Rašyk
Eilės (78171)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2715)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 14 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Tai buvo berniukas debilo veidu. Kokių dvylikos metų. Pamačiau jį per televiziją, vienoje laidoje. Būtų suprantama ir net apverktina, jei toje laidoje būtų rodomi vaiknamio ar taboro debilai, bet čia buvo kone pati dažniausia rūšis - krepšinio debilas. Apie berniuko kūną, detalesnę išvaizdą ar ką nors, kas mums sufleruotų, kad tas vaikas yra apskritai tikras mums šnekėti net neverta. Nes viską sugriauna jo neregėto bukumo ir įžūlumo kupinas žvilgsnis. Tame siaubingame žvilgsnyje slypėjo kažkas labai nerūpestingo, bet tuo pačiu tiesiog slegiančiai pykdančio, kad negalėjau atitraukti nuo jo akių. O tos akys klykte klykė: „Ээээээээ! JA DZIBIL. KRIAPŠYNIS! „
Liūdna.
Ir liūdna ne todėl, kad tai kažkieno vaikas. Kažkokio vargšo, gyvenimu galbūt net pilnai patenkinto lietuvio atžala. Tačiau nemenkai gąsdina kitas faktas - tokio žvilgsnio nesuvaidinsi. Ten ant tiek tuščia, kad net nebegali kvailai pajuokauti, jog vietoje vyzdžių jam sukasi krepšinio kamuoliai.
Tos akys neįsileidžia nieko.
Ten netelpa nei šypsenos, nei humoro jausmas, nei pagarba kitiems ir jųjų laikui. Ir greičiausiai niekada netilps. Man net trūksta žodžių norint aprašyti kaip stipriai mane paveikė berniukas debilo veidu ir kokią neapykantą jaučiu jo buvimui. Ne tiek dėl to, kaip jis atrodo, bet dar ir todėl, kad jis kažkiek atrodo matytas... Ar pažįstamas. Gal net... ARTIMAS???
Ne, to jau per daug. Bet... Sykį ar du tas akis regėjau. Veidrodyje.
2021-07-16 02:02
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 9 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2023-01-11 20:17
Tuba Mirum
Nieko nuostabaus. Lietuvoje vykdoma planinga debilizacijos programa. Ir todėl prie kiekvienos mokyklos gali matyti minias šitos rūšies individų, sukišusių snapus į "jo šventenybę" –  EKRANĄ!

P.S. Draugiškas patarimas Autoriui: nerašykite "ant tiek" ar panašių kalbos šiukšlių. Nebent taip bandyta "įsikomponuoti" į debilišką kontekstą (tokiu atveju – nepavyko).
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2022-08-26 21:25
Liutkus
Juk ne iš knygų skaitai šias akis - gyvenimas pakoreguos ir jis išaugs, kaip pats išaugai, ir liks tik laikas praėjęs - nuostabus...
o kad veidrodyje it laike - juk privalumas. Sėkmės. Žiūrėk ir minetiuromis kalbėk.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2022-08-26 16:45
Žilis van Gogas
nėra ko šaipytis iš ligos, tiesa, ar tik ne klonas esate, labai jau panašu?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2021-07-17 11:02
Damastas
Nesuprantu šito puikumo, nesuprantu esminės minties, čia pakopintas anoniminis komentaras iš Delfi?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2021-07-17 10:41
Pri
Pri
Parašyta gerai, įtaigiai, stipriai. Tik pritariu pirmam komentarui, nebūtina nuolatos kartoti tos diagnozės. Nujaučiama jėga įtaigesnė už demonstruojamą keiksmažodžiais. Ir neminėčiau konkrečios profesijos. Bet visgi puikiai, penki.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2021-07-16 22:39
gogo
5 dėl juoko
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2021-07-16 19:37
Ziužiu
Pasiskaitytum kelis kartus kokius nusiteikimus perteiki tekste niekuo dėtam paaugliui. Debilumas yra įgimta silpnaprotystė, nei jis įlindo į eterį, nei prisiprašė. Pats žiūrovas prašosi apsaugos nuo vaizdo per televizorių, paimi pultelį ir perjungi kanalus, 2
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą