Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 3 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







„Kovok gyvenime už kitus, nes mano kovos čia nebus. “
Aš tik liudininkė viso to, kas vyko mano kaimynystėje. Istorija su gražia pabaiga? Ne. Istorija apie piktą likimą? Taip.
Pragaru virtę namai, landynė. Aplenk juos iš tolo, sau kartodavau. Medinis namas, vaiduokliškas šmėklų būstas, mėnulio pilnačiai šviečiant suaimanuodavo, nuo vėjo gūsio. Nežinau, kada pirmą kartą pastebėjau, kad šio namo šeimininkai pasikeitė. Kieme invalido vežimėlyje ne ką už mane vyresnė mergaitė sėdi. Regis, jai gyvenimas visai neįdomus, tada aš stovėjau ir spoksojau į ją apimta nuostabos. Tada išėjo ji, gal pora metų už ją vyresnė mergina, tikriausiai sesuo. Jos plaukai beveik žili, o gal man taip pasirodė dėl to, kad saulė juos išbalino. Daugiau taip nespoksojau ir nespoksosiu, nes ji tąsyk nusišypsojo. Kartą ji man pasakė „Labas“, ta kuri buvo su žilais plaukais. Aš jai nusišypsojau ir mudvi tapom draugėm. „Kas tavo sesei, ar ji serga? “ norėjau paklausti, bet ji pirma man pasakė. „Taip jau būna, kad kartais pats gyvenimas tave išstūmia pro laiptinės turėklus ir tu krenti ilgai, ilgai, kol sulūžta visi tavo kaulai ir tu tampi tuo, ką tu matai... “ „Kokia viso to priežastis? “ vėl norėjau klausti, bet ji vėl man paskubėjo atsakyti. “Jis mums buvo niekas, gal motinai jis buvo svarbus, bet mums tik dar vienas vyras iš mamos mėgstamiausio romano „Prakeiktųjų žemės... “ jis manėsi, kad mes jam nesipriešinsim, jis mus tempdavo į tą tamsų kambarį“. „O kas tai per kambarys, ką jis jums ten darydavo? “ šįkart pirma paklausiau. “Tu to nesuprastum, aš taip pat nesuprantu. Bet ji suprato ir dėl to padarė tai, ką padarė. Ji jam pasipriešino, o jis ją iškėlė sau virš galvos ir sviedė žemyn“. Supratau vieną, tas žmogus padarė labai daug blogai. „O kas tavo motina? “ vėl paklausiau. „Ji. Mano ir mano seserų motina, ji mūsų gimdytoja, maitintoja ir skriaudėja, didžiausias blogis“. Atrodo, kad jos gyvenimas kaip porcelianinės lėlės, bėga pro šalį, tik jos neliečia. „Vieną dieną tai baigsis. Mano vyresniajai sesei jis baigėsi. Ji laiminga dabar, ji turi kur galvą priglausti, turi namus, mūsų jau neprisimena, mūsų jau nėra“. „Bet taip negalima. “ Daugiau nebuvo apie ką kalbėti, todėl pradėjom skinti gėles, pinti iš jų vainiką ir dabinti vieną kitą. „Gyvenimas gražus, labai gražus, kai negalvoji, jog jis tavo“. Šypsodamasi pešė žiedlapius ir leido į vėją tikėdama jį dar sutikti, dar kart. Tai verkia, tai juokias, koks keistas žmogaus gyvenimas pagal ją, man atrodė aš tokio nenorėčiau. O ji buvo laiminga.
Bet vieną dieną iš prakeiktųjų žemės grįžo jis. Džiaugsmą pavertė apatija. Pagalbos šauksmas ir beviltiškas vilties laukimas, ar tai beldimas į dangaus vartus. Kas nors padėkite joms, toms nelaimingoms dukroms, bet žmogui svetimas skausmas.
Nakties tyloje per miegus išgirstu spragsėjimą ir atmerkusi akis išvystų tiršta dūmą savo kambarį. Prakeiktųjų žemėje įvyko perversmas, karalius nuverstas, o jo karalystė degė aitriausia liepsna. Išbėgusi basa į lauką šaukiau pagalbos, kažkas iškvietė gaisrinę, bet kaip visados per vėlai. Koks pigus Grand finalas tau išėjo. Pagalvojau, kad ji stovi šalia ir garsiai pasakiau. “Ach, sūrus tas dūmo kvapas, jis vėl gražins rudenį ar ne... “ Judvi abi stovėjo šalia, tik jau nebe tokios gyvos, o iš pelenų nulipdytos statulos. Atsisukau, nupiešiau joms šypsenas ant veidų, geriau jau jas tokias prisiminti.
„Iš žemių kilęs į žemes, iš pelenų į pelenus tu skubi vėl pavirsti. “
2004-03-14 14:10
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 7 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2004-03-15 14:29
Jaka
Mistinis :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-03-14 23:48
heroinas
iš sviesto į sviestą...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-03-14 14:17
Mazyte_mergyte
Labai grazu...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą