Rašyk
Eilės (78154)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 14 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Pakalbėkime apie 2015 vasarą.
Arba tiksliau apie dokumentiką ir viso to kontekste Fleetwood Mac,
Arba Peter Green istoriją. Jums kada teko susidurti su šiuo reiškiniu?
Ko gero 1967-1971. Didysis sprogimas.
Prieš porą žiemų ir Lietuvoje būtą pasirodę kažkokio keisto aido, ten iš užu Atlanto. Nežinau, nors tikrai tikiu, jog kažkur vis dar aidi.
Prisimenu tą žiemą, kai eidamas gatve, per nesibaigiančią, oranžu užpildytą naktį galėjai sutikti žmones kurių akys aiškiai pasakojo apie rūgštį, kuri veda jų žingsnius. Tai būta nepaprastas metas, kai miestas tapo zoologijos sodu, o šitas karnavalas driekėsi netik gatvėm, bet buvo užuodžiamas acetono kvapu kavinėse, baruose, ar tose vietose kur erdves skiria dūmų sienos. Platus pogrindis leido šią kelionę gyvūnams, kurie rodėsi bet kurią akimirką išprotės arba sprogs. Ar kas nors sprogo? Ar išprotėjo? Ne, tokių vis dėl to neteko sutikti. Tačiau patys beprotybės šaltiniai liko užgesinti, aidai nutolo arba bent jau mano akys nebetinkamos tai suvokti.
Prisimenu vienas mano draugų uždavinėdamas daugybę klausimų, į manuosius, te atsakė - aš nebeturiu ko prarasti. Anas yra kūrėjas. Anas nieko nesuprato ką šneka. Tačiau šiam atsakiau tik tiek kad jis nežino ką gali prarasti.
Tad ženkim slidesnėmis ribomis. Taip mačiau žmonių, kurie atsisakė savo tikslų ir išėjo kažkur į užribį. Ir niekas nežino kas veda jų rankas, niekas nežino, kas jų galvose. Jauni, labai jauni, tačiau per daug uždelsę, jog turėtų proto mokytis. Kaip sako, per mažai prasitapęs - pradėjo kurti meną. Taip, su šiuo, jaučiu - ta pati istorija.
Kodėl miniu Peter Green?
Buvo metas, kai keliavau laiku ir gyvenau dieną po dienos tais 1968-9. Įdėmiai klausydamas kaip šis kyla ir kaip pameta protą. Tai buvo metas kai pats kiekvieną savo gyvenimo akimirką užrašinėjau lig pasiekiau tokį gyvenimo lygį, kai gyveni tik vardan dokumentavimo - ką išgyveni. Green'as išprotėjo apie 1970. Ir patikėkit manimi tai gali įvykti per vieną savaitę ar net per naktį. Kartais išeinama pro duris, kurios veda tik į vieną pusę. Tai reiškia numirti dar būnant gyvu. Tai nepaprasta pamoka, kurią turėtų suvokti kiekvienas, kuris nežino ar sulauks rytojaus, bet vis dar žaidžia.

Žinau, tai jums neaktualu, tačiau... Galbūt, with all kinds of delays, vieną dieną žengdami į kitą pasaulį prisiminsite, jog įspėjau.

Sėkmės.
115902112018
2018-02-11 12:00
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2018-02-11 16:26
chaodzen
Vis dar žaidžia tas, kuris dokumentuoja savo šyzumo laipsnį, juo niekada netapęs.
Mano dėdė savo dėdiškume originalus, ir tai ne per vieną naktį atsitinka.
Atmosfera įtikina, tokia kyslai acetoninė.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2018-02-11 15:39
Nuar
Beprotybė netrukdo produktyvumui, tai kam apie ją šnekėti. Beje, tai veikiau vertinamoji subjektyvi sąvoka, kuri nereiškia fakto buvimo. Psichinė liga kas kita. Tiems, kas nesižavi konkrečiu atlikėju, šis tekstas apie nieką.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą