Rašyk
Eilės (78169)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2715)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 6 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







III VEIKSMAS

                                              1 SCENA

                                            ''Rytai-Vakarai''/“Melodrama“
                                                 
                                                      A

(Scena padalinta į dvi dalis; kairėje pusėje, apačioje, rūsys - branduolinės energetikos mokslinė stotis, dešinėje pusėje, viršuje - erdvus šiuolaikiškas dangoraižio butas; pro langą matosi didmiesčio dangus. Kairėje, apačioje - ant sienos kabo Rusijos vėliava. Dešinėje, viršuje - JAV vėliava. Pro duris-liftą iš dešinės į kambarį įeina rankomis susikabinę Malena Levy ir Jack MC'Laden. Lifto ekrane matosi skaičius ''50''. MC'Ladenas pakelia nuo žemės Maleną. Jie pradeda aistringai glamonėtis. MC'Ladenas nuneša Maleną į savo lovą)

    Malena (koketiškai); Ačiū tau labai, mano meile, kad mane išgelbėjai.
    MC'Laden (pataikaujančiai): Dėl tavęs, brangiausioji, padaryčiau viską - jau įteisinau, legalizavau, patvirtinau; ko tik tu manęs prašei.
    Malena ('kaifuodama'); Čia taip gera - kad tu žinotum, kaip man patinka aukštis!
    MC' Laden; Sinjorita, aš puikiai pažįstu tavąjį skonį; tik pažvelgk pro langą - kaip aukštai dangus!
    Malena: ''It's not a surprise. It's Paradise''
    MC'Laden: Gal norėtum raudonojo vyno, mažule?
    Malena: Ačių tau labai, gražuoliuk. Neatsisakyčiau.
 
  (Jack MC' Laden atsikelia nuo lovos. Nueina link stalo. Įpila vyno į dvi taures - sau ir Malenai Levy. Su taurėmis sugrįžtą atgal)

      MC'Laden (su patosu); „Ir vanduo tapo vynu'' (paduoda taurę Malenai)
      Malena: Cituoji Bibliją, zuikeli?
      MC' Laden; Ne, oi ne - čia tik anyway. Tu juk žinai, kad išleidau globalinį įstatymų rinkinį „Dėl visų pasaulio religijų likvidavimo''. Kas nesilaikys mano nurodymų - tiems kalėjimas ligi gyvos galvos. Nors... Ką aš čia nusišneku... Tiems - mirties bausmė!
      Malena; Elektros kėdė?
      MC' Laden: Ir Elektros kėdė, ir Gyvačių duobė, ir Giljotina - kiekvienas galės pasirinkt; kas kam smagiau.
      Malena (įsijautusi): Ech, šelmi, koks tu išradingas!
      MC'Laden: Ne veltui, mergyt. Amerikos Demokratų partija - pati galingiausia jėga! Skersai ir išilgai... Dėjau aš ant visų!!
      Malena (euforijoje): Kaip aistringa!! Tu toks man!!... Be galo patinki!! Mano eržiliuk!!
      (Jack MC' Laden ir Malena Levy pradeda vienas kitą įnirtingai nurenginėti)
      (Tik staiga vėl atsiveria lifto durys. Vėl pasirodo skaičius „50“. Į kambarį įeina Agnė Mikelėnaitė - MC'Ladeno žmona)
      Agnė (apimta siaubo); Viešpatie, kas čia dabar?!!! Džekai!!!
      MC' Laden (nustoja nurenginėt Maleną. Pats greitai apsirengia. Sutrikęs, Agnei. Verkšlendamas): Agne, Agnyte, Agnuže!... Tu tik neminėk Dievo vardo be reikalo! (Malenai): Malena, apsirengk!
      Agnė: Džekai!!!... Aš netikėjau, kad tu galėtum!!!... Šitaip siaubingai su manim pasielgt!!!
      MC' Laden (Agnei. Atsiklaupęs ant kelių. Maldaujančiai): Tu atleisk man manąsias kaltes!!... ''Kaip ir mes atleidžiame savo kaltininkams!! „
      Malena (MC' Ladenui. Nusikvatojusi): Ir vėl ta knygiūkštė?... Livin la vida loca... Cha cha cha... Tu, išties, šaunus aktorius, Džekai! Chi chi chi!!!...
      Agnė (staigiai pertraukdama Maleną. Įniršusi. Malenai): Tu, ragana, šlykštyne, bjaurybe!!! Dar drįsti kalbėti?!!! (Įsakmiai); Lauk iš mano namų!!!
      (Agnė puola prie Malenos ir stveria jai už plaukų. Tačiau Malena tris kartus smogia Agnei į veidą bei kartą stipriai spiria jai į pilvą. Agnė sukniumba ant žemės)
      MC' Laden (Malenai. Piktai): Malena!!... Gana!!! Užteks!!! Ko tu pristojai prie tos kaimietės?!
      Malena (pasiteisindama, ramiai); Džekai, aš tik gyniausi. Ji puolė prie manęs pirma.
      Agnė (ant grindų, surakinta skausmo. MC' Ladenui);  Aš laukiuosi... Tavojo kūdikio... Džekai... Tu to nežinojai?... Naujos gyvybės - sūnaus, o tu... Su kažkokiais bevaikiais...
      Malenai (Agnei. Įniršusi): Tu gal nori dar?!!! Neužtenka?!!!
      MC' Laden (Malenai. Maldaudamas); Rachele, tu taip nesikarščiuok!
      Malena (MC' Ladenui. Nurimusi); Gerai, prezidente Aaronai. Aš pasišalinsiu.
      MC'Laden (Malenai); Vardan saugumo... Geriau išeik! (rodydamas pirštu į Agnę Mikelėnaite, Malenai); O su šia gojų atžala aš kaip nors susitvarkysiu.
      Malena (MC' Ladenui); Einu, jau einu... Tačiau, žinok - jog išauš diena ir aš... Pagaliau tapsiu prezidentiene! Na, o ši kaiunė (rodo pirštu į Agnę) valys juodaodžių kvartalų tualetus.
      (Malena Levy išeina iš kambario pro duris-liftą)
    MC'Laden (priėjęs prie Agnės. Abejingai); Žinai, piemenaite, aš tau iškviesiu greitąją. Kantrybės. Tu liksi gyva. Tačiau tas vaikigalis... Galimai jau neišsiperės... Persileidimas... To ir tikėčiausi. To sum up - visvien būtum... Išabortuota. Ir taškas.
    Agnė (MC' Ladenui. Apimta nevilties): Kažkaip seniai nujaučiau, jog tau vaikų nereikia; nei sūnaus, nei dukters...
    MC' Laden (Agnei): Ša ša ša... Ramiakas. Nestresuojam (Pakelia valdiško telefono ragelį, surenka numerį): Greitoji! S. O. S!! Paskubėkite!
Adresą žinote. Lauksiu. Prezidentas. (Padeda ragelį)
       
                                      Scena trumpam „išsijungia“
                                  Už minutės scena vėl „įsijungia“
                                                B
  (Beveik tie patys vaizdai.  Savo kambaryje miega Jack MC' Laden. Už dangoraižio lango - vaiskiomis didmiesčio nakties šviesomis žėrintis dangus. Tie patys ''dangų remiantys'' gigantiški pastatai)
  (Apačioje, kairėje, pro duris-liftą, į branduolinę stotį įžengia Павел Никитин. Sėdasi prie savojo kompiuterio. Jį įsijungia. Užsideda ausines. Įjungia kamera ''No Video'' režimu ir surenka mobilaus telefono, priklausančio MC'Ladenui, numerį. Lifto ekrane matosi užrašas '-4'.
    (Suskamba MC' Ladeno telefonas. JAV prezidentas šiaip ne taip pabunda ir ištraukia savo mobilųjį telefoną iš kelnių kišenės)

    MC' Laden (apsimiegojęs); Who is bothering me? I am listening... (tyla) (pats su savimi) Ketvirta valanda nakties... Vėlyvas ruduo... Niekas man neskambina tokiu metu... Klausau...
    Никитин: Доброе утро, умничка (tyliai ironiškai juokiasi) Где твоя шалава? Где твоё Оно? (juokiasi ironiškai dar garsiau)
    MC' Laden (sunerimęs): Kas čia per aferistai?!
    Никитин (žaismingai); „Dies bildnis ist bezaubernd schon... '' „O, du mein holder, Abendstern... „Mein vater Parcifal tragt Seine Krane''... Sommernacht in Rom - Unser Herzen brennen... '' (surimtėjęs) Вобще - Hitlerėčkos Pentagonas! Tai tavo numylėtinis Colunga norėjo atkurt Romos imperiją? Su visais transperantais, festais, mėgėjais ir engėjais? Detaliau, Džekai, detaliau!
    MC' Laden (atsitokėjęs): West Coast Colunga?!!... Kaip jūs išdrįsote šitaip pasielgt?!!!
    Никитин; Ta prasme, jį „užtrumpint''?
    MC' Laden (apimtas įniršio): Basta basta basta - dabar jau suprantu, kas tu toks esi!!! Drauge Nikitinai!!! Jūs atsiimsite už šį poelgį!!! Ir su kaupu!!! Tavo pakalikė!!! Ta Василиса Простая!!! Ir Andrzej Nowak!!! Atsakyk, kiaule, kur tu dabar juos slepi?!!!
    Никитин (ramiai, vėliau gan agresyviai): Gerbiamas demokrate, jei apie panelę Vasilisą Prostąją... Jei rimtai - net neturiu žalio supratimo, kur ši nepaklusni anarchistė dabar bastosi. O man ir dzin... Tačiau, kur Nowak? - Kaip liko misterija; taip ir lieka. Ir kiek ilgai tai tęsis? Schalom, Aaronai!... Gal neapsimetinėk tu dunduku ir nemalk čia „sviesto šūde''!! To paties paklausiu ir tavęs: atsakyk, į kokią lentyną „padėjai'' tą polonistišką lervą?!! Aaaa!... Juk saugai nuo manęs, nuo Kinijos, nuo arabų!... Jūs gi N. A. T. O! Acha!...
      MC Laden (agresyviai): Pats tu esi arabas! Salam aleikum, Mustafa! Dar sykį kartoju - už Westo nužudymą!!!... Tavasis Kacapstanas!!!... Jau greitai bus nušluotas nuo Žemės paviršiaus!!! Ar girdi mane, galvijau?!!!
      Никитин (rimtai); Tai sakai, jog dėl West Coast Colungos?... Tačiau, juk mažai... Oi, kaip itin mažai žinoma, kas prisidėjo prie susidorojimo su Shaggy Islu. Ar kartais ne pats tavo artimas draugelis?! Draugelis-drugelis?!
      MC' Laden (ramesniu tonu): Palauk, Nikitinai. Tu gal geriau neįvelk manęs į kokias tai nežinomas, tarpasmenines, „povandenines'' istorijas. Faktas nenuginčijamas - Shaggy Islas dirbo Maskvai, iš dalies - Pekinui, galbūt - ir Varšuvai. Tačiau aš prisiekiu... Prisiekiu visais dievais, jog su jo mirtim aš tikrai neturiu nieko bendra.
      Никитин: Tu meluoji!!
      MC' Laden: Gali tikėt, gali netikėt. Bet čia - aš visiškai švarus. Mano sąžinė šiuo klausimu... Jei ką... Tyra kaip krištolas. (vėl apimtas pykčio) Bet, kad tavo sėbrai!... Taip žiauriai nužudytų tokį kilnų žmogaus teisių aktyvistą!!...
      Никитин (abejingai): Kokių dar žmogaus teisių?
      MC' Laden: Kurias jūs pastoviai pažeidinėjate!
      Никитин; Palaukite, gerbiamasis. Jūs norite pasakyti maždaug taip; „ Pas mus demokratija, laisvė, stipri ekonomika, na, o pas jus - diktatūra, suvaržymai bei skurdas. '' Tokia lyg Jūsų mintis? Neklystu?
      MC' Laden: Tai tiesiog akivaizdžiau nei akivaizdu!
      Никитин (sarkastiškai): Oooo... Bravo! Jūs pats didžiausias teisuolis pasaulyje! Ir kodėl tau dar neįteikė Nobelio premijos?!!
      MC' Laden: Su tokiais klounais, populistais bei avantiūristais!!... Kaip tu!!!... Neverta toliau diskutuot!!!
      Никитин (agresyviai): Mes dar nebaigėme, plavėsa!!! Susiimk!!!
      MC' Laden (ramiai): Gal, verčiau, baikime. Penkta valanda ryto. Ir savaitgalis. Aš, tiesiog, noriu ilgiau pamiegot ir... Žinote ką? Aš nedirbu naktinėse pamainose. Beje, puikiai jaučiu, kad toks darbas tik kenkia Jūsų sveikatai. Linkiu susiprast...
      Никитин (įtūžęs): Ar aš tau nesakiau, žąsine!!!... Kad mes dar nebaigėmę?!!!
      MC' Laden: Būkite supratingas - nustokit rėkaut kaip žmogėdra. (vėl piktai) Tas tavo Mordoras - tai „Baltoji poliarinė afrika''!! Tokios tokelės!...
      Никитин: Tai sakai; „Baltoji Poliarinė Afrika''?! Bet gal verčiau pakalbėkime apie pačią Afriką?!!!
      MC' Laden: Tai jau praeitis. Svarbiausia - ateitis.
      Никитин; Kad ateities pamokos - neatsiejamos nuo praeities įvykių.
      MC'Laden: Tą patį pasakyčiau ir apie Baltijos šalis. Nemaloni tema, Nikitinai, ar ne taip?!
      Никитин; Cha... Jūs jas ir vėl praradote. Tavo satelitinė N. A. T. O bei nuo galvos iki kojų išpuvusi Europos Sąjunga. Net ir „pšekai'', t. y Lenkija... Nemanau, jog dar kada nors ten sugrįš. Sugrįžome mes! Ir vėl!! Bet tik norėdami stabilumo toms Vakarų sunaikintoms šalims!!!
      MC' Laden  (smalsaudamas): Klausyk, čia gal ne į temą... Bet atsirado įdomu ir man... Dėl Islo mirties aplinkybių... Nikitinai, tu kažką nuo manęs slepi... Kiek teko girdėt - jis mirė Centrinėje Ligoninėje Maskvoje: tiesiog skaičiau spaudoje... Minutę kitą.... Kad žudote savus - и коню ясно.
      Никитин (stipriai susinervinęs): Tai jankių, evrosojūzininkų bei kresų darbas!!! Colunga, Levy ir tu - išperų trejybė!!! Grasinai tu man dėl to „pietucho''!!!... Bet ir aš tau ''įstatysiu ragus''!!! (su patosu, teatrališkai) Ilsėkis ramybėje, žmogau, Shaggy Islai. Tavo skriaudėjai neišvengs atsakomybės!!! Neišvengs Naujojo Reicho tvarkos!!! Штаты, идите на..!!!
      (Jack MC' Laden nutraukia pokalbį su Nikitinu. Tikrina, iš kur skambinta - lokaciją. Deja, nepavyksta rast naudingos info)
      MC' Laden (Suglumęs, su savimi); Oh nope! Nežinau, kur jis! Ir kaip dabar išsiaiškint?!
      (Павел Никитин taip pat ieško informacijos apie JAV prezidento buvimo vietą... Kiek paplušėjęs, Pavelas randa visas jam reikiamas koordinates)
        Никитин (užtikrintai); Na, ką gi, Džekai - aš tave aplenkiau. Конец. Ты зашыбил. Всё есть в порядке. Mokslas - visagalis. Ruoškitės, amerikonai. Kaip japonai... Viskas bumerangu, tarakonai. Booom, Sodoma ir Gomora... Nieko nėra amžino; nei Islo, nei Colungos, nei Amerikos. Labanakt.
2020-12-07 17:41
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 0
 
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą