Rašyk
Eilės (78170)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2715)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 15 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







- Oras šiandien itin bjaurus…

Speikas lėtai rakinėja rubiką. Likus dviems savaitėms iki vasaros, kalbėtis nebebuvo apie ką. Uodega mosikuojantis katinas, intensyviai stebėjo balandį, nutūpusi ant pačio palangės krašto. Deja, neišdegė. Balandžiui pasitraukus, katulis išleisdamas gailų murkesį, patraukė virtuvės link. Egzaminams ne už kalnų, visi dieną, naktį ruošėsi. Tuo tarpu mes, tyliai sau sedėdami klausėmės kaimynės bergždžio bandymo derinti akordus ir griežto ant sienos pakabinto laikrodžio rodyklių skambesio.
- Manai viskas susitvarkys?
Speiko veidas nė kiek nepasikeičia.
- Apie ką tu? - tačiau balse kuo puikiausiai girdisi liūdesio gaidelės.
Jis puikiausiai nusimano apie ką aš. Priėjusi arčiau, pasičiumpu rubiką ir jo porą likusių netvarkingų sienelių pradetų dėlioti į vietas. Pajaučiu, kaip tyliai prisėdęs šalia manęs, visą dėmesį sukaupęs į mano rankomis bėgiojančias rubiko eiles, Speikas pravirksta… Jo verksmas nepaliečiamas, negirdimas… Smegenine perbėga signalas.

Švystelėjusi rubiką žemėn, bėgu išsivemti. Panardinusi veidą, po šaltu vandeniu vonios kambaryje, pažvelgiu į veidrodį tikėdamasi išvysti save ir meilei besišypsanti Speiką. Deja, veidrodyje randu tik išblyškusią merginą su akompanuojančiu didžiuliu randu einančiu nuo pat kairiosios ausies galiuko iki krūtinės. Atrodau, kaip negyvelė. Iš esmės gal taip ir turi būti. Grįžus į kambary, ausyse pradeda spengti. Ritmas vis greitėja, tačiau garsas gęsta. Pamažu leidžiantis saulei, pradedu rinkti sudaužytas kubo dalis, tarsi galvodama, kad tai ką pakeis. Tačiau nors ir tvarkingai sudėliotam rubikui gulint čia pat ant mano rašomojo stalo, kitas dvi savaites Speiko nesugebėjau grąžinti, po truputį jį užmiršdama.
2018-05-28 01:09
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2018-08-18 10:43
sesė mėta
Visų pirma - negeras įprotis be reikalo kaitalioti laikus (žr. 2 ir 3 sakinys pvz.) kai kur žodžiai sudėlioti keistai ir tas noras "pamandravoti", mano manymu, nepavyksta :). Pvz.: "merginą su akompanuojančiu didžiuliu randu", "pasičiumpu rubiką ir jo porą likusių netvarkingų sienelių" - atrodo, kad norite pasakyti, jog pasičiumpa tris daiktus. Tada yra gramatikos klaidų "meilei besišypsanti Speiką." - tikriausiai norėjote parašyti "meiliai"? Ar čia tokia mintis, kad Speikas priešais save mato meilę ir jai šypsosi? "Kambary" rašytus jei čia būtų vietininkas, o pagal sakinio struktūrą panašu kad turėtų būt galininkas - kambarį. O kalbant apie siužetą - per daug lieka nepasakyta, skaitytojui nėra kaip suprasti kas tas Speikas, prie ko tas randas, ir jas ten susitvarkys. Jei čia tik pradžia arba ištrauka siūlau pabandyti įdėti visą tekstą.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2018-05-28 21:58
Musinukė
Atkreipk dėmesį į skyrybą. Nesu kompetetinga taisyti, bet tarinys nuo veiksnio kableliu neskiriami. Be to, per skubėjimą palikai kelias gramatines klaidas. Nepyk, kad kritikuoju.
Šiaip tekstas neblogas. Džiugu, kad pabaigoje nupiešei kiek gražesnį pasaulį - rubikas tvarkingai sudėliotas, o nelaiminga draugystė po truputį užmirštama.
Linkiu sėkmingos kelionės į priekį.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą