Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 7 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Pasaulyje šią sekundę alsuoja beveik aštuoni milijardai širdžių. Tai yra kamščio dydžio tuščiaviduris vidaus organas, varantis kraują. Suaugusio žmogaus širdis yra apie tryliką centimetrų ilgio. Tai net nesiekia vidutinio penio ilgio erekcijos metu.

Širdis mėgsta visi. Vieni jas operuoja. Vaikai jas piešia. Kiti mėgsta jas daužyti. Dvidešimt pirmajame amžiuje tai vadiname psichologiniu smurtu, nes kai kurie mūsų rasės atstovai, gyvenantys mažuose egoiztiniuose  pasaulėliuose leidžia sau šiek tiek per daug. Netgi gyvūno vystymosi etapas, vadinamas metamorfoze yra kur kas pažangesnis. Jo metu kardinaliai keičiasi gyvūno forma, gyvenimo būdas. Keista, jog kirmėlė kartais yra linkusi progresuoti greičiau nei žmogus. Kažkam sunku suvokti, kad pasaulyje visiškai normalu skirtingi požiūriai, skirtingos tradicijos, skirtingos kūno spalvos. Ir taip, visa tai apie rasizmą. Apie žmonių sutrikusį vystymosi ciklą. Tai toks dalykas, kai labai  myli save ir mėgsti kitus kritikuoti, galbūt, nes pavydi, kad jo bybys ir širdis yra kur kas didesni nei tavo.

2019-08-31 02:57
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2019-08-31 21:21
Nuar
Jokio "slam" aš taip pat čia neradau. Beje, "širdžių daužymas" nėra pats savaime psichologinis smurtas. Pastarasis gali turėti savyje pirmąjį, bet pirmasis nebūtinai perauga į antrąjį. Tačiau tiek vienas, tiek antras yra kovos menas, nes vienam žmogui leidžia nugalėti kitą žmogų. Autorius pernelyg paprastai bando sutapatinti širdies reikalus su psichologiniu smurtu. Tai per daug banalu. Jei prisimintumėte labai seną istoriją iš R.Pakso prezidentavimo laikų, kai iš Rusijos atvykę du asmenys vaikščiojo Kaune po Prezidentūros kiemelį, stengdamiesi atlikti, atrodytų, mistinį ritualą - užtvirtinti tam tikrą sąmonę, susijusią su šia istorine vieta ir ją panaudoti šio politiko pozicijai sustiprinti. Ši istorija nuskambėjo juokingai, tik nemanau, kad mūsų vieno iš departamentų pareigūnus prajuokino, nes tai buvo dalis psichologinio ginklo, Rusijos KGB užsakymu sukurto profesoriaus Vereščiagino vadovaujamos mokslininkų grupės. Šis ginklas Rusijoje buvo bandomas slapta viešajame transporte piko metu. Rezultatas teigiamas. Kaip matote, psichologinis ginklas yra šiek tiek sudėtingesnis mechanizmas nei Jūsų aprašomi širdies skausmai.   
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2019-08-31 09:06
Žilis van Gogas
Na, ne ,tai ne slam
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą