Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 16 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Prieš kurį laiką mokslininkai pagaliau atrado Marijos, Jėzaus motinos, kapą ir iškasė palaikus. Jų tyrinėjimas, pasitelkus naujausias technologijas, davė atsaką dėl Dievo sūnaus tariamo atsiradimo iš šventosios dvasios. Deja, deja, dvasia vis tik nėra tas kūnas, kuris galėtų prakirsti gana tamprią nekaltybės plėvelę ir apvaisinti merginą. Tam visgi neabejotinai reikia ir gana apčiuopiamų materialių elementų.

Tokiu būdu atsirado net kelios labai reikšmingo pasaulio istorijai įvykio versijos. Mokslininkų grupės vadovas James Beard  pateikė jas žiniasklaidai. Jis pats labiausiai tikėtina vadina šitokią įvykių eigą:

buvo, kaip žinia, vasaros metas. Labai karšta. Ta aplinkybė, pabrėžia Beard labai svarbi. Mergelė Marija tada dar buvo mūsų supratimu nepilnametė, nors tuomet tokio amžiaus merginos dažnai jau gimdydavo. Bet ne Marija, ji buvo nekalta. Ir štai ji guli savo kambarėlyje viena, suprakaitavusi, todėl per miegus nusispardžiusi užklotą, naktinius marškinius atsismaukusi iki krūtinės, nuoga...

O kažkur galaktikoje, gal net pačiame Danguje Dievas Tėvas, sakykim, kažko susijaudino ir, kaip kartais pasitaiko, nuleido ant akmenuoto pagrindo savo sėklą. Ir kaip dažnai visatoje nutinka įvyko savaiminis sprogimas, Dievas Tėvas, aišku, nenukentėjo, laiku pasišalino, bet tas akmeninis pagrindas, ant kurio liko šiek tiek dieviškos spermos, išsisklaidė velniop, nors toks pasakymas ir šventvagiškas, bet vadinkim daiktus tikrais vardais ir kodėl gi koks velnias negalėjo čia įsikišti ir sujaukti numatytą pasaulio tvarką, taigi meteorito ar asteroido pavidalu nuskriejo per visą galaktiką, kita vertus, gal ir ne per visą, gal jis buvo visai netoli, to niekas negali nei patvirtinti, nei paneigti, bet, kaip sako James Beard, mokslas ir šitai pagaliau išaiškins, ir galiausiai perskrodęs Žemės stratosferą, kuri prilygsta kažkuria prasme nekaltybės plėvei, pro pravirą langą, kurį dėl karštos temperatūros prieš užmiegant paliko Marija...

... sapnuoja erotinį sapną ir tokiu būdu susijaudina ir sudrėksta, tuo pačiu paruošdama kiaušinėlį apvaisinimui, ir, koks sutapimas, kaip tik ...

... įskrenda menkutis kietas kosmoso kūnas, nešantis ant savo korpuso dieviškosios spermos dar neatvėsusius likučius, ir pataiko kaip tik į atvirai paliktą Marijos apatinę kūno dalį, kurią kaip ir Žemės stratosferą negailestingai perplėšia ir kurioje šaunieji spermatozoidai kaip mat suranda kiaušinėlį ir jį apvaisina.
Tokiu būdu paneigiamas daug šimtmečių skleistas išsigalvotas pasakojimas apie kažkokią dvasią ir verčiantis mokslo žmones nepasitikėti bažnyčios aiškinimu. Dabar gi viskas, sako Beard, stoja į savo vietas, jokių išmislų, jokių nesąmonių, faktas yra moksliškai pagrindžiamas ir Kristaus dieviškumas nuo to nei kiek nesumažėja, atvirkščiai - yra aiški sąsaja su Dievu Tėvu, o dvasia tampa kaip ir nereikalinga, todėl trejybės apskritai galima atsisakyti.

Kita versija, kurios Beard nepalaiko, yra, kad neva koks nors įžūlus peliukas galėjo įsibrauti į Marijos įsčias, perplėšti skaistybės uždangalą ir ten gerai pasismaginti viduje. Bet tai absoliuti nesąmonė, sako James Beard, tada turėtume manyti, kad Kristus yra pelių giminės, savotiškas peliukas Džeris ar Tomas, nežinau, kuris ten iš jų?

Dar viena versija, bet mažiausiai tikėtina, kad mergelė Marija nebuvo skaisti ir kartais nevengdavo susitikimų su jaunuoliais žvaigždėtais vasaros vakarais, ką iš pradžių įtarė ir Juozapas, kai toji pasisakė jam esanti nėščia, bet nežinanti nuo ko. Bet vėliau Juozapas pats atsisakė savo įtarimų, nes vieną naktį išgirdo balsą iš dangaus, kuris patvirtino Marijos nekaltumą.

Žodžiu, baigė Beard, neginčijama yra, kad Jėzaus motina buvo skaisti ir už tai buvo apdovanota neregėta Dievo malone. Štai iš kur mes turime Jėzų.
2022-10-09 14:36
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 3 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2022-10-09 18:35
Žilis van Gogas
materija ir fantazija ne visuomet sutampa...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2022-10-09 18:13
Trantsliukatoriuts Agu Kitkits
Ats nepepridėtsiu m prie i, jei jau ji nutsoko, nets tia gerats zenklats yra, vadinatsi taip ir turi pūti, turime įtsikapinti į tsitą zenklą...aha.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2022-10-09 18:12
Trantsliukatoriuts Agu Kitkits
Daug tsiuolaikinių irtcių ir jų vertsijų, deja jots vitsots... itsivytso pirmiautsiai nuo to, kats patakyta, nets tai yra tsėkla ir jits jots patskui vitskats patsidaro, pet nuo tų patakymų turi kazkam tai pirmiautsia patsiurpti oda, pavyzdziui patakymats apie mirutsią uotsvienę jots laidotuvių dienoje arpa...apie Dievą, kurits yra nemirtingats, todėl tikrai ne tokioje dienoje, pet tsiaip vitsai eilinėje dienoje, arpa patakymats apie moterį taip, kaip apie moterį, kurią galvojama, kad ji yra, arpa patakymats, galpūt net daug patakymų apie kazką, kurie tam kazkam kelia paimę ir todėl, kad tų patakymų vits yra, jie netsiliauja, todėl ir paimė patsidaro didelė, taip, arpa ir dar daug arpa ir po to atsiranda mirtits. Taip.
Tai tiek apie mirtį ir jots tsėklą.
O apie mariją turiu patakyti, kad kape jots negalėjo ratsti, nets ją patsiėmė jots tsūnuts, taip. Ir todėl jokiame kape jots nepepuvo, taip. Aitsku, ats jots netsutikęts, tik, manau, kad tai yra tietsa.Nets tsutikęts ką kitą...taip.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2022-10-09 14:47
Sigitas Siudika
Daug šiuolaikių minčių, virsyančių versijomis. Deja, ne visos...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą