kuriai jūs, nė kiek neabejoju tuo, pasistengsite būti paslaugus. Bet gal jūs visgi dar luktelėkite prie Jos nepriėjus, nes Ji juk dar nepradėjo rinktis tarp kvepalų ir kvapiųjų vandenų, čia jūs tik girdėjote, kad yra tokie Chanel No. 5, o Ji apie juos jau seniai pamiršus. Būkite vyras, jūs dar palaukite kol Jos mintys kaip tik šiuo metu paskendusios kvapų ir aromatų jūroje. Nes gali būt, kad netrukus Jai, ką tik joje išsimaudžius, užsinorės paliest pienelio kūnui flakonėlį ir Ji pasijus nesvarumo būklėje. Aš matau kaip jūs jau kenčiate, nes jums atrodo, kad jūs pagaliau savo gyvenime sutikote likimo jums siustą dovaną, nežemišką būtybę, kuri jau tiek daug laiko ir taip melancholiškai praleidžia prie jums iki šiol nesuvokiamų pasaulio stebuklų – parfumerijos ir kosmetikos. Ar nors akimirkai jūs dar galite atitraukti nuo Jos dėmesį, kuri kaip gulbė plaukia jūsų akyse išsiliejusiame ežere? Ne, jūs taip nesijaudinkite, Jinai tikrai ne miražas, tikrai gyva ir, aišku jūs teisingai pastebėjote, tikrai kol kas ne jumis. Ji niekieno. O ir kadangi jinai niekur neskuba, ji niekur ir nedings. Ji gali tapt jūsų, jei jūs tapsite Jos. Ji kaip „juoda skylė“, kuri traukia tokius smalsius kaip jūsų žvilgsnius. Jei vis dėlto ne kas kitas, o jūs pasiryšite prieiti prie šios unikalios būtybės ir paklausite „Kuo Jums galėčiau padėti? “, jūs tą pačią akimirką, kai Ji atgręš į jus savo bedugnes akis, prapulsite iš savo gyvenimo taip pelnydami mano užuojautą.
        O gal vis dėlto taip ir palikite Ją, žvelgiančią į tolį ir laukiančią naujų pasikeitimų, tikinčią, kad čia ir dabar „kažkas“ turi įvykti arba taip ir neįvykti nieko verto nustebti, visą gyvenimą besidominčią gražiomis smulkmenomis, visada trokštančią aplink save turėti kitokių daiktų nei visi, kiekvienoje pažintyje ieškančią bendravimo gelmės ir kokybės, pasiryžusią gyvent supama energingų ir entuziastingų žmonių, iš kurių visada kas nors atsiras š a l i a . .

Ar jūs bendraujate dėka to, kad galite prie tokio pasaulio tęsinio scenarijaus priekabiauti?

        Laikais, kai visuotinė informacija „kokie mes žmonės esame iš tikrųjų“ vienijasi, kai jai užplūstant žmonės vis labiau neturint laiko praranda savo gyvybines jėgas ją patikrint prieš ja pasikliaujant ir susiformuoja „kad būtų paprasčiau suprantama“ vis daugiau stereotipų ir šablonų, kai šeimyninius ir ištikimybės santykius palaipsniui išstumia individualistiškų, nauda pagrįstų, ryšių paieškos ir taip formuojasi nuožmumu ir išlikimu paremta individų ir grupuočių visuomenė, kai nuo iki tol visuomenėje smerkiamo laisvo seksualinio gyvenimo nuimama kažkada uždėta kaukė, kai gerėjant materialinei padėčiai vis įžūliau nuvertinamos vertybės, vis daugiau žmonių nesusivokia ir jausdami beprasmybės pojūtį dažniau suserga dvasinėm ligom bei nepasitikėdami ateitimi tampa vieniši, kai vis sparčiau plakamas chaoso galvoj ir supančioj aplinkoj kokteilis, kai rungtynes laimi komandos už kurias lažybose sustatyta žymiai mažiau pinigų, kai įvaizdžių ir pletkų kūryba bei pašaipių klipų peržiūra ir anekdotų persiuntimas vis pastebimiau išstumia žinių stygių, kur ten poreikį, iš darbo aplinkos, kur gausėja sėdinčių, užuot dirbusių gretos, kuomet lenktyniaujama ištvermėje išgert daugiau alaus nei pieno, kefyro, kavos ir sulčių sudėjus, kuomet SIM kortelių vartotojų keliskart daugiau nei mobilių telefonų, kai statoma daugiau gyvenamųjų namų nei juose gyvensiančių, kai šokiuose demonstruojami nauji rūbų modeliai ir standartiniai figūros krypavimai net ir pasikeitus grojamai melodijai, kai kine rodoma fantastika, televizijoje dezinformacija ir propaganda, laikraščiuose kuriamos intrigos ir skandalai ir jūsų bendravime atsiranda vis daugiau copy paste žodžių, jūs naudojatės šia paminėta, bet nepabaigiama išvardyti statistika tarpusavio bendravimui, kurį jau galima pavadinti sadomazochistiniu, kuomet vienas jūsų geriau ja žongliruoja nei kitas ir daro įtaką užgoždamas, taip jūs randate bendrą šneką susipažint, bendraut, guostis, patarinėt, kaip nuo to apsisaugot, užsimiršt ir įgyjate vienas kito pasitikėjimą glamonėtis bei mylėtis kiekvienu sykiu dievagodamiesi, kad jūs prie viso to niekuo neprisidėjot ir neprisidedat? Jei taip, tai padėkokime tokiai galimybei viską aplinkui peikiant tapt mylimu kitam prie tokio pasaulio tęsinio scenarijaus niekuo neprisidedančiam.

                              Niekada nepamirškite, kad  k i t i  tėra tik  J ū s ų  atspindys.
2006-04-23 21:10
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 14 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2008-10-13 11:24
Ties riba
Privertei susimąstyti .
O gal mes tik kopijos ?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-08-22 11:07
Dievas saugo vaiką
niekada nesakyk niekada
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-05-22 00:05
Rynė
„kokie mes žmonės esame iš tikrųjų“
Geriausias iš visų tavo darbų. Visi pasamprotavimai ir argumentai  į juos, įtraukia nuo pradžios iki pabaigos, kuri iš vis yra smūgiuojanti.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-04-28 16:23
Jausmė
Geriausias paskutinis sakinys.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-04-26 16:25
Si bilė Sibire
Neatsikalbinėk, o pagalvok, kaip galėtum sakinius padaryti lengviau skaitomus, nes tekstas to vertas. Sakau.

O dabar - kaip karvė gromuliuojanti jaučiuosi.

Jei pageidautum, taisyčiau skyrybą, nes tai - darbas nemažas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-04-26 15:11
TikErika
"k i t i  tėra tik  J ū s ų atspindys"...
na man visai sklandžiai susiskaitė, visa tiesa raidėse...:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-04-25 17:41
fintas
ir man, Si, nepatiko.. ;) pilna klaidų, per dažni tie Jūs, tiek bereikalingo mandagumo ;), kablelių nors geležinkelius tiesk ir stilius kaip invalido hrubus, šlūbčiojantis, vos pasivelkantis..
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-04-24 17:22
Si bilė Sibire
Pilna stiliaus ir skyrybos klaidų.

Kokybė yra. Bet ne mano skonio.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-04-24 14:55
Moggul2
ypač patiko pabaiga :-)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-04-24 13:34
Vienintele
o as Jus supratau:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-04-24 09:24
ir kiti
ir kiti mano atspindys tėra.

norėjau 3 duoti. nepatiko gabalas su maistu. ir šiaip šuoliai didoki. kažko trūksta.
bet 4. nes trūksta ir kokybės esė skyriuje. o čia kokybės nemažai.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-04-23 21:33
Braškė
Išvada gera, patiko kūrinukas:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą