Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 8 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







26 – serija

Baras Buras

Knygoje Madregat Odom parašyta mintis: „Jei gerosios žmogaus savybės nenugali ydų, tada ydos nugali gerąsias. “ Idėja paprasta, logiška, pvz.: jei žmogus nedarbštus jis po truputėli tampa tinginiu, arba jei nenugali kantrybė, tada jis tampa irzlus ir piktas. Išminčius norėjo pasakyti, kokia žmogaus prievolė gyvenant po saule, tai yra gerininti savo gerąsias savybes ir atsikratyti ydų. Nes jei žmogus aktyviai ne sieks charakterio tobulumo, tada neišvengiamai atsitiktinumai valdys gyvenimą, jausmus, supratimą... Chaosas apims dvasinį, psichinį ir fizinį žmogaus egzistavimo lygmenis. Saugokis blogų žmonių, kurie apsimeta gerais, kurių pasaulėžiūra įtakota subjektyvių pamatymų. Jis pražudys save ir tave, jei leisi būti šalia. Piktadarių rasė kiekviena diena tvirtina, kad blogis tai - gėris, o gėris tai – blogis. Galų gale jie miršta ir nusitempia paskui save neatsargius. Jie atsistoja prieš teismą ir gauną atpildą kurį patys sau susikūrė. Jie savo mintimis, žodžiais ir darbais susikuria sau pragarą ir panyra į jį. Israelio tautai pasisekė. Jei nereikia klaidžioti ieškant gėrio ir blogio apibrėžimų. Jiems Kūrėjas apibrėžė, kas yra gėris ir blogis. Todėl kiekvienas judėjas privalo save patikrinti, ar jis atitinka Gero Žmogaus apibrėžimą, kurį davė Kūrėjas.

 

R. E. O

Kovno geto gyventojai buvo izoliuoti nuo išorinio pasaulio... Atėjus šabui yra prievolė uždegti žvakes. Geto teritorijoje Žvakių nebuvo, o gauti iš lietuvių nebuvo lengva. Žmonės kurie visą gyvenimą skrupulingai vykdė šią prievolę, manęs paklausė:

 

Eved Neemanas

Ar galima uždegti elektrines lemputes vietoje, žvakių, ir u, ž, degant, pasakyti brochą „leadlik ner šel šabos“?

 

R. E. O

Jei neįmanoma gauti žvakių, tada galima uždegti lempas ir pasakyti brochą šabui prasidedant. Taip pat šabui pasibaigus galima pasinaudoti lempų šviesa ir avdalai atlikti ir pasakyti brochą: „borei meorei haeiš“.
2019-04-06 21:22
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2019-05-24 11:52
Julija Mėčiuvienė
borei meorei haeiš
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą