Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 11 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Tikra draugystė

Bendravimas svarbiausias dalykas gyvenime. Esame Dievo sutverti kalbėti, bendrauti, dalintis tiek emocijomis, tiek džiaugsmais, tiek nesėkmėmis.
Kas yra draugystė?! Koks turi būti tikras draugas ar draugė?! Visų pirma žmogus turi būti savimi. Toks, koks yra, taip kaip gyvena ir stengtis nesikeisti nei į gerą, nei į blogą pusę.
Užsimezgus pažinčiai ir pradėjus draugauti, labai svarbu abipusis supratimas, susitarimas, turi sutapti charakterio bruožai, o paskui atsirasti abipusė pagarba vienas kitam. Jei žmogus atrodo iš išorės gražus, dar nereiškia, kad jis toks pat yra ir viduje. Tik per ilgesnį laiko tarpą galima tuo įsitikinti. Tik pabendravus ir susipažinus su vienas kito gyvenimo tikslais, siekiais, požiūriu į gyvenimą.
Tikri draugai visada pilnai pasitiki savimi ir vienas kitu. Jie niekada nesipyksta dėl menkniekių. Jei kas negerai- visuomet pasikalba ir išaiškėja problemų priežastys. Jei draugas ar draugė visą laiką buvo geras (a), draugiškas (a) ir staiga pasirodo, kad jam (ai) kažkas nebepatinka ir jis (ji) pradėjo rodyti nepagarbą- ką daryti ir kaip elgtis tada?! Atsakyti sunkoka dėl to, kad kiekvienas esame individai. Esame pernelyg skirtingi. Juk Dievas nesukūrė mūsų visų vienodai. Kiekvienas iš mūsų savaip kuria savo gyvenimą. Jei draugystė pasidarė per „šaltoka“- vadinasi kažkur įvyko klaida. Kažkas nutiko ne taip kaip turėjo  ar ne taip kaip tikėjomės. Viską galima ramiai apgalvoti.
Jei draugas ar draugė nerimastingas (a), ima pykti ir tai matosi akivaizdžiai tuomet jei pavyksta pabandyti pasikalbėti, atsiprašyti jei jaučiame kaltė, o jos gali ir nebūti. Galbūt nesutapo tuometinės nuotaikos, nuomonės, gal pasikeitė požiūris į šią draugystę. Tuomet reikia tikrai ramiai, nekeliant balso tono paklausti: kas atsitiko? Gal aš kažką ne taip padariau? Padariau kažką ne taip ir tau nepatiko? Jei draugas ar draugė suklus, vadinasi kažkas tikrai ne taip. Jei neišeis susikalbėti geriau paklausti savęs – kam man tokia draugystė, jei mane tai žeidžia ir aš nenurimstu?! Vadinasi tai ne tikra buvo draugystė jei neliko pagarbos!
Tuomet reikia kuo skubiau nutraukti tokią draugystę, kurioje nesimato ateities. Daugeliui iš mūsų su laiku atsiranda nesantaika, nepasitikėjimas vienas kitu ir tuomet reikia sustoti, stengtis viską pamiršti, juk kaip sakoma taip ir yra- laiko neatsuksi atgal bei jis vietoje nestovi.
Nebeliko to, kas svajota. Kuo besąlygiškai tikėta. Tuomet kam graužti save iš vidaus. Imti viską į galvą, nervintis, erzinantys dalykai gali paveikti širdies veiklą. Galima lengvai susirgti, o pasveikti būna sunku.
Neverta kreipti dėmesį į nedorą, nesąžiningą žmogų, kuris visai neturi atsakomybės jausmo draugystėje. Toks žmogus niekados neatjaus, nepaguos, nenuramins- nepalaikys.  Jei toks, tada geriau joks, geriau vienam (ai). Tik pats gali sau suteikti tai, ko labiausiai reikia.
Tik tikras draugas ar draugė nepaliks Likimo valioje, tiek džiaugsme, tiek skausme. Būsi jam ar jai reikalingas (a). Vertink tai, kas tikra, o nesukurta.
Reikia mokytis ne tik imti, bet ir duoti kitam!



Kristina Puronaitė
Socialinio darbuotojo padėjėja
Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos absolventė
Kupiškis
2017-08-20
2017-08-21 09:51
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2017-08-21 18:47
Nuar
"Briedas". Nieko neverta teorija. Ar žinote, kaip reikia užmegzti kontaktą su tėvų sumuštu vaiku? Atstumas, nepažeidžiant jo pasaulėlio ribos ir akys viename lygyje, todėl klaupkitės. Kai vaikas prisileis, tada galėsite bandyti savo "briedą" praktikoje panaudoti. Tačiau tai baigsis negerai. 1.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2017-08-21 12:09
chuligator
lediniu balsu paklausti "kas tau atsitiko"
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą