Rašyk
Eilės (78151)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 15 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







XV (XXXIV).
Po savaitės, nerimo pritvinkęs, vėl žingsniavau į prokuratūrą gal pakartoti parodymų, gal kažko patikslinti. Iškvietė tas pats aną kartą klausinėjęs prokuroras…
Dienos ūkana su vasaros pradžios drėgme skverbėsi į kaulus – maudė sąnarius. Turėjau dar kiek laiko iki paskirtos valandos. Smuktelėjau į kavinę išgerti kavos ir sušilti. Svajinga muzika priėmė mane į savo glėbį ir užbūrė. Šildė ir gaivino sklindantys jausmingi žodžiai. Kol turėjau butą, tranki ir sunki muzika, visu garsu leidžiama jaunų kaimynų, drebindavo sienas. Blokų metalo konstrukcijos gausdavo kaip vargonai. Išvargdavau per savaitgalį dar labiau, nors reikėjo poilsio. Mano namai buvo virtę tarsi restoranu.
Su kaimynais susipykau ir jau rengiausi duoti į teismą už sveikatos gadinimą, bet Monika pakreipė būties tekėjimą į visai kitą vagą. Po vestuvių viskas iš esmės pasikeitė…

Sėdėjau kavinėje ir laukiau, kada priartės man paskirtas laikas. Lyg laukimo stumiamas jis slinko lėtai.
Vėl prisiminiau motiną ir jos nenorą, kad dirbčiau teisėtvarkoje. Į širdį įsiėdę jos žodžiai – jie tave pribaigs, girdi, pribaigs – įstrigo į atmintį ir atsigaivinę vis kartodamiesi lūžo ir dužo kaip šukės po kojomis užsimokėjus už kavą… Žengiau ant baltų dryžių per gatvę… Sucypė mašinos stabdžiai…
2004-05-15 10:21
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 11 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2004-05-15 14:27
Kirvoboica
gyvenimo kely žengiant neišvengt priešpriešos, o teisėsaugą pasitelkt kovoje su kaimynais... kiek drastiška, bet poilsis aukščiau. :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-05-15 13:18
Dratelė
kažkaip perdaug "šokinėjantis" vaizdas...tai ten tai šen, sunku gaudyti mintis...
o kad labai blogai tai irgi negalėčiau pasakuyti...tik trputėlį reikėtų atkreipti dėmesį į klabos kultūrą...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-05-15 12:42
Nyarlathotep
1. Iš kur čia prokuroras? Teisėsauga paminėta 2 kartus - vieną karta kėtinimas atiduoti pavogtą ir pasenusi sąrašą su pavardėmis ir asmens kodais, kitą kartą - vagystė bute. Joks pokalbis (kadangi šis yra antras) nepaminėtas, jei teisingai prisimenu.
2. Ši dalis - padrikų minčių rinkinys. Suprasčiau, jei norėtumėte pavaizduoti Martyną kaip išprotėjusį. Bandykite dėstyti nuoseliai, o ne taip, kad išgirdūs švelnią muziką iškart prisiminti sunkią jaunystę ir piktus kaimynus.
3. Na va ir užvažiavo dėl to, kad užsimiegojo prisiklausęs lopšinių... Šiaip už trankią muziką baudžiama administracine tvarka. Netgi nebūtinai už trankią - jei leistų kasnors kad ir klasikinę muziką garsiau, nei leidžia normatyvai, galėtų būti nubaustas. O jei nepažeisti normatyvai - jokie teismai nepadės.
4. Paskutinį paragrafą perskaitykite. Nelabai pagaunu veiksmo eigos jame, pvz :
"įstrigo į atmintį ir atsigaivinę vis kartodamiesi lūžo ir dužo kaip šukės po kojomis užsimokėjus už kavą…" Iš kur šukės po kojom užsimokėjus už kavą? Ir iš karto "Žengiau ant baltų dryžių per gatvę…" Naujas veiksmo šuolis.

Labai silpnai.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą