Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 12 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Tą vakarą, kaip ir kiekvieną kitą, aš pėstute keliavau namo. Nepasakyčiau, kad tas kelionės būdas man patiko. Viena problema, kad aš neturėjau transporto priemonės. Tiesa neturėjau mašinos ne todėl, kad uždirbu mažai, o galbūt dėl to, kad niekada nemokėjau taupyti. O šiaip…. “Nėra ir nereikia” – sakydavau kai kas nors bandydavo man prikišti, mašinos nebuvimą. Juk šiais laikais daugumai mašina reikalinga labiau, nei jų pačių kojos. Man ji irgi nebūtų pamaišius, bet kaip jau sakiau, niekada nemokėjau protingai planuoti išlaidų. Taigi, aš kaip ir kiekvieną kitą vakarą ėjau tuo pačiu maršrutu darbas-parduotuvė-namai. Mano darbovietė buvo netoli nuo namų, todėl, tiesą sakant, aš net mėgavausi tuo ritualiniu pasivaikščiojimu. Aš jau buvau prie pat savo daugiaaukščio namo laiptinės, kai danguje pastebėjau krentančią žvaiždę. Prisiminęs apie norų išsipildymą krentant žvaigždei, aš kaip paskutinis idiotas, užsimerkiau ir pradėjau įsivaizduoti automobilį. Nebrangų, ekonomišką, tačiau prabangiu vidumi. Geriausia, kad vidaus interjere vyrautų oda….. Aš taip įsijaučiau į šį užsiėmimą, kad net ėmiau užuosti odos kvapą. Tokį sunkų naujos lakuotos odos kvapą. Aš stipriau patraukiau nosimi ir sunerimau: odos kvapas nebuvo mano vaizduotės padarinys. Jis tikrai buvo. Aš dar kartą patraukiau nosimi. Kvapas dar labiau sustuprėjo. Aš lėtai atsimerkiau ir nustebau. Sedėjau odiniame krėsle pastatytame kambaryje. Lėtai, nustebęs apsidairiau. Kambarys buvo nedidelis, tačiau tvarkingas ir prabangiai apstatytas. Aš lėtai pakėliau ranką prie veido ir įsignybau. Skaudėjo. Reiškia neužmigau kur nors prie darbo stalo.
  - Ar čia yra kas nors? – sušukau.
Jokio atsako. Aš lėtai atsikėliau ir ėmiau vaikščioti po kambarį, jį apžiūrinėdamas. Kas jau kas, o buto šeimininkai tikrai turėjo gyventi pasiturinčiai. Bute buvo keturi kambariai, vonia su tualetu ir virtuvė. Ir koks apstatymas. Vien vonia, kaip mano pusė buto. Apėjęs butą ėmiau jausti tokį jausmą, kad kažko trūksta. Atsakymas sukosi kažkur galvoje, bet man niekaip nesisekė jo sugauti. Staiga, lyg su pagaliu būčiau gavęs į galvą, suvokiau, kad bute niekur neradau langų į lauką. Greitai vėl aplėkiau butą. Tikrai! Butas neturėjo langų. Visur atsimušdavau į lygias sienas. Šviesa sklido iš mažų šviestuvų. Suglumęs atsisėdau. “Ne, čia tikrai kažkas yra man nesuvokiamo” – pamaniau, - “gal kraustausi iš proto? Gal mane ištiko širdies smūgis aš numiriau, mano siela pateko čia, o kūnas paliko gulėti ant šaligatvio?”
  - Ne nieko nebus. Šitaip bemąstydamas tikrai išeisiu iš proto, - pasakiau sau, ir atsistojęs ėmiau žingsniais matuoti kambarį.
Apsičiupinėjęs kišenes, su džiaugsmu jose suradau cigarečių pakelį ir žiebtuvėlį. Su pasitenkinimu užsirūkiau. Lėtai išpūčiau dūmus ir pajutau, kad vėl galiu mąstyti blaiviai. Staiga man į galvą dingtelėjo viena mintis. Aš greitai atsistojau ir nušuoliavau į virtuvę. “Juk šaldytuve turi būti alaus” – pamaniau. Staigiu judesiu atplėšęs šaldytuvo dureles, iš nustebimo net išsižiojau. Šaldytuvas buvo iki viršaus prikrautas kažkokio užsenietiško alaus. Aš greitai pasičiupau vieną skardinę ir atsidaręs gurkštelėjau. Vienu žodžiu – birzgalas, bet gerti galima. Taigi parimęs jau prie kažkelintos alaus skardinės, ėmiau apmąstyti savo netikėtą padėtį. Dar neseniai aš buvau klestinčios įmonės darbuotojas, o dabar sėdžiu kažkokiame bute be langų ir geriu kažkieno alų. Aš jau supratau, kad tai pagrobimas, tačiau kaip aš atsidūriau čia? Štai koks klausimas nedavė man ramybės...
2004-04-20 20:17
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 11 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2004-04-23 17:54
lavonas
liko neaisku kokiu budu  zmogus budamas gatveje atisdure bute. Taip ir liko neaisku.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-04-23 11:04
Svajoklis I
Painiava. Norėjo mašinos-gavo butą ir daug alaus. Tikiuosi, kad apie mašiną kalbama tiek ne be reikalo. Kitaip būtų truputį nesąmonė.        Šiaip intriguoja, bet ar nebus ta "krintanti žvaigždė" besileidžiantys ateiviai...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-04-22 18:12
viena skruzdėlė
aluje buvo svetimų užuomazgos, dabar jie įsiveis jo pilve ir irgi labai susinervins, neradę langų:]
bet turėtų kažkokį gi išėjimą rasti, ane;]
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-04-22 00:18
Bulletproof KazE
Imho pagrobimas, o kaip atsiduriau nezinau, manau kai grobia tai zinai, kas grobe, kaip grobe ir pan. Butu pasakes, kad suprato kad kaskas negerai, kas visiskai aisku butu turint omenyje, jog nera langu, o ir saldytuvas prikistas alaus, o dabar truputi per anksti. Juk galejo patekt i paralelini pasauli, kur zmones ivalde teleportacija ir nereikia nei langu nei duru, arba zvaigzde ispilde jo slapta troskima ir jis atsidure vietoj kur nereik rupintis niekuom tik alaus kiekio mazinimu saldytuve.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-04-21 23:26
mmmm
Niu jo, alus pirmiausia žinoma :). Šiaip neblogai, tik stilius vietom šlubčioja. Pirmoj pastraipoj siaubingai daug tų "aš".
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-04-21 22:50
St Sebastianas
Kūrinukas parašytas geriau nei visokios jovariados su lavonienos prieskoniais, tačiau klaidų yra. Pavyzdžiui, žodžio "butas" kartojimas. Na, tai nelabai gerai. Šiaip kūrinys parašytas neblogai, tačiau dar reikėtų gerokai pašlifuoti.
Kiek banaliai skamba ir pagrobimo idėja. Toks jausmas, kad būčiau skaitęs šimtą knygų, kuriuose žmogus atsiranda tuščiame bute. Na, bet tikiuosi, kad tęsinys bus gerai užsuktas ir neteks skaityti dar vieno eilinio kūrinio apie blogus ateivius.;)
Sėkmės!
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-04-21 22:46
Sūpuoklių rasa
Kaze o tu atsidurtum velniai zino kur ka galvotum?kad pats ten ikiritai?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-04-21 05:37
Bulletproof KazE
;>  žodžiu gali būt kas nori, pasaulio pabaiga, antras tvanas ar ateivių pagrobimas, bet alaus šaldytuve turi būti visada. Ir manau per greitai padaryta išvada dėl pagrobimo. Tesinys nepakenktu, ir alaus daugiau ...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-04-21 01:01
experiment
jioo...
alus svarbiausia :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-04-20 20:35
pravalus fainus
o durų net neieškojai...svarbu alų radai :) šiaip labai lengvai persiskaitė, tai norisi pratęsimo
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-04-20 20:28
Sūpuoklių rasa
Klaidų yra, šlubuoja biškutį viskas, bet po jovaro tokia atgaiva....Aaaa...:D
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-04-20 20:23
Rikute
Kazkur girdeta/ skaityta/ matyta. Bet palyginus su wisu tuo lawono meslu, taj cia beweik sedewras :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą