Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 19 (4)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







I
Keista.. mergaitė net neklykė, nemaldavo pasigailėt ar paleisti. Ji tik tyliai bandė išsivaduoti iš pančių, o aš nešiau ją link naujųjų kapinaičių. Sargui buvau pažadėjęs net visą butelį, kad tą vakarą praleistų su savo žmona. Žmona.. skausmas perduria širdį kiekvieną kartą galvoje prisiminus šį žodį. Štai tas surištas padaras nužudė mano žmoną, mano! Nužudė, o aš auginau ją dar šešerius metus. Dabar ji jau supras, ką padarė ir už ką aš pabaigiu jos vaikystę kartu su gyvenimu. Šešerius ilgus metus aš laukiau šitos akimirkos sapnuose regėdamas žmonos veidą. Kartais ji man šypsodavosi, o kartais regėdavau skausmo iškreiptą veidą gimdymo metu ir girdėdavau klausimą "kur daktaras? ". Pagaliau atėjo metas užbaigti tuos košmarus! Kokia tai maloni akimirka. Aš ją užkasiau gyvą, kad turėtų laiko pagalvoti apie pabaigą, kad spėtų pasidžiaugti vaikystės pabaiga. Žinote koks buvo jos vienintelis noras? "Tėti, atnešk gėlytę, kai ateisi aplankyt, gi žinau, kad ateisi! " - paprašė žudikė. O taip, aš atėjau prie kapo daug kartų, bet atnešiau nebent tik prisiminimus, sumišusius su cigarečių pelenais, ir nedidelį kryželį su gimimo ir mirties data.

II
Keista.. stovėjau prie gėlių pardavėjos ir spoksojau į purviną mergiotę, kuri timpčioja man už palto. Lygiai taip pat buvo vakar ir užvakar, ir dar keletą dienų prieš tai. Aš žinojau, kad ir šiandien, vos tik aš nupirksiu gėlę ir įteiksiu jai, vaikas paliks mane lyg aš neegzistuočiau. Kodėl gi aš pirkau jai tas gėles galėtumėte paklaust. Atsakymas paprastas - aš irgi buvau vaikas. Kaip kad kažkas pasakė: vaikystė baigiasi tą akimirką, kai supranti, kad mirsi, tik nepridūrė, kad mirtis užbaigia vaikystę kartu su visu gyvenimu. Tikriausiai tai buvo pernelyg akivaizdu. Žinojau kam reikalingos tos gėlės, žinojau, nes vakar sekiau mergiotę iki pat apleisto kapo senosiose miesto kapinėse. Ant suklypusio kryželio bebuvo matyti tik data - "1894-1900". Šiandien nupirkau porą gėlių, vieną įteikiau jai, o kitą pats padėjau šalia kryželio. Vakare meldžiaus pirmą kartą per dvidešimt metų, prašiau, kad rytoj ji nebepasirodytų.

III
Keista.. ant mano kapo žmonės atnešė gėlių. Galėčiau prisiekt, kad vieną iš jų nakties tamsoje padėjo purvina mergiotė.
2004-05-16 23:08
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 13 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2004-05-17 00:01
Tereza
ispudinga! po velniu tikrai ispudinga
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-05-16 23:28
ajde bok
oho,debiutas sakyciau,bent jau mano akimis,tikrai tikrai neblogas.man tai labai patiko...is karto i megstamiausius isidesiu:)vis dar negaliu atsigauti:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą