Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 12 (3)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter








Vyriškis ruda skrybėle sustoja prie spaudos kiosko nusipirkti naujausių dienraščių. Tokių popieriaus lapų – baltų su daug juodų eilučių.
– Iš viso 4,80Lt...
– Prašau.
– Ačiū, geros dienos.
Tikriausiai nauja pardavėja – per daug mandagi.
...
Moteris žalsvomis pėdkelnėmis užsuka į „Cafè de Paris“ išgerti puodelio kavos. Juodos, stiprios, su daug cukraus. Sako, nesveika... Kita vertus, moteris žalsvomis pėdkelnėmis tiesiog privalo išgerti kavos. Juodos kavos. Nors iš tikrųjų, gerai įsižiūrėję, pastebėtume, kad kava ne tokia jau juoda. Ji ruda... Lauke vėsu. Ranka, paslėpta po pirštine, grakščiai kelia mažą puoduką prie lūpų...
...
Oro uoste nusileidžia lėktuvas iš Madrido.
...
Vyriškis ruda skrybėle jau kyla laiptais į savo biurą. Velkasi paltą, skrybėlę pasideda ant stalo šalia nuvytusių rožių puokštės.
...
Prie lėktuvo nerangiai „prišliaužia“ trapas.
...
Moteris žalsvomis pėdkelnėmis baigia gerti kavą, išsiima veidrodėlį, žiūri į drebantį kažkieno (savo) atvaizdą delne... Nieko gero nemato.
– Gal dar ką nors?..
– Ne, dėkui, sąskaitos tik norėčiau...
– Žinoma, minutėlę...
...
Vyriškis (be rudos skrybėlės) prisidega cigaretę ir sklaido korespondenciją, skaitinėja... Jo sekretorė ateis tik po valandos.
...
Iš lėktuvo išlipa žmonės: dauguma jų – lietuviai, keletas ispanų, trys rusai, du žydai ir vienas Gvatemalos pilietis – fotografas.
...
Moteris žalsvomis pėdkelnėmis pakyla nuo stalelio ir, užkliuvusi už kėdės patraukia žalių pėdkelnių akį... Savo žalių pėdkelnių akį... AKĮ. Patraukia ir greta sėdinčio pono akį. Tyliai, bet nemoteriškai nusikeikia, apsidairo, eina į WC.
...
Vyriškis (be rudos skrybėlės) kalba telefonu su draudimo agentu. Draudimo agentas nenešioja rudos skrybėlės. Jo plaukai rudi. Tai krenta į akį...
...
Lėktuvo pilotas skuba į oro uosto restoraną. Ten jo turėtų laukti sužadėtinė.
...
Draudimo agentas pakelia balsą, jį rimtai nervina vyriškis (be rudos skrybėlės).
...
Moteris išeina iš WC. Jos rudos akys blankiai blyksteli blankioje šviesoje. Ponas, sėdintis prie gretimo stalelio tai pastebi.
...
Susitikimai, pokalbiai, šypsenos – dirbtinės ir kartais natūralios... Pietų pertrauka, vėl susitikimai, pokalbiai, krūvos popierių... Vakaras.
...
Vyriškis ruda skrybėle vėluoja į stomatologijos kabinetą. Vis dėlto po kurio laiko sėdasi į pakeliamą kėdę. Lėktuvo piloto sužadėtinės ranka, apgaubta gumine pirštine, narsiai skverbiasi į vyriškio burną, rauna lauk visiškai išgedusį dantį. Vyriškis prakaituoja, jo skrybėlė guli ant laikraščių stalelio.
...
Moteris žalsvomis pėdkelnėmis išlipa iš taksi, eina laiptinės link. Pro šalį kažkur praskuba draudimo agentas. Oro uoste kyla lėktuvas. Tikisi nuskristi į Ženevą. Visada tikisi. Stomatologė taip pat tikisi. Vyriškis ruda skrybėle (ištinusiu žandikauliu ir perkreiptu veidu) grįžta namo. Prieškambaryje guli žalsvos moteriškos pėdkelnės. Rudos akys svajingai spindi virtuvės tarpduryje. Vyriškis jų nemato, bet vis tiek nusiima rudą skrybėlę.
...
Televizorius kažką rodo. Kažkas tą kažką žiūri. Kažkam įdomu. Žinios... Žingsniai pažadina žiemos miegu miegančius žinduolius. Vakaro žinios... Aviakatastrofa. Ilgas žodis. Lėktuvas Ženevos nepasiekė. Stomatologė nebesitiki. Žvaigždės kartais krenta. Žodžiai žodžiai žodžiai... Iš draudimo agento lūpų... Žalsvos kojinės. Nubėgusi akis. Žemyn ar į dešinę? Akis.
...
Žaliu kilimu vaikšto daug žmonių. Visada taip. Blankioje šviesoje sklando žodžiai. Daug žodžių. Jie atsimuša į rusvas sienas ir vėl sklando, niekada nesustoja. Žodžiai žodžiai žodžiai... Ženevos tarptautiniame oro uoste.
2003 01 06
2003-02-15 12:10
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 19 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2003-02-19 22:40
devynbalse
Smagu sudėlioti iš gabalėlių - staiga suvokti sąsajas. Gražu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-02-16 17:13
Irna Labokė
Ne tik sklandu, bet ir idomu...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą