Rašyk
Eilės (78095)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 17 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Beveik išsyk atvažiavo „penkiadešimt ketvirtas“. Vis taip pat susiėmę už parankių, ta pačia koja įlipome į sausakimšą autobusą. Durims automatiškai užsidarius ir kiek atlėgus įnirtusiam kūnų spaudimui, apstulbęs atsigręžiau į savo tylųjį palydovą. Bet jis tik linktelėjo, užmerkdamas akis, tarsi ramindamas, jog kuo tikriausiai žinąs ką darantis.

Viduje tvyrojo sušlapusių kailinių ir avalynės tvaikas, regis, pačių keleivių iškvepiamas kartu su drėgnais garais. Kaip bebūtų, dabar vis tiek negalėjau niekur ištrūkti. Autobusui migdančiai linguojant, apšarmojusiame lange stebėjau praslenkančius pažįstamų rajonų kvartalus ir galvojau apie M laukiančią manęs kažkur skergatvio žvarboje. Dar jutau vaisinį jos lūpų skonį, minkštus bučinius ir švelnią plaštaką, nejučia suspaudusią mano kelį, kai apkabinau ją, tyliai kuždėdamas vardą. Galvojau apie airišką užeigą intymiai atitvertais stalais, apie viešbutį tylioje gatvėje ir apie dideles M akis, švytinčias kažin kokiu užslėptu žinojimu. Vis tik negalėjau dabar paprasčiausiai imti ir iššokti pro sumautas duris. Tai būtų lygu vagystei, pabėgimui neįrodžius savo tiesos.

Tarsi perskaitęs mano mintis, aukštas ponas žvilgtelėjo į laikrodį ant riešo ir pamerkė padrąsinamai, tačiau be šypsenos. Nesupratau ar tai reiškia artėjančią kelionės pabaigą, ar atvirkščiai – jis šitaip akino mane, kad nenustočiau kantrybės. Iš teisybės, man jau buvo vis tiek, M nenumaldomai tolo, o visa kita nebeatrodė svarbu.

Išgirdęs pranešant artėjančio sustojimo pavadinimą, pažvelgiau į tuojau atsidarysiančias duris, tada vėl į savo nebylųjį palydovą. Bet anas stovėjo jau nusigręžęs ir gerokai atitolęs, matyt, keleivių spūsties nustumtas į autobuso gilumą. Kai jis pagaliau atsisuko, išvydau mėsingą nosį išpurtusiame veide. Paraudusios girtuoklio akys klausiamai žvelgė į mane. Sumišęs, nudūriau žvilgsnį, bet tuoj išgirdau spigų balsą, pervėrusį niūriai linguojančią autobuso rimtį.

– Praleiskite mane! Praleiskite pagaliau! – stambi energinga moteris spraudėsi link išėjimo, prieky savęs stumdama didžiulę raudoną rankinę ir jos pagalba išguldydama stovinčius keleivius sėdintiesiems ant kelių.

– Tai mano sustojimas! Tai mano sustojimas! – šaukė ji.

Autobusui sustojus, moteris vis dar brukosi pirmyn, piktai šūkaliodama ir stumdydama visus alkūnėmis. Kai jau atrodė, jog tikrai nebespės, grindys po kojomis trūktelėjo, ūmai mesdamos keleivius į atgal, bet pirma visų pro galines duris šaute iššovė didžiulė raudona rankinė paskui save išskraidindama išgastingai suklykusią moterį. Pratisą riksmą nutraukė hermetiškas durų spragtelėjimas, ir viduje išsyk prašviesėjo. Sakytumei, toje rankinėje būtų išsidanginusi autobuse tvyrojusi niūruma, o kartu su ja ir didžioji dalis keleivių.

Pro langus ėmė brautis ankstyvi saulės spinduliai. Tačiau manęs jau niekas nedžiugino. Praradęs bet kokį ūpą, apatiškai klestelėjau į laisvą vietą, ir tuoj pašokau lyg nutvilkytas. M stovėjo už kelių žingsnių, žvelgė į mane ir šypsojosi. Nors aplinkui buvo daugybė laisvų vietų, pasiūliau jai savąją, bet mes taip ir likome stovėti. Nei aukšto skrybelėto pono, nei raudonveidžio girtuoklio jau niekur nesimatė.
2021-04-03 16:32
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 1 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2021-04-06 17:41
reicherts
Gražus pasakojimo stilius, labai įdomiai viską perskaičiau.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2021-04-03 18:50
Lietaus rožė
Skaitosi įdomiai, bet dar nepagaunu apie ką ir kas čia prie ko. Nekantriai laukiu kitų dalių :)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2021-04-03 17:34
gogo
Durims automatiškai užsidarius - argi būtina tikslint kiekvieną smulkmę, kaip užsidaro durys ir kt? XXIa gi...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą