Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 6 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Pankas einantis Vaterlo gatve staiga krūptelėjo ir užvertė galvą į viršų. Ne, ne oro antpuoliai. Tik varnos, ir tai, kokios čia varnos, anksčiau Lietuvoje tai buvo varnos, didelės, juodos, o dabar, ne didesnės už balandžius, nupiepusios, liesos, apipešiotos, netgi ne juodos, o kažkokios purvinai pilkšvos spalvos. Šių apgailėtinų paukščių būrys išskrido iš už didelio senovinio pastato, stovėjusio prie pat Vaterlo gatvės ir Nepriklausomybės alėjos sankryžos. Pastatas buvo gana aukštas, penkių, gal šešių aukštų. Nors ir senas buvo tas pastatas, tačiau visą jo senumą slėpė galybė remontų ir pagražinimų, kurie jį pavertė ištisa parduotuvių vitrinų puokšte. Tik iš vienos detalės galėjai nustatyti jo tikrąjį jo amžių. Tai buvo pats aukščiausias ir mažiausias pastato langelis, stovėjęs tiesiai virš paradinio įėjimo. Jis atrodė maždaug taip:

              /\
            /  \
          /      \
        / _____\
      /  |    |    | \
    /    |__| __|  \
  /      |    |    |    \
/        |__| __|      \
---------------------
Pankui atsisukus tame lange kažkas žybtelėjo. Aišku jis galėjo pagalvoti, kad ten kas nors gyvena, dirba ar dar ką nors daro, tačiau iš patirties jis žinojo, kad ant to kambarėlio durų jau metų metus kabo surūdijusi spyna, mat tame pačiame pastate jis kadaise dirbo ir dabar, žinodamas visus įėjimus ir išėjimus iš to pastato, bei neturėdamas pastovios gyvenamosios vietos, kartais ateidavo ten pernakvoti. Visai nebloga vietelė ten buvo. Atsiguldavo kur nors prie radiatoriaus ant kilimėlio ir neblogiau nei viešbutyje. Tik visada reikėdavo anksti iš ten išsinešdinti, nes jeigu atėjęs sargas ar valytoja būtų užlupę jį, tai tikrai ne pyragai būtų.
Atlikęs visus reikalus mieste pankas susimąstė. Jau tamsu. Kur šiąnakt? Ką čia daug ir begalvoti. Dievas pats atsakymą jau prieš kelias valandas padiktavo.
Pankas nužingsniavo link personalo durų. Raktą nuo jų jis dar bedirbdamas šiame pastate buvo nesukopijavęs raktų dirbtuvėje.
Klerkt. Raktas spynoje nesunkiai apsisuko. Pankas ištraukė raktą ir šmurkštelėjo į vidų. Viduje buvo šilta. Pankas užrakino duris iš vidaus ir patraukė link laiptų. Lipo iki ketvirto aukšto. Paskui sustojo, minutę pagalvojo, apsisuko ir ėmė lipti aukštyn. Į palėpę. Užlipęs atsidūrė tiesiai prieš surūdijusią spyną, kuri saugojo paslaptingąjį kambarėlį nuo pašalinių akių. Pankas nusišypsojo priėjo prie durų, pasisuko šonu, ir spyrė į spyną. Spyna dzingtelėjo  ir nulėkė ant grindų. Pankas pravėrė medines duris ir įžengė vidun.



Senis žiūrėjo pro langą. Jis matė aikštę, kurioje buvo daug žmonių, Vaterlo ir Nepriklausomybės gatves, bei varnų būrius padangėje. Senis pasiėmė veidrodį ir pažvelgė į savo atvaizdą. Paskui nusispjovė ant grindų, ir nuleidęs ranką, kurioje laikė veidrodį metė žvilgsnį į gatvę. Gatvėje buvo daug žmonių, bet niekas nekreipė dėmesio į senį. Tik Pankas einantis Vaterlo gatve staiga krūptelėjo ir užvertė galvą į viršų...
2004-02-24 19:14
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 11 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2004-03-03 18:20
mist
kūrinuko esmės neradau, bet tas namas- super:))
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-02-24 20:36
heroinas
kūrinyje yra žavesio, bet šiaip silpnokas. o ir tas langas... :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-02-24 20:09
KasPasakeKaTikKar
treciam sakiny nereikia deti kablelio pries tai. varnas maisai su juodvarniais. varnos pilkos su juodais sparnais ar panasiai, tie juodi ir dideli - tai juodvarniai. manau 5 ar 6 aukstu pastatas nera aukstas ir jei jau pankas ten dirbo turetu zinoti tixliai. beje kaip pagal langa galima nustatyti amziu, nebent ji niekada neremontavo, bet tada jau pac sau priestarauji. pankas dirbo? ar cia vel vardas kaip Jezus. senio zibtelejimas irgi keistai pasirode.
"Atsiguldavo kur nors prie radiatoriaus ant kilimėlio ir neblogiau nei viešbutyje" radiatorus asocijuojasi su sildymu, idomu ar negyvenamos patalpos sildomos?
"nesukopijavęs" ;] idomiai.
" Pankas nusišypsojo priėjo prie durų" tikriausiai pac supranti, kad kazko truksta;]
negerai, kad neperskaitei, o iskart idejai, tokiu klaidu jau neturetum daryti. kurinys kaip kurinys, be gilesnes minties ar idomesnio veixmo, bet tikrai ne 1 vertas, kaip kazkas nusprende. atrodo, niekam nieko blogo nerasai kaip as;] siaip 3, bet reikia det 5, kad viskas normaliai butu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-02-24 19:18
Mėnulio vaikas
Hmz.. matau mano langelis truputį išsimėtė....
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą