Rašyk
Eilės (78156)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 3 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Aš mikliai užšokau ant artimiausios dėžės, po to ant kitos, ir taip užsiropščiau iki pat lubų. Durys staiga suliepsnojo, ir į sandėlį įvirto krūva kareivių.
  - Atsarginis išėjimas nepaliestas! – iškart pastebėjo karininkas. – Jis sandėlyje! Suraskite jį!
Keli kareiviai puolė prie dėžių ir ėmė ropštis į viršų. Kiti su ginklais rankose pridengė juos nuo galimos mano atakos. Aš prigludau prie dėžės. “Išmano savo darbą šunsnukiai” – sušnypščiau iš įniršio. Kareiviai lipantys į viršų buvo panašūs į milžiniškus vorus, artėjančius prie savo aukos. Galva karštligiškai ieškojo išsigelbėjimo būdų. Taip bemąstant, pajutau, kad dėžė ant kurios aš guliu, ėmė vibruoti. Kareiviai tai irgi pajuto. Jie susirūpinę žvilgčiojo žemyn, tačiau vis tiek atkakliai lipo į viršų. Staiga viena sandėlio siena susiūbavo ir išsitaškė į atomus. Kareiviai griebėsi ginklų ir atsisuko į tą pusę. Dulkių debesyse pamažu ėmė ryškėti kažkoks siluetas. Aš užgniaužęs kvapą stebėjau kaip siluetas pamažu įgavo ryškius kontūrus. Kareivių refleksai suveikė greičiau negu jų protas. Šūvių papliūpomis jie į skutelius sudraskė milžiniškos skruzdėlės kūną. Skruzdėlė sudribo, tačiau jos vietą užėmė kitos žudikės. Kareiviai prigludo prie dėžių ir atidengė ugnį į skruzdėles. Tačiau, nepaisant kareivių pastangų, jų vis daugėjo. Aš atsargiai išsitraukiau savo plazminį pistoletą. Menkas ginklas prieš mutantes, tačiau su ginklu rankoje aš jaučiausi ramiau. Staiga tarp skruzdėlių ėmė dėtis keisti dalykai. Mutantės priešakinėse eilėse ėmė pūsti tarsi kažkokius burbulus. Jie lėtai uždengė skruzdėles nuo kareivių. Staiga aš su siaubu pastebėjau, kad kareivių lazerių papliūpos susigeria į tuos burbulus. Karininkas turbūt irgi tai pastebėjo, nes davė įsakymą trauktis. Kareiviai atsišaudydami ėmė bėgti link durų į barą... Ir toliau visą veiksmą aš pamačiau lyg sulėtintame filme. Burbulai tarsi papūsti nulėkė link kareivių. Pirmas burbulas apgaubė bėgantį eilinį ir suskaldė jį į atomus. Antras burbulas išskaidė gabalą sienos, trečias – karininką. Likusius kareivius skruzdėlės sudraskė nespėjusius perbėgti net pusės sandėlio. “Tai štai kaip jos išsprogdino sieną” – pamaniau. Nutilus mūšio garsams, aš atsargiai pakėliau galvą ir [ažvelgiau žemyn. Skruzdėlės vikriai nešiojo dėžes į lauką. Pastebėjau, jog jos ėmė tik tuos konteinerius, ant kurių buvo trys geltoni brūkšniai. Lėtai pažvelgiau į konteinerį, ant kurio gulėjau, ir su palengvėjimu atsikvėpiau. Ant jo nebuvo trijų geltonų brukšnių. Kažkur tolumoje kaukė sirena. “Tuoj čionai sugrius visa N-SA kariuomenė. Reikia nešdintis iš čia. ” – suvokiau. Tą aš suvokiau, tačiau visiškai neįsivaizdavau kaip tai padaryti. Vėl pakėliau galvą. Ir pamačiau kaip dvi paskutinės skruzdėlės išropoja iš sandėlio. Veikiau nukritęs, nei nulipęs žemyn nuo dėžių, aš išbėgau į lauką. Skruzdėlių jau nebesimatė, tačiau tolumoje išvydau N-SA kareivių motociklus. Man reikėjo skubiai kažkur pasislėpti, o dar geriau iš viso išvykti iš šitos prakeiktos planetos.
Aš greitai apsisukau ir pasileidau tolyn į miestą. Staigiai pasukęs į skersgatvį, aš pajutau smūgį per kojas ir suklupau. Sunkiai pakėlęs galvą nuo grindinio, pamačiau virš manęs palinkusį N-SA kareivį ir artėjančią šautuvo buožę. Po to praradau sąmonę...
2004-05-04 23:24
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 12 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2004-05-06 03:30
St Sebastianas
Mano pirmatakai neblogai padirbėjo. Jau tikėjausi, kad galėsiu prisikabinti prie tų atomų, tačiau visus reikalus sugadino jau pats pirmasis komentaras.:)
Apie Marsą aš jau kažko nesuprantu. Jei jis paverstas gyvenimui tinkama planeta, tai kodėl tai niekur nepaminėta? Jei tai vis dar skylė, kurioje be skafandro geriau nevaikščioti, tai kur veisiasi tos skruzdės?
Jei kareiviai bėgo atsišaudydami, taigi skruzdės taip ramiai pribėgti ir jų sudraskyti negalėjo. Na, nebent kareivių tebuvo 3-4...
Kažkaip man kvepia a la "Incubation" + "Kovinė forma". Toks jausmas, kad skaityčiau žaidimo ir knygos hibridą.:/
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-05-05 10:16
Haldir
Kiti su ginklais rankose pridengė juos nuo galimos mano atakos ----> as taip ir isivaizduoju kaip visi jie issistato pagal ugi, ginklus prispaude prie krutiniu, o kiti bega pro juos ir lipa ant deziu. Psichu shou :)


Galva karštligiškai ieškojo išsigelbėjimo būdų ---> Galva ieškojo? O rankom, kojom, pilvui tai jau px tie išsigelbėjimo būdai ? :)
įsivaizdavau rėpliojančią galvą... kūnas ramiai laukė. :)


Taip bemąstant, pajutau, kad dėžė ant kurios aš guliu, ėmė vibruoti. ---> ūūhūū  vibratorių sandėlis! :))

Aj nėra man noro rimtai komentuot...
Man jau nuo tokiu kuriniu bloga daros...

Duodu du balus. For fun.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-05-05 09:37
Svajoklis I
Gal idėja kilo iš kokio sapno, o gal, Suglumęs, tikrai kokį sapną pasakoji?:)
Sutinku su Nyarlathotep pastabom.
Super įdomu nėra, bet vistiek paskaitysiu ir sekančią dalį, o jei jos nebus, nenusiminsiu. Beje, kai pirmąkart pamačiau pirmos dalies pavadinimą, pamaniau, kad čia idėja bus tokia kaip "Svetimuose"(įdomu prie ko čia kosmoso kaina). Na, būk atidesnis, ir sekmės.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-05-05 00:39
Nyarlathotep
Yra toks dalykas - paragrafai. Tai naudojama nevien suskirstyti kūrinį/skyrių į pradžią, dėstymą ir pabaigą.
Tavo veikėjas turi gerą regėjima, kad nustato į kokio dydžio gabalėlius ištaškoma siena - į molekules ar atomus. Atleisk, bet jei ištaškytų ką nors į atomus, abejoju, ar ką nors pamatytum, gal dulkių/garų debesį ir tiek. To tikrai ištaškymu nepavadintum.
"Kareivių refleksai suveikė greičiau negu jų protas. " Iš kur žino ? Kai turėjo laiko kažką sugalvoti, toliau darė tai, ką darė iškart - šaudė skruzdeles.
"..– suvokiau. Tą aš suvokiau,..." Prie stiliaus reiktų pasedėti. Tokių pasikartojimų pilnas kūrinys.
"Ant jo nebuvo trijų geltonų brukšnių. " O ant dėžių po jo dėže ? :)

Nesakau, kad nereikia rašyti kosminių bojevyku, bet ... nelabai įdomus. Tik labai jau daug šablonų panaudota.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą