Rašyk
Eilės (78145)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 10 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







- Ar žinote, kas jūsų laukia po mirties? – kėsindamasis mane pagriebti už rankos nervingai klausia pagyvenęs valkata, lyg jo likimas priklausytų nuo mano atsakymo.
- O taip! Man jau paruošta vieta pragare, - šventai tikėdama savo žodžiais atrėžiu jam pavymui ir žengdama sparčiu žingsniu pranykstu už kampo.
Pasiekus judrią Laisvės alėją, sulėtinu tempą ir imu laukti kol ateis laikas vizitui pas psichiatrą. Į galvą plūsta įvairios mintys. Padrikos, nesirišančios viena su kita. Galbūt migdomieji ėmė veikti... Tai jie. Vienintelis būdas pajusti ramybę, gal net laimę.
Netoliese ant suoliuko prisėda jaunas vaikinas, paima į rankas akordeoną ir gatvę užlieja nuostabios muzikos garsai. Ši melancholiškos harmonijos kupina vieta žadina many viltį, kad viskas galų gale bus gerai. Reikia tik trupučio kantrybės...
Nejučiomis supratau, kad mano kojos pačios neša mane link tos akordeono muzikos. Rodos sulig kiekvienu žingsniu saulė šviečia vis skaisčiau, o į širdį ima plūsti kažkoks neapčiuopiamas džiaugsmas ir ramybė. Sustojau šone to nuostabaus muzikanto suoliuko. Lengvai grįžtelėjęs galvą į mane, jis nusišypsojo. Atsakiau tuo pačiu. Kurį laiką dar klausiausi jo virtuoziškai valdomo instrumento, jausdamasi lyg Amelija iš Monmartro ir šildydamasi taip maloniai glostančioje saulės atokaitoje.
Staiga sušvilpė žvarbus vėjas, išvaikydamas būrį varnų iš medžių šakų. Saulė išnyko ir alėja tapo nebeatpažįstama – pilka ir niūri, su tokiais pačiais praeivių veidais. Aš jokia ne Amelija, čia ne Monmartras, o Kaunas, miestas, į kurį nebenoriu grįžti. Tas akordeonistas šyptelėjo man tikėdamasis, kad duosiu pinigų. O gal galvodamas, kad aš kokia trenkta keistuolė... Vaistų poveikis baigėsi. Laikas pas psichiatrą.
2020-02-16 15:56
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 6 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2020-02-17 10:20
54496
5
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-02-16 21:59
Atėja
4
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-02-16 20:56
sirinas
Erla - koks sąmojis! :)

Nuar - gretimoje gatvelėje randasi puikus psichiatras, bet kalba elina ne apie tai.
Beje, miestas man niekuo nenusikaltęs.

Violita - ačiū už optimizmo kibirkštėlę!
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-02-16 20:03
Erla
Gal i laiks.
A ne gereu butu palakstit ritais aplink ta aleja.
2
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-02-16 18:36
Nuar
Nesugebant susitvarkyti gyvenimo, nereikia kaltinti miesto. Beje, Laisvės alėjoje psichologai, ne psichiatrai.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-02-16 16:59
Violita
O žnot ką, įsitaisykit kačiuką, užsiauginsit, ir turėsit kažką artimo... Man labai padeda. Kai skauda galvą pagydo net , tik nežinau ar Jums pakeistų migdomuosius... Nors greičiausiia reikėtų antidepresantų, kaip supratau.... Nes kodėl nepatikėjot kad tas akardeonistas jums pasiuntė žinutę, na, nebūtinai jau vien dėl pinigų, galėjo ir šiaip muzikos užburtas Jums nusišypsoti, ir tikrai nuoširdžiai tai padaryti... atsivėre ta dieviškoji kibirkštėlė, kurią muzika padėjo atrasti...Gaudykim tokius momentus! O dėl pragaro, tai nenorėkit ten papulti, kur gūdu, vieniša ir vis tęsiasi ir tęsiasi ta pati užstrigusi plokštelė, ir niekas nesikeičia. Beje dėl valkatų "Bomžų", kartais jie būna artimesni ir tikresni, negu kai kurie save menininkais vadinantys, gal reikėjo su tuo valkata pasikalbėti?  Daugiau... Sėkmės Jums, ir nepatekite į psichiatrų nelaisvę.... Brrrr... Dar kartą sėkmės...
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą